Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Aziz Yıldırım – Fenerbahçe – Maktaş Mühendislik

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı ve Maktaş Mühendislik’in sahibi. Aziz Yıldırım, müteahhitlik firması Maktaş Mühendislik ile resmi kurum ve NATO alt yapı inşaatlarını gerçekleştirmiştir. Yargıtay, 17 Ocak 2014'te Fenerbahçe Başkanı Yıldırım hakkında daha önce verilen hapis kararını onadı. İşte Aziz Yıldırım ve şike davasında son durum...


Aziz Yıldırım – Fenerbahçe – Maktaş Mühendislik

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı ve Maktaş Mühendislik'in sahibi Aziz Yıldırım



Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'ye kaçıncı kez başkan oldu?


Fenerbahçe Kulübü'nün olağanüstü genel kurulunda Mehmet Ali Aydınlar karşısında başkanlık yarışını kazanan Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulüpte girdiği 11. kongrede de başkan seçildi.


İlk kez 14-15 Şubat 1998'de seçilerek başkanlık görevine gelen Yıldırım, aradan geçen yaklaşık 16 yıllık sürede aday olduğu 11. kongrede de kolduğu bırakmadı. 


Başkanlığı döneminde girdiği 11 kongrenin 7'sinde tek başına aday olan Yıldırım, karşısına rakip çıkan 4. kongreyi de kazandı. Yıldırım, 1998 ve 2000 yıllarındaki kongrelerde Vefa Küçük (Detaylı bilgiler için tıklayın!) karşısında, 2009'daki seçimde Şadan Kalkavan karşısında seçim yarışlarını kazanmıştı.




Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesinde kimler var? 


Aziz Yıldırım’ın yönetim listesinde bir önceki dönemden 6 değişik isim bulunuyor. Talat Yılmaz, Semih Özsoy, Hüseyin Ersan Topbaş, Yasemin Merçil ve Ahmet Ketenci ile daha önce görevlerinden ayrılan Alaeddin (Ali) Yıldırım’ın yerine, Mahmut Uslu, Ahmet Özokur, Erhan Türkoğlu, Mehmet Selim Kosif, Metin Doğan ve Selim Sapan yer aldı.



Yıldırım’ın yönetim kurulu aday listesi şöyle:


Başkan: Aziz Yıldırım


Asil Üyeler: Abdullah Kiğılı, Mithat Yenigün (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Mahmut Nedim Uslu, Nihat Özbağı(Detaylı bilgiler için tıklayın!),  Ahmet Özokur, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ender Alkaya, Ahmet Tahir Perek, Ömer Temelli, İsfendiyar Zülfikari, Deniz Tolga Aytöre, Mehmet Şekip Mosturoğlu, Turhan Şahin, Erhan Türkoğlu



Yedek Üyeler: Ünal Uzun, Hakan Dinçay, Mehmet Selim Kosif, Mustafa Serdar Erkan, Yalçın Haker, Metin Doğan, Selim Sapan


Aziz Yıldırım'ın rakibi Mehmet Ali Aydınlar'ın listesinde kimler vardı? 


Fenerbahçe Kulübü'ne başkan adayı olan Mehmet Ali Aydınlar, daha önce 9 ismi duyurduğu yönetim kurulu aday listesinin tamamını açıkladı. Aydınlar'ın, Habertürk Televizyonu'nda katıldığı canlı yayın programında yaptığı açıklamaya göre, yönetim kurulu aday listesi şöyle:


Hamdi Akın (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Nezih Barut, Şaban Erdikler, Necdet Ersoy, Selim Koray (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Recep Tanrıverdi (Detaylı bilgiler için tıklayın!) , Nuri Tuna (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Cem Topçuoğlu, Mehmet Torun (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Tankut Turnaoğlu, Dursun Ekşioğlu (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Faik İçmeli, Metin Şen, Engin Keçeli (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Mehmet Okay (Detaylı bilgiler için tıklayın!), Nejat Taşdemir, Erkan Güral, Esra Kazancıbaşı Öztekin, Selim Ergüder, Hasan Tanyeri, Ekrem Eray Arda.


Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Selim Koray'ın yanı sıra kulübün eski başkanlarından Ali Şen'in oğlu Metin Şen de Aydınlar'ın listesinde bulundu.




