Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Ayazağa Mahallesi

İstanbul’da Şişli’ye bağlı bir mahalledir. Ayazağa’nın Maslak ile birlikte Sarıyer İlçesi’ne bağlanması için karar çıkmış ancak Temmuz 2013 itibariyle henüz uygulanmamıştır. Ayazağa, fabrika ve gecekondu bölgesiyken konut ve ticari projelerin gözdesi bir lokasyon haline gelmiştir.



Ayazağa Mahallesi
Ayazağa Mahallesi haritası...



Ayazağa Mahallesi nerededir?



Kuzeyinde Şişli ve Fatih Ormanı, doğusunda Büyükdere Caddesi ve Maslak, güneyinde Huzur Mahallesi, İstanbul Çevre Yolu ve Seyrantepe Mahallesi, batısında Kemerburgaz  Caddesi, Hasdal-Kemerburgaz yolu vardır.



Ayazağa Mahallesi nerede başlar, nerede biter? 



Abacı Yokuşu ve Kağıthane Cendere Yolunun kestiği noktadan başlar.(Tapulama 2/1 pafta, 56 parsel Şişli ilçesinde kalmaktadır.) Kuzey istikametinde Kurbağa Deresini kestiği noktaya çekilen hat, buradan da Batı yönünde dereyi takiben Orman Yolunun kesim noktasına gelinir.( 2151 parsel Şişli İlçesinde kalmaktadır.) Buradan, Orman İşletme sınırını takip ederek ( Mezarlık ve Hasdal Sakarya Kışlası Kağıthane Hudutlarında kalmaktadır.) Hasdal Kışlasının önünde bulunan Kağıthane, Kemerburgaz ve Alibeyköy’den gelen yolların kesiştiği noktaya çekilen ve bu noktada son bulan hat olarak belirlenmiştir. Burası Kağıthane, Eyüp, Şişli İlçel sınırlarının birleşme noktasıdır. Buradan Hasdal Kışlası önündeki yolu takiben Kuzey yönünde Şişli İlçe Hudutlarında kalan Çakırlar Mevkii Küme Evlerine ulaşılır. Buradan Tapulama 2 pafta, 12 ve 11 parseller Şişli de kalarak dereye iner. Dere hattı Eyüp, Şişli İlçe sınırı olarak devam etmek üzere, (359 , 356, 352, 349,346, 343, 340, parseller Şişli hududlarında kalmaktadır.) İlçe ve mahalle sınırı dereyi takip eder, buradan (419 parsel, 337 parsel, (Ezberler Ticaret) Şişli hudutlarında kalmaktadır.) Şişli ve Eyüp sınırlarının kesim noktası olan Kemerburgaz Cendere yolu ile Eski Top Yolunu kestiği noktaya çekilen hattı takiben Orman Sınırlarını takip ederek, (Tapulama 1 pafta, 442 Parsel Şişli hududunda kalmaktadır.) devam eden hat ve buradan 442 parselin güney doğu istikametinde son bulan köşe noktasına çekilen hat, buradan Suat Tepesini takiben kuzey yönünde Orman İşletme Müdürlüğünün sınırlarını takip ederek, Orman Bakım Evi kesim noktasına çekilen hat, buradan da doğu yönünde Burunsuz Tepeye çekilen hat, Eyüp, Şişli, Sarıyer ilçe sınırlarının birleştiği son noktadır. Buradan güney yönünde Hadımkoru Yolu boyunca devam ederek, Mezarlık Sokak ile Hadımkoru Yolunun kesim noktasına ulaşılır. Buradan güney yönünde Mezarlık Sokağın Maslak Ayazağa Yolunu kestiği noktaya atılan hat, buradan batı yönünde Maslak Ayazağa Yolunun Atatürk Caddesini ve Kağıthane Cendere Yolunu kestiği noktaya ulaşılır. Buradan güneybatı yönünde Kemerburgaz Cendere Yolu ve Kağıthane Cendere Yolunu kestiği noktaya atılan hattı takiben güneybatı yönünde Abacı Yokuşu ve Kağıthane Cendere Yolunun kestiği noktada son bulur. (Kaynak: Şişli Belediyesi)



Ayazağa Mahallesi’nin yılara göre nüfusu nasıldır?



