Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

2016 yılı vergileri 2. taksit dönemi 10 gün sonra başlıyor!

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılın belli dönemlerinde vergi ödemek ile mükellef oluyor. 2016 yılı vergileri 2. taksit dönemi 10 gün sonra başlıyor..


Gayrimenkul sahipleri, her sene yılın belli dönemlerinde vergi ödemek ile mükellef oluyor. 2016 yılında ödenecek vergilerin ilk taksiti yılın ilk yarısında ödenmişti. 2016 yılı vergileri 2. taksit dönemi ise 10 gün sonra başlıyor.


Peki, kimler hangi vergiden sorumlu olacak? Hangi vergilerin 2. taksiti ne zamana kadar ödenecek?


1- Emlak vergisi

Emlak vergisi mükellefi, ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri olup vergi borcunun ikinci taksitini 1-30 Kasım tarihleri arasında ödemek ile mükellef oluyor. Vergi borcu internetten ya da ilçe belediyesine gidilerek ödenebiliyor.


2- Çevre temizlik vergisi

Çevre temizlik vergisi mükellefi ev, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmaz malların kullanıcıları olup, vergi borcunun ikinci taksitini 1-30 Kasım tarihleri arasında ödemek zorunda oluyor. Vergi borcu belediyeden veya internetten ödeniyor. Konut kullanıcılarının su faturasını ödemeleri halinde vergi borcu da ödenmiş oluyor.


3- Miras vergisi

Kendisine miras kalan kimselerden, değeri belirlenen istisna bedelinden yüksek olan kimseler vergi mükellefi olup, yine verginin ikinci taksitini 1-30 Kasım tarihleri arasında ödemek ile mükellef oluyor. Vergi borcu ilgili vergi dairesine ödeniyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com