Aziz Yıldırım kimdir?


Aziz Yıldırım 2 Kasım 1952’de Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde dünyaya geldi. Aziz Yıldırım, Türk iş adamı, inşaat mühendisi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanıdır.


İlkokul ve lise eğitimini Düzce'de yapmıştır. Düzce'de amatör futbol (Hamidiyespor Kulübünde) oynamıştır. Daha sonra Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi'nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi) inşaat mühendisi olarak mezun olmuştur. NATO Altyapı ihalelerine de katılan Maktaş Mühendislik firmasının sahibidir. Düzcespor Kulübünde fahri başkanlık yapmıştır.



Aziz Yıldırım’ın Fenerbahçe Spor Kulübü Yöneticiliği ne zaman başladı? 


1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yönetimde görev aldı. 1991-1992 sezonunda futbol şube sorumlusu oldu. 1998 yılından itibaren Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başkanlığını yapmaktadır.


Başkanlığı döneminde futbol takımı ile 5 lig şampiyonluğu 7 lig ikinciliği yaşamıştır. Takım, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finaline ve UEFA Avrupa Ligi yarı finaline Aziz Yıldırım başkanlığında ulaşmıştır. Başkanlığında Fenerbahçe Spor Kulübü, aynı sezonda futbol, kadınlar ve erkekler basketbol, kadınlar ve erkekler voleybol branşlarında lig şampiyonu olmuş, 5'te 5 şampiyonluk yaşamıştır.


Başkanlığı döneminde kulüp yatırımlarına büyük önem vermiş, Şükrü Saracoğlu Stadını parça parça yıkarak yeniden yaptırmış, basketbol takımına yepyeni bir salon yaptırmıştır: Ülker Sports Arena. Düzce Topuk Yaylasında kamp tesisleri yapılmış, Faruk Ilgaz tesisleri yenilenmiş, Ankara'da konaklama tesisi yapılmıştır.



Aziz Yıldırım şike davasından ne zaman gözaltına alındı?


Aziz Yıldırım şike davası kapsamında 3 Temmuz 2011'de "Ekonomik çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek" ve "Şike yapmak" iddiasıyla gözaltına alındı.


Daha sonra savcılık tarafından ifadesi alınan Yıldırım, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Yaklaşık 1 yıl Metris Cezaevinde tutuklu kaldı. Şike davasında 23. duruşma sonunda hüküm giymesine rağmen tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi.


İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şike davası kapsamında Fenerbahçe Spor Kulübü başkanı Aziz Yıldırım'ı Süper Lig’deki 14 maçta yargılamıştır. Bu 14 maçın 7'sinden beraat eden Yıldırım'ın, 4 müsabakada şike yapmak, 3 müsabakada teşvik primi vermek suçlarını işlediğine hükmedilmiştir. Toplamda 6 yıl 3 ay hapis cezası ile cezalandırılan Yıldırım, kararı temyiz etti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi kararı onarsa, tekrar tutuklanıp yaklaşık 40 ay daha tutuklu kalma ihtimali vardır.


Mahkeme ayrıca Aziz Yıldırım'a 18 bin 750 gün adli para cezası da verdi. Aziz Yıldırım'ın mali durumunu dikkate alan mahkeme, bu cezanın günlüğü 70 TL'den toplamda 1 milyon 312 bin 500 TL'ye yükseltilmesine ve bu cezanın 20 eşit taksitle ödenmesine karar verdi.


