Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Kira sözleşmesi fesih bildirimi örneği!

Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yazılı veya sözlü bir şekilde kira anlaşması yapılıyor. Bu anlaşma ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor.


Gayrimenkul kiralamalarında taraflar arasında yazılı veya sözlü bir şekilde kira anlaşması yapılıyor. Bu anlaşma ancak kanunda belirtilen durumlarda feshedilebiliyor.


Örneğin; kiraya verilen gayrimenkule ihtiyaç duyulması, yeniden inşa ve imarın gerkemesi ve yeni malikin gereksinimi ile kiracının borcunu ödememesi, kiracının aynı ilçe sınırları içerisinde evinin bulunması gibi sebeplerle de dava açılarak kira sözleşmesi feshedilebiliyor.


Ayrıca kiracının kira tahliye taahhütnamesi vermesi de kirayı sonlandıran nedenler arasında yer alıyor.


Fesih için kiracıya fesih bildirimi verilmesi gerekiyor. Kira sözleşmesi fesih ihbarı şu şekilde:


İHTARNAME ÖRNEĞİ


Konu : ..../..../......  Tarihli Kira Kontratının Feshi Talebi


AÇIKLAMALAR : 


1- Bana ait olan xxxxx adresinde kiracımız olarak bulunmaktasınız. Sözü edilen yeri karşılıklı anlaşmamıza göre .... TL bedelli olarak kira kontratı yapmış bulunmaktayız.


2- ..../..../......  tarihinden bu yanadır kira bedelini ödememiş bulunmaktasınız. Biriken kira bedeli olan .... TL'nin ödenmesini ihtar ederim.


3- ..../..../......  tarihinde başlayan ve ..../..../......  tarihinde bitecek olan KİRA KONTRATIMIZIN yenilenmemesi ve evi süresinde tahliye etmenizi ihtar ederim.


4- Defalarca yapmış olduğumuz uyarılara karşı son zamanlarda hakaret ve tehdit edici tavırlarınıza da mağruz kalmış bulunmaktayız. Bu tavırların kiralayan kiracı ilişkisini zedelediği ve bizim için bu ilişkinin hoş bir durum olmadığını da ihtaren bildirmekteyiz.



İSTEM SONUCU : 

..../..../...... tarihinde bitecek olan kira kontratımızın evi süresinde boşaltmanız için bir ay önceden, ayrıca ..../..../......  tarihine kadar 3 ve 4. maddelerdeki tutumları ortadan kaldıracak şekilde tutum takınmamanızı; aksi halde hakkınızda tahliye davası açarak noter masrafı, yargılama giderleri ve vekalet ücretini ödemek zorunda kalacağınızı ihtar ederim.




Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com