2 bin 531 bina, 9 bin 771 konut, bin 243 işyeri ve 534 arsa bulunan Ayazağa Mahallesi’nin yıllara göre nüfusu şöyle;


2011 Yılı Nüfusu: 35094


2008 Yılı Nüfusu: 34595


2000 Yılı Nüfusu: 24690


1997 Yılı Nüfusu: 19710


1990 Yılı Nüfusu: 14028



Ayazağa Mahallesi en çok hangi illerden göç almıştır? 



Halkın büyük bölümünü Karadenizli göçmenler oluşturur. Giresun, Samsun, Sinop, Kastamonu, Ordu, Gümüşhane, Trabzon, Rize’den büyük göç almıştır. Semtin yerlileri varlıklı ailelerden oluşur, bunun nedeni ise 1950'li yıllarda parsellenen bölgelerin, zaman içerisinde çok fazla değerlenmesidir.


Üç ilköğretim okulu (Ayazağa İ.Ö.Okulu,Uğur ERKEY i.Ö.Okulu ve Y.E.K.Ü.V Nilüfer GÖKAY İ.Ö.Okulu) ve bir lise (Ayazağa Lisesi), bir de meslek lisesi vardır (Mehmet Rıfat Evyap Endüstüri Meslek Lisesi). Özel Beykent Üniversitesi'nin de Ayazağa'da kampüsü bulunmaktadır. Ayazağa'da olduğu sanılan Özel Işık Lisesi ve Boğaziçi Lisesi'nin aslında bu semtin sınırları içinde değildir. İstanbul Teknik Üniversitesi ve Beykent Üniversitesi'nin en büyük yerleşkeleri de bu semttedir. Belediye'ye ait bir kültür merkezi, Şişli Etfal Hastanesi'ne bağlı bir semt polikliniği, bir muhtarlık binası, postane, belediye ek hizmet binası bulunmaktadır.



Ayazağa Mahallesi’ne ulaşım nasıl sağlanır?



Ayazağa semtinden sadece 41AT Topkapı Cevizlibağ Davutpaşa' ve 41E Kabataş'a , bazen Oyak Sitesi yolu ile Levent Metro'ya otobüs seferleri vardır. Otobüs seferlerinin fazla olması sebebi ile bu semte ve bu semtten yapılacak yolculuklar gün içinde sorun olmamakla birlikte sabah 07.00 ile 10.00 arasında çok yoğun olmakta ve özellikle Ayazağa meydanından otobüs ve minübüse binmek adeta imkânsız olmaktadır. Ayazağa-Metro arası çalışan minübüs hattı da bulunmaktadır.Minibüsler önceden Beşiktaş'a kadar gidebilirken daha sonra UKOME kararı ile bu seferler metroya kadar çekilmiş ve Kanyon AVM ' nin önüne kadar gerilemiştir.Kanyon Avm Önünden Dönüş Yaparak Ayazağa İstikametine Gitmektedir.Minibüs seferleri sabahları 3 Dk. 12den Sonra İse 5 Dakika Arayla Sefer Yapmaktadır.



Ayazağa Mahallesi Muhtarlığı iletişim bilgileri nelerdir?



Adres: Ayazağa Mah.G32 Sok.No:1 Şişli


Telefon: 0212 2893457



Ayazağa Mahallesi posta kodu kaçtır? 



Ayazağa Mahallesi’nin posta kodu şöyledir; 34396



Ayazağa Mahallesi hangi haberlere konu oldu?



13 il büyükşehir oldu (A.A.; 12 Kasım 2012)


TBMM Genel Kurulu'nda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.


Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya ve Samsun büyükşehir belediyelerinin sınırları, il mülki sınırları olacak.


Bu illere bağlı ilçelerin mülki sınırları içindeki köy ve belde belediyelerinin tüzel kişiliği sona erecek, köyler mahalle olacak, belediyeler ise belde ismiyle tek mahalle olarak bağlı bulundukları ilçenin belediyesine katılacak.

Bu illerin, bucak teşkilatları da kaldırılacak.


