Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

2018 Emlak Vergisi Değerleri!

Emlak vergisine esas olan emlak değerleri ise her 4 yılda 1 takdir komisyonları tarafından belirleniyor. En son 2013 yılında belirlenen bu rakamlar, geçtiğimiz günlerde 2018'de uygulanmak üzere yeniden belirlendi. İşte 2018 Emlak Vergisi Değerleri..


Emlak Vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince tüm gayrimenkul sahiplerinden her sene alınıyor. Evi, işyeri, arsa ve arazisi olan herkes, her yıl bu vergiyi ödemekle mükellef oluyor. Yalnız geliri olmayan tek mesken sahipleri belli koşullarda vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


İlçe belediyelerine ödenen emlak vergisi için ödenecek bedeli taşınmazın değeri belirliyor. Taşınmazın değeri ne kadar yüksekse, ödenecek vergi değeri de o derece yükseliyor. Sahip olunan her taşınmaz için ayrı oranlarda ayrı değerlerde ayrı ödeme yapılıyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor. Buna göre, aynı özelliklere ve aynı değere sahip bir evin normal yöredeki emlak vergisi değeri 100 TL iken, büyükşehirde bu vergi 200 TL olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisine esas olan emlak değerleri ise her 4 yılda 1 takdir komisyonları tarafından belirleniyor. En son 2013 yılında belirlenen bu rakamlar, geçtiğimiz günlerde 2018'de uygulanmak üzere yeniden belirlendi. Böylece 2018 Emlak Vergisi Değerleri artmış, gayrimenkul sahiplerinin ödediği emlak vergisine de zam gelmiş oldu.


2018 Emlak Vergisi Değerleri, 2019,2020 ve 2021 yıllarında da uygulanacak olup, takdir komisyonları bu verileri 2022 yılında yeniden belirleyecek. Peki, önümüzdeki 4 yıl için belirlenen Emlak Vergisi Değerleri ne kadar oldu?


2018 Emlak Vergisi Değerleri

Emlak Vergisi Değerleri, İl ve ilçeye göre değişiyor olup, bağlı olunan muhtarlık veya belediyeden 2018 yılı Emlak Vergisi Değerleri öğrenilebiliyor. Ancak 2018 Emlak Vergisi Değerlerine itiraz edilebiliyor. Emlak Vergisi Değerlerine itiraz süresi 7 Eylül'de sona erdi. Dolayısı ile bu tarihe kadar yapılan itirazlar değerlendirilecek olup, itirazın yapılmadığı gayrimenkuller için belirlenen değerler geçerli olacak.




Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com