Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar son sürat devam!

'Dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde inşa çalışmaları hızla devam ediyor..


Temeli 18 Mart'ta gerçekleşen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 


'Dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan  1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü için çalışmalar, hem Avrupa hem de Asya yakasında tüm hızıyla devam ediyor.  


Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere; projede Gelibolu ilçesi Sütlüce bölgesinde kurulan şantiyede, kuru havuz çalışmaları sürüyor. 


Lapseki ilçesi Şekerkaya mevkisinde ise karada sondaj çalışmaları devam ediyor. 


1915 Çanakkale Köprüsü


Köprü inşaatının, ikisi Türk, ikisi Kore olmak üzere toplam 4 firma tarafından ortaklaşa yapıldığını açıklayan Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya sözlerine şu şekilde devam etti: "Kaymakam Kılınçkaya, köprünün, Gelibolu'ya ekonomik bakımdan son derece fayda sağlayacağını belirtirken, deniz taşımacılığına olumsuz bir etkisinin olmadığını da söyledi. Köprünün ayaklarının yapımında kullanılacak kuru havuz çalışmalarının devam ettiği Sütlüce mevkisindeki şantiyede, şu an için 110 kişinin çalıştığını dile getiren Kılınçkaya, "Köprü inşaatı, 24 saat esasına göre, çift vardiya şeklinde tüm hızıyla devam ediyor. 170x270 ebatlarında, 15 metre derinliğinde kuru havuz yapımı sürüyor. Bu havuzlar, deniz üzerinde yüzdürülerek, köprü ayakları bu havuz içerisine inşa edilecektir. Özel niteliklere sahip, Lüksemburg'dan ithal edilen 3146 demir kazık ile kuru havuz yapılmaktadır. Bu yıl sonuna kadar kuru havuz yapım işi bitirilecektir. Uzunluğu viyadüklerle birlikte 5.2 kilometre olacak köprünün, 2023'te bitirilmesi hedeflenmekte"