Mahkeme, Aziz Yıldırım hakkında "Spor kulüplerinde ve federasyonlarda görev yapmaktan yasaklama" ve "Stadyumlara giriş yasağı" kararları verdi. Eğer bu kararlar Yargıtay tarafından onanıp kesinleşirse, Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığı tüzük gereği düşecektir. Ancak Yargıtay henüz bir karar vermediğinden ve de Aziz Yıldırım TFF tarafından yapılan sportif yargılamada aklandığından dolayı şu anda hala Fenerbahçe Spor Kulübü başkanlığına devam etmekteydi.2013 Haziran ayında Fenerbahçe Kongre Üyesi eski Bürokrat Recep Özcan'ın açmış olduğu Fenerbahçe Tüzüğünün 6.Maddesinin B bendindeki Cezaları tecil edilmiş veya affa uğramış olsalar bile, yüz kızartıcı bir suçtan dolayı hapis cezası ile mahkum olanlar kulübe üye olamazlar maddesine dayandırarak Anadolu 5.Asliye Mahkemesinin vermiş olduğu ara karar ile kulüp başkanlığı ve kulüp üyeliğine ihtiyati tedbir kararı konulmuştu.Avukatların 5.Asliye Hukuk Mahkemesine karara yapmış oldukları itiraz 19 Temmuz 2013'te kabul edildi ve Aziz Yıldırım hakkındaki ihtiyati tedbir kararı kaldırıldı. İstanbul Anadolu 5. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Ekim 2013 tarihi itibari ile Aziz Yıldırım'ın Genel Kurul'a katılmasını engelleyecek dilekçeyi reddetti.


Yargıtay'ın Aziz Yıldırım kararı ne oldu?


Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 17 Ocak 2014 tarihinde futbolda Şike Davası'nda Aziz Yıldırım'a örgüt ve şike suçlarından verilen hapis cezalarını onadı. Cezaevinde daha önce kaldığı 1 yıllık süre çıkarıldığında Aziz Yıldırım geriye kalan 3 yıl 8 ay 15 günlük cezasını yatacak. Ancak cezaevinde kalması öngörülen bu süre, denetimli serbeslik yasasının uygulanması halinde 1 yıl kısalacak.


Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre; İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin sanıklar Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdar Adalı, Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 93 sanık hakkındaki kararının temyiz incelemesi Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nce tamamlandı ve 80 sayfalık karar açıklandı. 85 sanık açısından inceleme yapan Yargıtay, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in örgüt kurmak ile şike ve teşvik priminden aldığı cezaları onadı.



Aziz Yıldırım ne kadar hapis yatacak? 


Aziz Yıldırım şike ve teşvik suçundan 3 yıl 9 ay, örgüt kurmak suçundan ise 2 yıl 6 olmak üzere toplam 6 yıl 3 ay ceza verilmişti. Aziz Yıldırım'ın İnfaz Yasası gereğince 4 yıl 8 ay 15 gün hapis yatması gerekiyordu. Yıldırım'ın yattığı 1 yıllık süre bu cezadan düşülecek. Yıldırım geriye kalan 3 yıl 8 ay 15 günlük  hapis cezasını yatacak. Ancak Aziz Yıldırım cezasının bitmesine 1 yıl kala tahliye de edilebilir. Denetimli Serbestlik Yasasının ilgili hükmüne göre, iyi hali gözlenen hükümlü, cezasının bitmesine 1 yıl kala cezaevi'nden salıveriliyor Bu arada cezası onanan Aziz Yıldırım'ın F.B başkanlığı da düşecek.


Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe ne tepki verdi? 

Karara karşı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu'nun ilk tepkileri ise geç saatlerde yazılı açıklama şeklinde geldi. Aziz Yıldırım açıklamasında kararı 'siyasi' olarak tanımlarken "Bu kararı tanımıyorum" dedi. Yıldırım'dan kısa süre sonra bu kez Yönetim Kurulu aynı sertlikte bir yazılı açıklama yaptı. Yönetim Kurulu açıklamasında ise Yargıtay kararı bu kez 'hukuk dışı' olarak tanımlandı ve "Başkanımız ve Fenerbahçe'ye yönelik söz konusu hukuk dışı karar ve uygulamaları tanımadığımızı ve tanımayacağımızı ilan ediyoruz" denildi.



Aziz Yıldırım’ın firması Maktaş ne zaman kuruldu?


Maktaş Makine ve Elektrik Ticaret A.Ş. 1973 yılında yurtiçinde ve yurtdışında nitelikli her tür altyapı ve üstyapı projelerinin müteahhitlik hizmetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla kurulmuştur. Kurulduğu günden günümüze kadar geçen sürede personelinin deneyimini modern ekipman ve malzemeyle birleştirmek suretiyle karşılaştığı problemlere yenilikçi çözümler getiren Maktaş A.Ş. 40'ı aşkın sivil ve askeri amaçlı özel projeye başarıyla imza atarak sektörde haklı bir saygınlığa ve üne kavuşmuştur. Maktaş A.Ş. engin uzmanlığı, deneyimli kadrosu ve geniş makine/ekipman parkıyla inşa etme sanatına yönelik örnekler vermeyi bugünden sonra da sürdürecektir.



Maktaş’ın referansları kimlerdir?


T.C. Başbakanlığı, Gn. Kur. MEBS Başkanlığı, Yapı Kredi Bankası Genel Müdürlüğü, T.C. İçişleri Bakanlığı, İnşaat Emlak ve Nato Enf. Daire Başkanlığı (Ankara), Vakıflar Bankası Genel Müdürlüğü, Deniz Bank Genel Müdürlüğü,  T.Telekom Nato ve Tafics Daire Başkanlığı, T.Siemens A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türk Telekom Genel Müdürlüğü, Türk Müteahhitler Birliği Başkanlığı, FERNAU AVIONICS Ltd. LUTON / İNGİLTERE, PREUSSAG GmbH, AD. STRUVER KG (GmbH & Co), THYSSEN KRUPP  STAHLUNION ve ALSTOM AT GmbH.



Maktaş’ın faaliyet alanları nelerdir? 


Kaplamalı Sahalar, Pol Tesisleri, Boru Hatları, Binalar, Mühimmat Tesisleri, Muhabere Sistemleri, Navigasyon  Navigasyon Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Elektrik ve Mekanik İşleri, Onarım ve Restorasyon İşleri. 



Maktaş Mühendislik tarafından bitirilmiş işler hangileridir? 


İşin Adı   Sözleşme Tarihi   İş Bitim Tarihi   Toplam Değeri


1- ESKİŞEHİR VE ERHAÇ HAVA ALANLARI ELEKTRİFİKASYON İSLAHI 10.01.1977 29.11.1979 2.959.260,-$


2- ISKENDERUN POL TESİSLERİ YETERSİZLİKLERİNİN GİDERİLMESİ VE CEPHANE DEPOLARININ KAPLANMASI İTMAM İŞİ 07.12.1977 10.04.1980 27.015,-$


3- NIKE MEVZİLERİ ANA TAKAT KAYNAĞI YENİLENMESİ

20.05.1982 09.10.1984 3.617.612,-$


4- NIKE MEVZİLERİ HIPAR TESİSLERİ. 27.07.1982 06.08.1984 1.573.199,-$


5- G.B. ANADOLU İLERİ DENİZ ÜSSÜ TESİSLERİ II. KISIM İNŞ. VE TES. MARMARİS 10.12.1984 27.08.1987 6.935.803,-$


6- ÇORLU HAVAALANI APRON AYDINLATMASI VE YAKIT HİDRANT SİSTEMİ 12.05.1987 21.04.1989 5.959.237,-$


7- TOPEL HAVAALANI DOĞU VE BATI DOLUM SANTRALLERİ ARASINA 6" İRTİBAT BORUSU YAPILMASI 11.06.1987 17.10.1987 17.280,-$


8- 37. DİLİM 3. GRUP HADIMKÖY İLERİ DEPOLAMA TESİSLERİ 28.07.1987 07.11.1989 4.870.672,-$


9- MUHTELİF YERLERDE VARYANT İŞLERİ (BURSA-BİLECİK-ERZİNCAN) 10.10.1988 21.04.1989 72.818,-$


10- 39. DİLİM DAR KAPSAMLI (MW) İLERİ DEPOLAMA TESİSLERİ 16.02.1989 20.08.1990 1.317.688,-$


11- HARP STOĞU MALZEME DEPOLARI 11.09.1989 02.01.1991 1.985.693,-$


12- İNCİRLİK HAVA ÜSSÜ JP-4 AKARYAKIT DEPOLAMA TESİSİ 30.11.1989 10.09.1991 4.409.681,-$


13- ESKİŞEHİR-İNCİRLİK HAVAALANLARI AKARYAKIT TESİSLERİ 24.05.1990 13.07.1993 6.522.578,-$


14- MUHTELİF POL TESİSLERİ RESTORASYONU. 27.07.1990 21.09.1992 338.086,-$


15- 41. DİLİM DAR KAPSAMLI (MW) İLERI DEPOLAMA TESİSLERİ 27.07.1990 23.05.1991 352.037,-$


16- DIYARBAKIR VE ERHAÇ HAVAALANLARI JP-4 TANKLARININ EPOKSİ BOYASI 03.08.1990 30.11.1990 81.580,-$


17- YENİŞEHİR HAVAALANI ASGARİ ASLI HAREKET TESİSLERİ 20.08.1990 05.11.1992 23.029.538,-$


18- PTT GN. MÜDÜRLÜĞÜ ANKARA 

MUDEKO -ESKIŞEHİR TERMİNAL BİNASI 24.12.1990 01.09.1992 3.708.206,-$


19- BANDIRMA HAVAALANI ELEKTRİK SİSTEMİ RESTORASYONU 26.04.1991 24.12.1992 7.621.113,-$


20- 1990 YILI DOĞU-BATI ANADOLU A.YAKIT BORU HATTI HASAR ONARIMI 16.07.1991 10.10.1992 2.270.167,$


21- ÇİGLİ-B.ESİR-BATMAN-AKHİSAR-MÜRTED - D.BAKIR HAVAALANLARI (ASM) MUHABERE SİSTEMİ 05.11.1991 04.04.1995 5.702.597,-$


22- AKHİSAR - MERZİFON - HAVA ALANLARI EK İŞLER İNŞAATI 20.12.1991 02.05.1993 1.041.658,-$


23- İNCİRLİK HAVAALANI 5. GRUP TESİSLERİ INŞAATI 15.05.1992 10.05.1993 79.420,-$


24- MERZİFON HAVAALANI 6. GRUP TESİSLERİ İNŞAATI 09.06.1992 03.05.1993 26.301,-$


25- SİVRİHİSAR HAVAALANI EK DOB TESİSLERİ 16.06.1992 12.10.1994 4.604.409,-$


26- TÜRK TELEKOM A.S. ANAMUR-AYANCIK R/L SİSTEMİ 02.07.1992 03.10.1994 2.830.371,-$


27- 1991 YILI DOĞU-BATI ANADOLU A.YAKIT BORU HATTI HASAR ONARIMI 17.07.1992 09.10.1993 3.948.124,-$


28- MERZİFON H.ALANI (ASM) MUHABERE SİSTEMİ 18.01.1994 02.10.1995 1.261.891,-$


29- BALIKESİR-ÇİĞLİ H.ALANLARI (ASM) MUHABERE SİSTEMİ

28.02.1994 14.03.1995 935.274,-$


30- BAFA VLF PROJESİ İNŞAATI İŞLERI

25.04.1994 06.03.1998 5.902.580,-$


31- 10 H.ALANI TACAN SİSTEMİ TEMİN VE TESİSİ

05.07.1994 17.02.1998 6.014.402,-$


32- OR. BÖLGE MUH. SIST. (OBMS) ATÖLYELERI FAZ-1 PROJESI

23.05.1995 26.06.1996 1.308.716,-$


33- OR. BÖLGE MUH. SİST. (OBMS) ATÖLYELERI FAZ-2 PROJESİ

20.11.1995 22.05.1997 1.391.149,-$


34- DİYARBAKIR HAVAALANI GÜVENLİK SİSTEMİ(DGS) PROJESİ

04.12.1995 05.08.2002 13.030.342,-$


35- TAFICS (TÜRK SILAHLI KUVVETLERI ENTEGRE 

MUHABERE SİSTEMİ) PROJESİ I. ASAMA 

13.06.1996 24.12.2002 223.770.876,-$


36- ÇUKURHİSAR TANK ÇİFTLİĞİ-ESKİŞEHİR H.ALANI ARASI AKARYAKIT BORU HATTI İNŞAATI 30.10.1996 26.07.1998 5.663.020,-$


37- AFYON HAVAALANI KAPLAMALI SAHALARIN TAKVİYESİ

08.07.1998 31.08.2001 36.438.607,-$


38- 1998 YILI MUHTELİF POL TESİSLERİ RESTORASYONU İNŞAATİ

25.02.1999 05.11.2001 3.614.770,-$


39- ANTALYA H.ALANI AWACS UÇAKLARI ALTYAPI TESİSLERİ İNŞAATI

01.06.1999 21.01.2001 12.295.796,-$


40- UZUNUFUK ARAŞTIRMA MERKEZ KOMUTANLIĞI (ARMERKOM) BİNASI İNŞ. VE TESİSAT İŞLERİ

11.10.2000 19.02.2002 10.249.094,-$


41- DİYARBAKIR HAVA ALANI UÇAK SIĞINAKLARININ 

RESTORASYONU İŞİ

02.07.2002 28.07.2003 475.054,-$


42- KAHRAMANMARAŞ 125 YATAKLI KADIN DOGUM VE ÇOCUK HASTANESİ

24.07.2002 07.02.2003 5.006.487,-$


43- KÖRFEZ, ERZURUM, AHLATLIBEL, KÜTAHYA MEVZİİLERİNE PLOT VE UÇUŞ PLAN İŞLETME KABİLİYETİ KAZANDIRILMASI İŞİ (ASE PROJESİ) 09.01.2003 23.01.2004 2.617.967,-$




Aziz Yıldırım’ın müteahhitlik firması Maktaş’ın devam eden projeleri neler? 


1.) DÜZCE ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ALT YAPI İNŞAATI PROJESİ

Sözleşme Tarihi 09.01.1998  

Sözleşme Bedeli 12.351.205 $  

 

Gelişmekte olan Düzce Organize Sanayi Bölgesi içerisinde safhalar halinde asfalt yolların yapılması, su temin ve iletim hatları ile kanalizasyon ve atık su drenaj sisteminin tesis edilmesi

 

2.) DİYARBAKIR POL DEPO KAPASİTESİNİN ARTTIRILMASI (ATTİLA DOĞAN – MAKTAŞ KONSORSİYUMU)

Sözleşme Tarihi 05.06.2002  

 

Sözleşme Bedeli 13.397.891 $  

 

İçi sacla kaplı, betonarme ve yarı gömülü 1 adet 10.000 m³ JP-4, 1 adet 5.000 m³ JP-4, 2 adet 5.000 m³ JP-8 depolama tankı inşaatı, tank epoksi kaplamalarının yapılması, 4 adet kamyon dolum noktası, 2 adet vana çukuru, 10 m³ drenaj tankı, 100 m³ karışım tankı, 5 m³ dizel yakıt tankı, pompa çukuru, manifold binası, filtre/su ayırıcı binası, jeneratör binasının yapılarak 180 kVA otomatik dizel jeneratör grubunun temin ve tesis edilmesi, 7.400 m² saha beton kaplama ve tank ulaşım yollarının hendekleriyle beraber yapılması, saha mekanik işlerinin yapılması, katodik koruma yapılması, bağlantı yolu tesisi

 

3.) TAFICS (TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ ENTEGRE MUHABERE SİSTEMİ) II. AŞAMA PROJESİ (SIEMENS – CORNING – MAKTAŞ KONSORSİYUMU)

Sözleşme Tarihi 03.07.2003  

 

Sözleşme Bedeli 177.855.552 $  

 

TAFICS I. Aşama Projesi’ne ilaveten Türkiye genelinde askeri ve sivil amaçlı stratejik haberleşme ağı kurulması işi kapsamında iletim alt sistemleri, anahtarlama alt sistemi, şebeke gözetim ve kontrol alt sistemi, senkronizasyon alt sistemi, güç kaynakları alt sistemi tesis edilmesi, yarı gömülü blast korumalı 6.400 m² teçhizat binası yapılması, toplamda 4.700 m² ofis binaları, garaj binaları, nizamiye binaları ve trafo/jeneratör binalarının tüm inşaat, elektrik, mekanik işleriyle birlikte yapılması, I. Aşama kapsamındaki trafo/jeneratör binalarının tadilat işlerinin yapılması

 


Aziz Yıldırım ve Maktaş Mühendislik iletişim bilgileri nelerdir? 


Adres: Bağlarbaşı Kısıklı Caddesi Yıldırım İş merkezi No:34 34662 Altunizade- İSTANBUL  

Telefonlar: 0216 651 10 14/ 0216 474 89 34  

Faks: 0216 651 10 25

E-posta: maktas@maktas.org

Web Adresi: www.maktas.org