Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

1915 Çanakkale Köprüsü 2023'ten önce açılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen Limak Holding sponsorluğunda gerçekleşen iftarda Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi..


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 'Ramazanda Birlikte Olalım' temasıyla Çarşamba Pazar Alanı'nda gerçekleşen iftar programı Limak Holding sponsorluğunda gerçekleşti.


Bursalılarla birlikte olmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açılması için çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. 


Özdemir, "Biz Çanakkale Köprüsü'nü iki Kore firmasıyla beraber yüklendik, sözleşmelerimizi yaptık. Şu anda proje çalışmaları hızla devam ediyor. Burada en önemli konu sondaj çalışmalarıdır. Dünyanın en uzun köprüsü olacak. İki ayak arasında, iki kule arasında 2023 metre ile dünyanın en büyük, en uzun köprüsü olacak. İnşallah da bunu 2023'ten evvel açmayı planlıyoruz. Bunun için bütün çalışmalara hızla başladık. İki ayağı da denizde olacak, onun için deniz sondaj çalışmalarına hız verdik. En kısa zamanda hem proje hem sondaj hem de finansman konularını hallettikten sonra işe başlayacağız" şeklinde konuştu. 



Limak Holding tarafından Bursa'ya yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Özdemir, "Enerji dağıtımına her sene olduğu gibi son 6 yıldır bu yatırımları yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. 2017 yılın sonunda bu bölgeye 200 milyon liralık yatırım yapmış olacağız. Gelecek yıl da bunu artırarak yine devam ettireceğiz. Ama biz Limak olarak burada çeşitli yatırım konularına hep ilgiliyiz. Yatırım yapmak çok istiyoruz, Allah nasip ederse turizm ve diğer konularda yatırım yapmak istiyoruz" dedi.


Habertürk