Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Ali Engin Keçeli

Siyasetçi babası Orhan Keçeli ve kardeşi Nedim Keçeli ile Seba İnşaat’ın kurucularındandır. Engin Keçeli ismi Dolapdere ve Sütlüce'nin yanı sıra Karaköy'de Veli Alemdar Han ile Tütün Han'ı alarak otele çevireceği haberleriyle gündeme geldi.



Ali Engin Keçeli
Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli



Engin Keçeli kimdir?



1966 İstanbul doğumlu Engin Keçeli, Işık Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitim aldı. 

1984 yılından itibaren ticaret hayatının içinde aktif olan Keçeli, birçok derneğin de yönetim kurulunda görev yapıyor. Keçeli, İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası meclis üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Vakfı Genel Sekreterliği, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini sürdürüyor.



Engin Keçeli’nin kurduğu şirketler hangileri? 



Türkiye'nin en büyük sinema kompleksine imza atan Ali Engin Keçeli gayrimenkul şirketi kurdu. 

Emlakkulisi.com’da 8 Eylül 2009 tarihinde yayımlanan habere göre; Cevahir Alışveriş Merkezi'nde kurulan dev sinema kompleksine 6 buçuk milyon dolar yatıran Engin Keçeli, kardeşi Korkut Nedim Keçeli ve Fikret Kaya ile birlikte 5 milyon TL sermayeyle ortak gayrimenkul şirketi kurdu. 9 Temmuz 2009'da Seba Home Sitesi'ndeki merkezinde faaliyet göstermeye başlayan şirketin adı Seba Ulus İnşaat Sanayi ve Anonim Şirketi.


Şirketin yönetim kurulu başkanlığında Ali Engin Keçeli, yönetim kurulu üyeliğinde ise Korkut Nedim Keçeli ve Fikret Kaya bulunuyor.


Edinilen bilgilere göre şirketin faaliyet alanları; ikamet amaçlı her çeşit binanın inşaatını yapmak, inşaat ve taahhüt işleri, konut, işyeri, ticarethane yapmak ve satmak.


Ali Engin Keçeli, Enk Turizm Yatırım şirketini açtı


Ali Engin Keçeli'nin kurduğu Enk Turizm yurtiçi ve yurtdışında turistik tesis kurabilecek. Emlakkulisi.com’un 11 Haziran 2008 tarihli haberine göre;  Ali Engin Keçeli tarafından 4 Haziran 2008'de Enk Turizm Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, 100 milyon sermaye ile kuruldu. Şirket yurt içi ve yurt dışında turistik tesisleri kurma, satın alma, kiralama, kiraya verme, inşa etme ve her türlü işletmeciliği faaliyetlerini gerçekleştirecek.


Enk Turizm Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, ABC Yolu İstinye Asfaltı Seba Home Sitesi 4/2-B   Sarıyer adresinde faaliyete başladı. Şirketin yönetim kurulu başkanı Ali Engin Keçeli, yönetim kurulu başkan yardımcısı Korkut Nedim Keçeli ve yönetim kurulu üyesi Orhan Keçeli oldu.


Şirketin faaliyetleri alanları; her türlü makine, teçhizat, tesisat, gayrimenkul, arsa ve binalar alabilir, satabilir, inşa edebilir, kiralar, kiraya verir, bunlar üzerinde ayni ve şahsi her türlü hakları tesis edebilir, ipotek alabilir, ipotek verebilir ve ipotekleri fek edebilir.


Şirket gayrimenkulleri üzerinde irtifak, intifa, sükna, gayrimenkul mükellefiyeti, kat irtifakı, kat mülkiyeti tesis edebilir. Her türlü gayrimenkullerle ilgili olarak tapu daireleri nezdinde cins tashihi, ifraz, tevhid, taksim, parselasyon ile ilgili her nevi muamele ve tasarrufları gerçekleştirebilecek.



Keçeli Ailesi’nin hikayesi nedir? 



Keçeli Sülalesi Türkiye’nin en eski ailelerinden biridir. Keçeli Sülalesi Oğuz Boylarından olup Horasan tarafından 

Rize’nin Çayeli ilçesine göçmüştür…


Önceleri MOLLADERVİŞOĞLU daha sonra da İMAMOĞLU Olan Takma isimleri AHMET İsimli dedelerinin KEÇE Takmasından ötürü Keçeli diye hitap edilmesi nedeniyle kardeşler ve kardeş çocukları Soyadlarını SOYADI KANUNUNDAN sonra KEÇELİ olarak değiştirmişlerdir..Ancak bazı kardeş çocukları ile ihtilaf olunmasından ötürü bazıları KEÇELİ soyadlarını almayıp başka soyadları almışlardır…



Keçeli Ailesi’nin ünlü isimleri kimler?



Keçeli Sülalesi vatana ve millete çok değerli insanlar yetiştirmiştir.Bunlardan En önemlileri İPSİZ RECEP isimli -Yüce önder Atatürk’ünde- EMİCE diyip övgülerine nail olan Kuvayi milliye kahramanının Annesi Cemile’de Keçelidir…Ayrıca Hafız Muharrem Keçeli ve yeğeni İMAMIN SARI Lakaplı Mehmet Keçeli’de(17 yaşındayken) Kurtuluş Savaşı ve daha birçok savaşta savaşmış Kahramanlarındandır…



Keçeli Ailesi İstanbul’a ne zaman göçtü?



Keçeli Sülalesi 1930′lu yıllarda esas memleketleri olan Rize’den İstanbula göç etmişlerdir. İstanbul’da ağırlık olarak Mecidiyeköy’e yerleşen aile Mecidiyeköy’ün en eski ve en kalabalık sülalesi olmuşlardır. Rize’de başlayan siyaset tutkusu İstanbul’da da devam edip hem siyasetin içinde bulunup hem de ticarete yön vererek İstanbul’da kendilerinden söz ettirmişlerdir. İstanbulda “Fırıncılar” diye ün yapan aile fertleri zaman içersinde bir çok ticaret hamlelerinde bulunmuşlardır. Siyasete Rize’de Çayeli Belediye Başkanlığı ile başlayan aile fertleri arasında bugün bir çok partide görev yapan bir çok kurumda teşkilatta ve kulüplerde hizmet yapmış bir çok aile bireyi ile karşılaşmaktayız. Bunun yanı sıra aile içinde sanatsal eğilimleri olan ressamlık hattatlık ve şairlik gibi vasıfları olanlar da bulunmaktadır… (Kaynak: Keceliailesi.com)



Engin Keçeli’nin babası Orhan Keçeli kimdir?



Orhan Keçeli 1937 yılında Rize’in Çayeli ilçesi doğumludur. Doğru Yol Partisi’nin kurucularındandır ve partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar birçok pozisyonda görev almıştır



Seba İnşaat’ın kuruluş öyküsü nedir? 



Türkiye Engin Keçeli ismini SEBA İnşaat ile tanıdı. SEBA İnşaat’ın yüzde 50 kurucusuydular. Diğer yüzde 50 öteki ortaklar Haşmet Mürşit ve Gazenfer Mürşit kardeşlerdi. İstanbul’da çok sayıda butik projeler yaptılar.


İlk yaptıklar projeler;  


Şirketin eski ortaklarından Haşmet Mürşit bir gazeteye verdiği röportajda ilk projelerini şöyle anlatıyor: “SEBA olarak ilk projemiz Salih Tatlıcı’nın yarım kalan işiydi. Onu bitirdikten sonra Etiler ve Ulus’ta projeler aldık. Biz İstinye’de projelere başladığımızda buralarda yol yoktu. İstinye’nin çehresi bizimle değişti. Lüks kaliteli konutları biz getirdik buraya.”


Seba İnşaat’ın kurucu ortaklarından Gazanfer Mürşit ve Haşmet Mürşit 2010 yılında kurulan Panaroma Grup inşaat ile yollarına devam ediyorlar.



Engin Keçeli’nin iş hayatındaki değerleri neler? 



Engin Keçeli, ürettiği projelerin hepsini hayata geçirirken bir hayli özenli davranıyor ve kendisi oturacakmış gibi A’dan Z’ye her şeyiyle ilgileniyor. Keçeli’ye göre “satış sonrası hizmet” ise şirketlerin önemsemesi gereken konuların başında geliyor. Çünkü müşteri memnuniyeti bir şirket için en önemli vizyon.


Detaycılığı da Keçeli’nin başarısını etkileyen faktörlerden. Zira işiyle ilgili her şeyi takip etmeye özen gösteriyor. “Tüm kaynakları dinlerim, tek kaynakla yetinmem. Mutlaka kontrol ederim” diyor Keçeli. Kendisini anlatan 3 kelime ise sabırsız, enerjik ve samimi. Tabi ailesi, özellikle de eşi Engin Keçeli’yi motive diyor. “Huzurlu bir eve gelince önceki günün yorgunluğunu unutur, ertesi gün için gerekli gücü bulurum” diyor Engin Keçeli.


Yılların siyasetçisi babası Orhan Keçeli’den aldığı değerler ise çok fazla. Doğruluk, dürüstlük, sahip olduklarına şükretmek, yeni hedefler koymak, sadece kendine değil, çevre için de faydalı olabilmek için çok çalışmak babasının Engin Keçeli’ye verdiği en önemli değerler. Çalışanları noktasında da bu bağlamda kendisiyle aynı değerlerin benimsemesine özen gösteriyor. Keçeli, “Çalışanlarımın işlerini severek yapmalarını, benimle aynı heyecanı paylaşmalarını ve yeniliklere açık olmalarını beklerim” diyor ve ekliyor: “Basmakalıp cevaplara, gereksiz sorulara ve yalana tahammülsüzüm. Ama arkasında emek olan, iyi niyet ile yapılmış, hata veya eksikliğe tahammül gösterebilirim”. İstihdam sayısı 490 olan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli’nin başarısının ardındaki değerler bunlar.



Engin Keçeli, iş hayatını nasıl anlatıyor? 



10 Şubat 2012 tarihinde Rotahaber.com’da “Tek kaynakla yetinmem tüm kaynakları tararım” başlıklı yazı şöyle; 

“İnşaat sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli de başarısını detaycılığına borçlu insanlardan. Öyle ki işiyle ilgili tek kaynakla yetinmiyor, tüm kaynakları tarıyor. 

Engin Keçeli, Doğru Yol Partisi’nin kurucularından, siyasetçi bir babanın, Orhan Keçeli’nin oğlu. Hali vakti yerinde, büyük bir aileye mensup olmasına rağmen kendi başarısını ortaya koydu ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni kazandı. “Hayatı takip etmesini seven, çalışmayı prensip edinmiş, disiplinli bir anne babanın evladı olarak; belki de iyi bir üniversitenin insan hayatında önemli bir seçim olduğunu değerlendirebilme şansım oldu” diyor Keçeli.


Daha sonra 1984 yılında ticari hayata atıldı. Kendisine seçtiği sektör ise baba mesleği olan inşaattı. Ancak 1993 yılı onun için dönüm noktası oldu. Zira babası Orhan Keçeli ve kardeşi Nedim Keçeli ile birlikte Seba İnşaat’ın temellerini attılar. Moda Apartmanı’nın inşası onların serüveninin başlangıcı oldu. Yıllar ise imza attıkları birçok projeye tanıklık etti.


Bugün gelinen noktada İstanbul’da ve Bodrum’da binlerce konuta, yüzbinlerce metrekare ofis alanına, iş merkezine, sinemaya dönüştü verdikleri emekler.


Peki Engin Keçeli’nin başarısının ardındaki sır ne? Tesadüf olmadığı söylenebilir. Zira Engin Keçeli, ürettiği projelerin hepsini hayata geçirirken bir hayli özenli davranıyor ve kendisi oturacakmış gibi A’dan Z’ye her şeyiyle ilgileniyor. Keçeli’ye göre “satış sonrası hizmet” ise şirketlerin önemsemesi gereken konuların başında geliyor. Çünkü müşteri memnuniyeti bir şirket için en önemli vizyon.


Detaycılığı da Keçeli’nin başarısını etkileyen faktörlerden. Zira işiyle ilgili her şeyi takip etmeye özen gösteriyor. “Tüm kaynakları dinlerim, tek kaynakla yetinmem. Mutlaka kontrol ederim” diyor Keçeli. Kendisini anlatan 3 kelime ise sabırsız, enerjik ve samimi. Tabi ailesi, özellikle de eşi Engin Keçeli’yi motive diyor. “Huzurlu bir eve gelince önceki günün yorgunluğunu unutur, ertesi gün için gerekli gücü bulurum” diyor Engin Keçeli.


