Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Akrilik banyo

Akrilik; banyolarda yüzey kaplama malzemesidir. İç ve dış mekanlarda kullanılır. Bunun dışında birçok alanda da akrilik ürününe rastlamak mümkündür.



Akrilik nedir?


Akrilik; yüzey kaplama malzemesidir. İç ve dış mekanlarda hemen hemen her yerde kullanılır. Akrolin oksitlenmesinden elde edilen renksiz ve keskin kokuya sahip bir tür asittir.


Akrilik, döküm tekniği ile üretilen %100 akrilik esaslı bir yüzey kaplama malzemesidir.  Kullanım alanı son derece geniş olmakla beraber estetik kabiliyeti ve üstün performansı ile iç ve dış mekan uygulamalarında sınırsız özgürlük sağlar. Mutfak ve banyolarda, ticari işletmelerde, teknelerde uygulanması mümkün. Homojen ve esnek yapısı, gözeneksiz yüzeyi ve derzsiz birleşimi ile polyester, laminat ve doğal taşlara göre çok daha kullanışlıdır.

Akriliğin kullanım alanları; protez dişler, tekstil ürünleri, banyolar, mutfaklar, boyalar, ticari işletmeler, tersaneler…


Akrilik ürünlerin bakım ve onarımı nasıl yapılır?


1. Kir ve lekeler sabunlu su ile çıkarılabilir.

2. Su lekeleri ıslak bezle silinerek çıkar.

3. Zor lekelerde bol sulandırılmış çamaşır suyu işe yarar.

4. Çizikler su zımparası ile giderilebilir.


Akrilik ürünlerin özellikleri nedir?


- Hijyenik ürünlerdir.

- Bol çeşit olmasından dolayı dekoratiftir ve estetik durur.

- Kullanışlı bir maddedir.

- Yanmaz.

- Kolay işlenir.

- Çevre dostu bir üründür.


Akrilik banyo


Akrilik banyolarda ne olarak kullanılmaktadır?


1.       Küvet

2.       Lavabo

3.       Aksesuar

4.       Tezgah

5.       Dolaplar


Akrilik banyo seti nedir?


Akrilik banyo seti içinde; diş fırçalık, sabunluk, tuvalet fırçası, çöp kovası bulunur. Bu ürünlerin çelik ve plastik malzemeden üretileni de olduğu gibi akrilik malzemeden üretilen ürünler daha sağlıklı ve daha kullanışlıdır.


Akrilik banyo küvet ve duş teknesi malzemesi nedir?


Akrilik küvet levhası Akrilit SG, polimetilmetakrilat esaslı termoplastik bir malzemedir.


Döküm metodu ile üretildiği için yüzeyi çok parlak ve serttir. Küvet üretimi için akrilik levhanın kimyasal dayanıklığının iyi olması gerekmektedir.


Kimyasal maddelere ve temizlik malzemelerine dayanıklılığı, temizlenme kolaylığı ile son yıllarda banyoların tercih edilen ürünlerindendir.


Akrilit SG ısı ile kolayca şekillenmesi nedeni ile farklı tasarımlar ve şekillerde banyo küvetleri, duş tekneleri, küvet panelleri ve duş kabinleri üretiminde kullanılmaktadır.


Akrilit SG´nin insan vücudu ile temasında sıcaklık hissi vermesi en önemli özelliklerinden birisidir. Isı iletkenliği düşüktür. Banyo ortamındaki ısı değişikliklerinden etkilenmez. Akrilit SG tüm seramik renklerinde ve istenilen özel renklerde de üretilmektedir.


Isı ile şekillendirme Akrilit SG 170 - 180 °C´ye ısıtıldığında kauçuk yumuşaklığına ulaşarak her türlü şekli alabilme özelliğini kazanır. En uygun ısınma süresi plaka kalınlığı, fırın tipi, vakumla şekillendirme makinası tipi ve ortam sıcaklığı göz önünde bulundurularak tayin edilmelidir.


Hava akımlı fırınlar 170 - 180 °C´de kullanılabilirken, rezistanlı fırınlar ve vakumla şekillendirme makinaları için daha yüksek sıcaklıklar gerekmektedir. Plakada oluşabilecek her türlü bozulmayı ve yüzeydeki kabarcıklanmayı önlemek için ısıtılan plakanın yüzey sıcaklığının 90 - 200 °C´ yi geçmemesine dikkat edilmelidir. Hava akımlı fırınlarda plaka kalınlığına göre tavsiye edilen ısıtma süreleri şöyledir: 3 mm için 15 dakika, 3.2 mm için 17 dakika, 4 mm için 20 dakika, 5 mm için 25 dakika.