Bu illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği ile İstanbul ve Kocaeli'ndeki orman köyleri de dahil köylerin tüzel kişiliği sona erecek.


İstanbul ve Ankara'da ilçe değiştiren mahalleler


Aydın'da Efeler; Balıkesir'de Karesi, Altıeylül; Denizli'de Merkezefendi; Hatay'da Antakya, Defne, Arsuz; 

Manisa'da Şehzadeler, Yunusemre; Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu, Önikişubat; Mardin'de Artuklu; Muğla'da Menteşe, Seydikemer; Tekirdağ'da Süleymanpaşa, Kapaklı, Ergene; Trabzon'da Ortahisar; Şanlıurfa'da Eyyübiye, Haliliye, Karaköprü; Van'da Tuşba ve İpekyolu, Hatay'da Payas, Zonguldak'ta Kozlu ve Kilimli ilçeleri kurulacak. Denizli'nin Akköy ilçesinin ismi de Pamukkale olarak değişiyor.


İstanbul Şişli'nin Ayazağa, Maslak ve Huzur mahalleleri Sarıyer'e bağlanacak.


İstanbul Arnavutköy ilçesine bağlı Nakkaş, Bahşayış mahalleleri ile Büyükçekmece ilçesine bağlı Muratbey mahallesi Çatalca belediyesine katılacak.


Ankara'nın Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu dışında kalan kısımları Şehitali mahallesi ile birleştirilecek. Şehitali, Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut'a bağlanacak.


Yenimahalle'nin Dodurga ve Alacaatlı mahalleleri de çevre yolu içinde kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent mahalleleri Çankaya'ya katılacak.


Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında, il özel idarelerince kullanılan haklar, yetkiler ve görevler, il özel idaresi bulunmayan yerlerde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nca kullanılacak. Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı, defterdarlıklar açılan emanet hesaplarına aktarılacak. Toplanan paraların yüzde 20'lik kısmı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncelik vereceği projelerde kullanılacak. Kullanılmayan miktar, bakanlık bütçesine aktarılacak.



Mustafa Sarıgül'ü ağlattılar (Hürriyet Gazetesi, 14 Kasım 2012)


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Meclis'te kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayını bekleyen Belediyeler Yasası kapsamında Şişli'den Sarıyer'e bağlanması gündemde olan Ayazağa Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu.


Cumhurbaşkanının onayının ardından Sarıyer'e bağlanacak Ayazağa'da bu Pazar sembolik bir referandum yapmaya hazırlanan Sarıgül, " Büyükşehirler yasasının içerisinde iki tane mahallenin bir başka ilçeye bağlanması, bir demokrasi ayıbıdır. Bu demokrasi ayıbını Pazar günü yurttaşlarımız sandık başına giderek temizleyeceklerdir" dedi.



Referandum iptal edildi, ortalık karıştı (A.A. 18 Kasım 2012)


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Büyükşehir Belediye Kanunu ile Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanan 3 mahallede yapılması kararlaştırılan “eğilim yoklaması”na izin verilmediğini belirterek, “Gece yarısı referandum iptal edilmiştir. Emniyet mensupları ile karşı karşıya gelmek istemiyorum” dedi.


TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen Belediye Kanunu kapsamında Maslak, Huzur ve Ayazağa mahallelerinin Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanmasının ardından Şişli Belediyesi, bu üç mahallede “eğilim yoklaması” yapılmasını kararlaştırdı.


Ayazağa Mahallesi'nde bugün yapılması planlanan “eğilim yoklaması” için kurulan çadırın önüne gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, “demokrasi adına alınan kararların, sandıktan çıkan sonuçlara göre belirlenmesi gerektiğini” ifade etti.


Sarıgül, demokrasilerde gücün halkta olduğunu belirterek, şunları söyledi:


“Gece yarısı yapılan tebligatla ne yazık ki halkın gücü engellenmiştir. Çok önemli bir demokrasi ayıbıyla karşı karşıyayız. Madem almış olduğunuz şu karar doğru, neden yurttaşlarımıza sorulmasına karşı çıkıyorsunuz. O zaman neden sandığı engelliyorsunuz. Gece yarısı referandum iptal edilmiştir. Emniyet mensupları ile karşı karşıya gelmek istemiyorum. Emniyet mensuplarıyla vatandaşları karşı karşıya getirmek istemiyorum.”