Yılların siyasetçisi babası Orhan Keçeli’den aldığı değerler ise çok fazla. Doğruluk, dürüstlük, sahip olduklarına şükretmek, yeni hedefler koymak, sadece kendine değil, çevre için de faydalı olabilmek için çok çalışmak babasının Engin Keçeli’ye verdiği en önemli değerler. Çalışanları noktasında da bu bağlamda kendisiyle aynı değerlerin benimsemesine özen gösteriyor. Keçeli, “Çalışanlarımın işlerini severek yapmalarını, benimle aynı heyecanı paylaşmalarını ve yeniliklere açık olmalarını beklerim” diyor ve ekliyor: “Basmakalıp cevaplara, gereksiz sorulara ve yalana tahammülsüzüm. Ama arkasında emek olan, iyi niyet ile yapılmış, hata veya eksikliğe tahammül gösterebilirim”. İstihdam sayısı 490 olan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Keçeli’nin başarısının ardındaki değerler bunlar.



Engin Keçeli hangi haberlere konu oldu?



Engin Keçeli, İstanbul'da otel yapacak! (Sabah Gazetesi, Mayıs 2012)


İşadamı Engin Keçeli, İstanbul'da kentsel dönüşüm alanlarına otel yapacak. Dolapdere ve Sütlüce'de çalışmalara başlayan Keçeli, Karaköy'de ise Veli Alemdar Han ile Tütün Han'ı otele çeviriyor


Kentsel dönüşüm sadece konut projelerini değil yapılacağı bölgelerdeki turizm projelerini de hareketlendirdi. Dolapdere ve Sütlüce gibi bölgelerdeki otel yatırımları artarken şehrin kaderini değiştirecek Galataport projesi de turizmcilerin İstanbul yatırımlarını değiştirdi. Bu hareketlilik Seba İnşaat'ın sahibi Engin Keçeli'ye de İstanbul'un yeni turizm bölgelerinden sektöre girme kararı aldırdı. Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki Tütün Han'ı ING Bank'tan, Veli Alemdar Han'ı ise Global Holding'ten satın alan Keçeli, şimdi de Dolapdere'de Bilgi Üniversitesi'nin yanındaki eski bir tekstil fabrikasını alıp otele dönüştürecek. Keçeli, 102 yıllık Tütün Han binasını nisanda 17 milyon dolara satın aldıklarını, restorasyon yatırımları ile birlikte toplam 25 milyon dolar harcama yapmayı planladıklarını söyledi. 


KASALAR KAV OLACAK 


60 odalı butik otel haline getirilecek yatırımın 2013 Eylül'de açılması hedefleniyor. Keçeli, eskiden banka binası olarak kullanılan tarihi yapının içindeki eski kasa dairelerini şarap kavına dönüştüreceklerini kaydetti. Otelin adı ise Seba Tütün Han olacak. Galataport projesine de talip olan İsrailli işadamı Sami Ofer ile birlikte otel yapmak için Karaköy'ün en eski binalarından Veli Alemdar Han'ı Global Yatırım Holding satın almıştı. Keçeli, bu binayı da 2012 başında 27.5 milyon dolara satın aldıklarını ve 55 milyon dolara mal olacak oteli 2013 sonunda açacaklarını kaydetti.


OFER'İN PROJESİNİ YAPACAK 


Veli Alemdar Han'ı 150 odalı bir butik otele dönüştüreceklerini, inşaatın yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağını kaydeden Keçeli, otelin işletmesi için franchise sistemiyle çalışan yabancı marka arayışında olduklarını aktardı. Otelin 2014 yılı mart ayında açılması hedefleniyor. 


DOLAPDERE'DE FABRİKA YERİNE BUTİK OTEL


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin turizm bölgesi ilan ettiği Dolapdere'de de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Keçeli, Bilgi Üniversitesi kampusunun yanında yer alan Burla Biraderler fabrika arazisini Burla ailesinden satın aldıklarını ve burada da otel yapacaklarını anlattı. Aynı zamanda İstanbul'un kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Dolapdere'deki araziye 60 milyon dolarlık yatırımla bir otel yapacaklarını anlatan Keçeli, 240 odadan oluşacak otelin temellerini haziranda atacaklarını söyledi. Keçeli, Loft Mimarlık'tan Harun Senegör'ün yapacağı otelin Burla Biraderler ile hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleşeceğini kaydetti.


MAYIN TEMİZLEYİCİ GİBİ..


Keçeli, yine kentsel dönüşüm bölgelerinden Sütlüce'nin de hedefleri arasında olduğunu söyleyerek, "Bu bölgeye ilk olarak Hilton zinciri, Garden Inn markasıyla girdi. Adeta mayın temizleyici gibi bir görev üstlendi. Şimdi yavaş yavaş diğer yatırımlar da geliyor" dedi. Miniatürk'e yakın bir yerde de arayışta olduklarını kaydeden Keçeli, burada da dört yıldızlı otel yapmayı hedeflediklerini anlattı.



Seba İnşaat, Seba Ulus ile Cendere'ye giriyor: 3 projeye 300 milyon dolar yatıracak! (Vatan Gazetesi, Haziran 2012)


Seba Ulus adıyla 80 lüks konut inşa etmeyi planlayan Seba İnşaat, Kağıthane’ye bağlı Cendere’nin kentsel dönüşümünde de rol alma kararı aldı. Şirket, 3 projeye 300 milyon dolar yatırım yapmaya hazırlanıyor

Levent Levazım'da 80 konutluk ‘Seba Flora Evleri’ projesi ile 2010 yılında yenileyen ve projeyi 20 Temmuz’da teslim edecek olan Seba İnşaat, şehir merkezinde başlattığı projeler arasına Ulus ve yine bir kentsel dönüşüm alanı olan Cendere’yi ekliyor.


Seba Vista projesi İstinye’de 56 konut ile Ağustos sonunda teslim etmeye hazırlandıklarını söyleyen Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, Özel Musevi Lisesi’nin hemen arkasında yer alan 20 dönümlük arazide 60 milyon dolar yatırımla 5 katlı, 80 daireli bir projeye başlayacaklarını açıkladı. 


Seba Ulus adındaki projeyi Mayıs 2013’te başlayarak 24 ayda tamamlayacaklarını söyleyen Keçeli, “Projede 180 metrekare normal daireler ile 250 metrekarelik bahçe ve çatı dubleksleri yer alacak. Metrekare fiyatı ise 8 bin doları bulacak. Sosyal alanların tamamının yer alacağı projeyi bölgeye tutkun olanlar, şimdiden soruşturuyor” dedi. 

İstanbul’da asıl hedeflerinin Kasım 2011’de kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Cendere’yi yenileyen en önemli firmalardan biri olmak olduğunu kaydeden Keçeli, “Burada 300 milyon dolarlık yatırımla 3 proje başlatacağız. Biri kendi arazimizde, diğer ikisi ise arsa sahipleriyle hasılat paylaşımlı olarak gerçekleşecek. Kendi arazimizde sadece konut, hasılat paylaşımlı projelerden birinde konut ve ofis, diğerinde ise sadece ofisler yer alacak” diye konuştu.

400 konut ile başlayacak


Projelerden birinin kendi arazileri olan 58 dönümde başlayacak Cendere Inntown projesi olduğunu söyleyen Keçeli, “58 bin metrekarelik satılabilir alana sahip projemizde 400 konut inşa etmeyi planlıyoruz. 150, 160 ve 200 m2 daireleri metrekaresi 3 bin 500-4 bin dolardan satacağız. Projelere 6 ay içinde başlayıp 2.5-3 sene içinde tamamlamayı planlıyoruz” dedi. Maslak gibi şehir merkezinde çalışıp Boğaz fiyatlarına ulaşamayan kesimi hedeflediklerini vurgulayan Keçeli, diğer projelerle ilgili şöyle konuştu: “Hasılat paylaşımlı projelerin ise biri, 60 bin metrekaresi yer üstü, 40 bin metrekaresi yer altı olmak üzere toplamda 100 bin metrekarelik bir alanda gerçekleşecek. Yatırımın, yüzde 40’ının konut, yüzde 60’ının ofis olması hedefleniyor. Diğer hasılat paylaşımlı ofis projesi ise 20 bin 680 metrekarelik arsa üzerinde 20 bin metrekarelik satılabilir alana sahip olacak. Bu proje için Türkiye’nin en büyük şirketlerine yönelik, blok satış ya da kiralama yapmayı hedefliyoruz. Metrekare fiyatlarının 3 bin 500-4 bin dolar olması planlanıyor.” 


