Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temeli Mart 2017'de atılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü, bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkacak, köprünün temeli ise 18 Mart 2017 tarihinde atılacak..


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının hazırlandığını ve bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkmayı planladıklarını belirterek, "18 Mart 2017'de temel atmak istiyoruz." dedi.


Köprünün 3 yıl içinde hizmete gireceğini söyleyen Arslan, "Bugün 15 Temmuz'da nasıl 15 yaşındaki gençler gazi olmaya, şehit olmaya giderek millet olma şuurunu ortaya koydularsa, 1915 Çanakkale Zaferi'nde İstanbul'dan tıp öğrencileri gitmişti, 15-16 yaşında gençler gitmişti ve millet olma ruhunu ortaya koymuşlardı. Dolayısıyla 1915 yılının ne anlama geldiğini gençlerimiz ve insanımız unutmasın diye köprü için bu ismi tercih ettik." dedi.


Arslan, 2 bin 23 metre ayak açıklığına sahip olacağını ve bu uzunlukla bir rekora imza atılacağını belirterek, projenin güzergahının da tamamen belirlendiğini dile getirdi.


Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü için şu an Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararının  hazırlandığını ve  bu yılın son çeyreğinde ihaleye çıkmayı planladıklarını belirterek, projeyi yap-işlet-devret (YİD) modeli ile kamu kaynağı kullanmadan yapacaklarını ifade etti.