Ayazağa Mahallesi'ndeki çadırın önünde toplanan bazı mahalle sakinleri, Sarıgül'ün açıklamasının ardından oy sandıklarını yola dizerek, trafiği bir süre engelledi.


Sarıgül'ün çağrısı üzerine sandıklar kaldırılarak yol trafiğe açıldı.



Şişli Belediye Başkanı Sarıgül'e “Ayazağa” davası (Hürriyet Gazetesi, Nisan 2013)


Sarıyer'e bağlanan Ayazağa Mahallesi'ndeki 4 arazinin Şişli Meslek Yüksekokulu'na devrinde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'e yetki veren kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle idare mahkemesinde dava açıldı.


Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanan Ayazağa Mahallesi sakinlerinden Selçuk Bozkır, İstanbul İdare Mahkemesi'ne verdiği dilekçede, 6360 sayılı 13 ilde Büyükşehir Belediyesi ve 26 İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin Şişli Belediyesi sınırlarından Sarıyer Belediyesi'ne geçtiği hatırlatıldı.


Dilekçede, Şişli Belediye Başkanlığı'nın bunun üzerine Ayazağa Mahallesi'ndeki 4 arazinin eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere Şişli Meslek Yüksekokulu'na bedelsiz devrini, tahsisi ve/veya okul lehine intifa hakkı tesisi hususunda başkanlık makamına yetki verdiği anlatıldı.


Şişli Belediye Başkanlığı'nın, Ayazağa Mahallesi'nin yasa ile Sarıyer'e geçmesine rağmen Ayazağa halkı ve vatandaşların hakkı olan mülkiyetleri Şişli Meslek Yüksekokulu'na geçirmeye ve kullandırmaya çalıştığı kaydedilen dilekçede, “Bu hususta mahalle sakinlerinin görüşü dahi alınmaksızın hakkımız olan mallar bizden kaçırılmaktadır. Ayazağa halkının kullanımı talep ve ihtiyaçları doğrultusunda belirlenecek kullanımlar yapılması gerekirken, Şişli Belediye Meclisi kendi belirlediği ve neye göre olduğu belli olmayan bir karar almıştır” denildi.


Sarıgül'ün bu kararı, bölgede meslek yüksekokuluna ihtiyaç olup olmadığına bakmaksızın tamamen şahsi kanaatlere göre verdiği savunulan dilekçede, bölgede öncelikle ilk ve ortaokul ihtiyacı bulunduğu belirtildi.


Bu işlemin kabul görmesi halinde ileride Ayazağa'da yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılayacak okul ve sosyal tesis alanı bulunamayacağı anlatılan dilekçede, “Her şeyden önemlisi Meclis kararında fahiş bir hata yapılmıştır. Belediye Meclisi'nde böyle bir karar alınması açıkça hukuka aykırıdır. Yasalara göre, bu hususlarda başkanlık makamına yetki devredilemez. İşlemler halkın menfaati düşünülmeksizin bir takım siyasi hesaplarla yapılmaktadır. Bu nedenle öncelikle yürütmeyi durdurma kararı verilmeli, daha sonra da işlem iptal edilmelidir” ifadelerine yer verildi.


Olayın geçmişi


Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün talebiyle 12 Kasım 2012'de olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Ayazağa Mahallesi'ndeki 10628/1, 10627/2, 10627/6 ve 10627/1 ada/parsel numaralı taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, Şişli Meslek Yüksekokulu'na bedelsiz devri, tahsisi ve/veya okul lehine intifa hakkı tesisi hususlarında başkanlık makamına yetki verdi.


Böylece kanun gereği Sarıyer'e bağlanmasına karar verilen Ayazağa'daki 4 arazi aynı zamanda mütevelli heyeti başkanı da olan Mustafa Sarıgül tarafından, Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredildi.


Maslak, Huzur ve Ayazağa mahallelerinin Şişli'den alınarak Sarıyer'e bağlanmasını da öngören Büyükşehir Belediyesi Kanunu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanıp 6 Aralık 2012'de Resmi Gazete'de yayımlandı.