Cendere’de firmalar rekabete girdi 


15 yıl öncesinin İstinyesi olarak tanımlanan Cendere’de fabrikaların Gebze, Çorlu’ya taşınması, burasını firmalar için cezbedici bir dönüşüm alanına dönüştürdü. E-5 ve TEM otoyollarının arasında konumlanan Cendere, İstanbul’un Boğazlarla birlikte en önemli soluk borusu olarak gösteriliyor. Sırtı ormana dayalı, şehir merkezinde büyük projeler geliştirmeye olanak veren Cendere’de belediye 500 dönüm arazide imarlı alan yarattı. Harita üzerinde tapu planları yapılmakta olan bölgede 6 ay sonra firmalar çalışmalar yapmaya başlayacak. Artaş İnşaat, Aydınlı Yapı ve Keleşoğlu İnşaat, Evyap arazisi üzerinde 4 bin konut, otel, ofis ve AVM’den oluşan bir karma proje planlarken, Eroğlu ve Hedef İnşaat gibi firmalar da burada yatırıma hazırlanıyor. Boğaz’ın sularının Ayazağa ile Sarıyer Çayırbaşı arasında inşa edilecek tünelle Kağıthane Cendere’deki Sadabat Deresi’ne taşınmasını öngören Haliç’i temizleme projesi de bölgenin önemini ortaya koyuyor. 


Bodrum’da denize sıfır projelerle yabancıya toplu satış yapacak 


1998’den bugüne kadar İstanbul projeleri ile eş zamanlı olarak Bodrum’da da faaliyet gösteren Seba İnşaat, Gündoğan, Yalıkavak ve Güllük’te denize sıfır projeler yürütüyor. Şirketin Gündoğan’daki 32 dairelik Seba Farilya ve Yalıkavak’ta 44 dairelik Seba Green projelerinde yaşam başlarken, 18 dairelik Seba Boutique de tamamlanma aşamasına geldi. 2 yeni projenin de hazırlıklarını yürüttüklerini açıklayan Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, “Güllük’te havaalanına 15 km uzaklıkta Ada Bükü koyunda 36 dönümde 134 villadan oluşacak Seba Peninsula projesine Eylül’de başlayacağız. Denize sıfır olmasıyla dikkat çeken proje, Bodrum’daki tek golf alanı 18 ve 9 delikli Vita Golf’ün hemen yanındaki arazide inşa edilecek. Haziran 2013’te yaşamın başlayacağı proje, özellikle yabancılara sunulacak ve yurtdışında tanıtımları yapılacak projede toplu satış imkanı da bulunacak. Bodrum’da başlatacağımız ikinci projemiz ise Seba Marin. Haziran sonunda satışları başlayacak proje, Yalıkavak Marina’ya komşu arazide inşa edilecek ve 44 bağımsız bölümden oluşacak. Mimar Koray Yavuzer’in tasarladığı projenin inşaatı Eylül’de başlayacak ve bu iki projede ortalama 120 metrekarelik daireler metrekaresi 5 bin dolardan satılacak.”



Engin Keçeli ve Seba İnşaat iletişim bilgileri nelerdir? 



Adres: İstinye Mah. Darüşşafaka Cad. Seba Center İş Merkezi No.45 Kat:1 Sarıyer / İstanbul – Türkiye


Merkez 


Telefon: +90 212 323 03 03 (Pbx)


Faks: +90 212 323 03 00


E-posta: seba@sebainsaat.com.tr


SATIŞ OFİSİ


İpek Pişmiş +90 530 762 52 02


E-posta: ipek@sebainsaat.com.tr


Web Adresi: www.sebainsaat.com.tr


Önerilen Bağlantılar : Anneler günü konut kampanyaları