Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Kağıthane Belediyesi

Şişli’nin köyü iken 1987’de ilçe yapıldı; 1989’da belediye idaresi kuruldu. Arazi yapısı engebelidir: Dereler ve vadilerden oluşur. Kağıthane deresinin sona erdiği kesim, bir zamanlar Osmanlı zenginlerinin "villalaşma" alanıydı.




Kağıthane Belediyesi



Kağıthane İmar Sorgulama için tıklayın!

Kağıthane Belediyesi ne zaman kuruldu?



Kağıthane ilçesi İstanbul'un Şişli İlçesi'nin Merkez Bucağı'na bağlı köy statüsündeyken, 8 Temmuz 1987 Tarih ve 19507 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 3392 sayılı Kanunla Şişli ilçesinden ayrılarak müstakil bir ilçe olarak kurulmuştur. 8 Ağustos 1988 tarihinde kaymakamlığın ve diğer resmi dairelerin kurulması ile hizmet vermeye başlamıştır. 26 Mart 1989 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimleri ile belediye başkanlığı oluşturulmuştur.



Kağıthane nerededir? 



Kağıthane, Türkiye’nin en önemli kenti olan ve yerküre üzerindeki yeriyle dünyanın önemli noktalarından biri sayılan İstanbul’un 39 ilçesinden biridir. Kağıthane, Karadeniz’i Marmara Denizi’ne birleştiren ve Asya ile Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran yeryüzünün önemli su yollarından olan İstanbul Boğazı’nın batısında, Avrupa yakasında bulunmaktadır.


İstanbul’un son dönem yerleşimlerinden olan Kağıthane ve çevresindeki mahalleler, 1987’ye kadar Şişli İlçesi’nin birer mahallesiydi. Kağıthane 1987’de Şişli’den ayrılarak ilçe yapıldı. Kağıthane ilçe alanı, yönetsel bakımdan, kuzeyden Şişli’ye bağlı Ayazağa, güney ve güneydoğudan Şişli ilçe topraklarıyla çevrilidir. İlçe, kuzeydoğuda Beşiktaş, güneybatıda Beyoğlu, batı ve kuzeybatıda da Eyüp ilçelerine komşudur.


Yüzölçümü bakımından İstanbul’un Adalar, Bayrampaşa, Beyoğlu, Güngören ve Zeytinburnu’yla birlikte en küçük yedi ilçesinden biridir. Kağıthane ilçe toprakları toplam 16 km2’lik bir alan kaplamaktadır.



Kağıthane’den geçen önemli yollar hangileridir?



İstanbul Boğazı’nı Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleriyle aşan otoyollardan ilki ilçenin güneyinden, ikincisi ise kuzeyinden geçer. Bunlardan 01 (E5) Otoyolu güneyde Şişli ilçesiyle sınır oluşturur. 02 (TEM) Otoyolu ise Kağıthane İlçesi’nin kuzey kesiminde doğu-batı doğrultusunu izler. Okmeydanı ve Hasdal kavşakları arasında uzanan bir başka otoyol da 01 ve 02 otoyollarını birbirine bağlar.


1990’da 269 042 kişilik nüfusuyla İstanbul nüfusunun yüzde 3.69’unu barındıran Kağıthane’de, aynı yıl km’ye 16.815 kişi düşmekteydi. 2007 yılı genel nüfus sayımı sonuçlarına göre nüfusu 418 229 kişidir. Bu nüfus sayısıyla İstanbul nüfusunun yüzde 3.3’ünü oluşturan ilçede, km2’ye 26.139 kişi düşmektedir. Nüfus yoğunluğu bakımından Kağıthane, yalnız İstanbul’un değil, Türkiye’nin de önemli yerleşimlerinden biridir. Kağıthane nüfus yoğunluk değeri bakımından Fatih (Eminönü ilçesi ile birleşmeden önce), Güngören, Beyoğlu, Bayrampaşa ve Bahçelievler’in ardından altıncı sırada yer almaktadır.



Kağıthane’nin nüfus artış oranı nedir?



2000-2007 yılları arasında, ilçe nüfusu yüzde 21 oranında artış göstermiştir. Nüfus artış oranı açısından Kağıthane, İstanbul’un nüfusu en az artan ilçeleri arasında yer almaktadır. Nüfus artış oranının az oluşu, yeni yapılaşmaya uygun, boş alanların olmayışının bir göstergesidir. Ne var ki Kağıthane nüfus yoğunluğu bakımından İstanbul’un önde gelen ilçeleri arasındaki yerini korumaktadır.



Yıl        Toplam Nüfus


1990 269.042

2000 345.239

2007 418.229

2008 415.130

2009 413.797

2010 416.515

2011 419.865



Kağıthane Belediyesi’nin sorumluluk sınırları içinde hangi mahalleler vardır? 



19 mahallenin adları şöyledir: 


Çağlayan Mahallesi, Çelitepe Mahallesi,Emniyetevler Mahallesi, Sanayi Mahallesi,Gültepe Mahallesi, Gürsel Mahallesi, Harmantepe Mahallesi, Hürriyet Mahallesi, Seyrantepe Mahallesi, Şirintepe Mahallesi, Çağlayan Mahallesi, Ortabayır Mahallesi, Telsizler Mahallesi, Talatpaşa Mahallesi, Yahya Kemal Mahallesi, Hamidiye Mahallesi, Nurtepe Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesi, Yeşilce Mahallesi...



Kağıthane Belediyesi hangi hizmetleri vermektedir? 



Sağlık İşleri Hizmetleri

Çevre Koruma ve Kontrol Hizmetleri

İmar ve Şehircilik Hizmetleri

Kültür ve Sosyal İşler Hizmetleri

Ruhsat ve Denetim Hizmetleri


Kağıthane Belediyesi hangi projeleri gerçekleştirmektedir? 



Cendere Vadi Özel Projesi

Sadabad Projesi

Kentsel Dönüşüm

Kağıthane Şehir Müzesi

Kan Grubu Veri Bankası



Kağıthane Belediye Başkanı kimdir? 


Kağıthane Belediyesi




Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, 1958’de Erzincan’da doğdu.

1960 yılından itibaren Kağıthane’de ikamet ediyor. İlk ve orta öğretimini Kağıthane’de tamamladı. Beyoğlu Ticaret Lisesi’ni ve İstanbul İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi’ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Muhasebe Denetim Uzmanlığı programını tamamladı. 


25 yıldır Kağıthane’de siyaset yapan Kılıç, bu süre içende siyasi partilerin bünyesinde mahalle teşkilatından il başkan yardımcılığına kadar bir çok kademede görev aldı.


1994-1999 arası 8. dönem İl Genel Meclis Üyeliği yaptı ve Grup Başkanlığı’nı üstlendi. AK Parti İl Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Kağıthane Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 seçimlerinde AK Parti’den yeniden Kağıthane Belediye Başkan seçilen Fazlı Kılıç, evli ve dört çocuk babasıdır. 


Kağıthane Belediye Başkanı’nın iletişim bilgileri nelerdir?



Telefon:0532 344 92 86

e-Posta: fazlikilic@kagithane.bel.tr

Web Adresi: www.kagithane.bel.tr