Ayazağa Mahallesi’nde hayata geçirilen konut projeleri hangileri?



Vadistanbul: Daire tiplerinin 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 dubleks olarak tasarlandığı Vadistanbul projesi 1 milyon 100 bin metrekare inşaat alanı üzerinde Şişli Ayazağa'da  hayata geçirildi. 


Artaş Grup, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat'ın  ortak imzasını taşıyan  Vadistanbul 3 bin adet daireden oluşuyor. 

Vadistanbul Evleri projesinde dairelerin alanları 69 metrekare ile 244 metrekare arasında değişiyor. Vadistanbul daire fiyatları için verilen bilgiler şöyle: 


Haziran 2013 itibariyle Vadistanbul daire fiyatları:  69 metrekare ile 90 metrekare 1+1 daireler 423 bin TL ile 562 bin TL, 116 metrekare ile 148 metrekare 2+1 daireler 651 bin TL ile 1 milyon 102 bin TL, 165 metrekare ile 184 metrekare 3+1 daireler 783 bin TL ile 1 milyon 279 bin TL, 202 metrekare ile 244 metrekare 4+1 daireler 1 milyon 114 bin TL ile 1 milyon 860 bin TL, 305 metrekare 5+1 dubleks daireler 1 milyon 927 bin TL ile 2 milyon 64 bin TL arasında değişen fiyatlarla alıcısına sunuluyor. 


Ayazağa Mahallesi
Vadistanbul


Banka kredisinin kullanılabildiği Vadistanbul  projesinde yüzde 25 oranında peşinat ödeniyor ve kalan yüzde 75'lik tutar 12 ay ile 60 ay arasında 0,72 faiz oranı ile, 61 ay ile 120 ay arasında ise 0,73 faiz oranı ile kredi kapsamında taksitlendirilerek ödenebiliyor. 


Vadistanbul  projesinde Garanti, Türkiye İş Bankası, Akbank, VakıfBank, Akbank, Kuveyt Türk ve Odeabank'tan kredi kullanmak mümkün. 


Fitness center, sauna, dinlenme alanları, açık-kapalı yüzme havuzu, market,  lounge club ve spor tesisleri gibi imkanları barındıran Vadistanbul, Ayazağa Mah. Kemerburgaz Cad. No:1 Şişli – İstanbul adresinde bulunuyor. 

Projede yer alan dairelerin  ilk etabı Kasım 2014’te, 2. Etabı Mayıs 2015’te, 3. Etabı ise 2016 yılında teslim edilecek.


Telefon: 0212 444 53 35 


Faks: 0 212 289 53 35


Web: http://www.vadistanbul.com



Palmiye 17: Ayazağa'da yükselen Palmiye 17 projesi, 12 bin metrekarelik arsa alanı üzerinde konumlandırılıyor. Palmiye Grup tarafından yükselen Palmiye 17 Ayazağa'da 3 blok bulunuyor. 


Palmiye Ayazağa 17'deki konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon, 2 oda 1 salon dubleks, 3 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon dubleks konutlar bulunuyor. 



Ayazağa Mahallesi

Palmiye 17



Haziran’da satışa çıkacan olan Ayazağa Palmiye 17 projesinde belediye onayından sonra fiyatlar açıklanacak. Projede şu an ön talep devam ediyor. 


Palmiye Grup Palmiye 17'de 1+1'lerin alanları 50 ila 70 metrekare, 2+1'lerin alanları 77 ila 118 metrekare, 2+1 dublekslerin alanları 92-149 metrekare ve 3+1 dublekslerin alanları 149 ila 177 metrekare arasında değişiyor. 

96 konuttan oluşan projede fitness center, güzellik salonu, kameriyeler, 24 saat ambulans hizmeti, özel kapalı otoparklar, voleybol sahası, basketbol shaası, tenis kortu, market, çocuk oyun alanları, kreş, dinlenme alanları ve konferans salonu gibi sosyal olanaklar yer alıyor.


Telefon: 0212 270 24 74

Web Adresi: www.palmiyegrup.com.tr



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura