Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Nuri Bulut

Nuri Bulut, 1981 yılında İzocam’da imalat müdürü olarak göreve başladı. Kariyerine yine İzocam’da genel müdür olarak devam etmektedir.



Nuri Bulut


Nuri Bulut kimdir?


Nuri Bulut; 1953 yılında Ankara’da doğdu. Saint Joseph Fransız Erkek Lisesi’nin ardından, 1979’da İstanbul Teknik Üniversitesi’nden makine yüksek mühendisliğini okudu. İş yönetimi yüksek lisansını 1995’de Koç Üniversitesi’nde yaptı.


Bulut, iş hayatına İş hayatına 1978 yılında Tokar Aş.’de proje mühendisi olarak başladı. 1981’de İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. Gebze tesislerine imalat şefi oldu. Sırasıyla imalat müdürlüğü, projeler müdürlüğü, mühendislik müdürlüğü yaptı. 1996-2002 yılları arasında Teknik Genel Müdür Yardımcılığını yürüttü. 2002 yılında ise İzocam Genel Müdürlüğü’ne getirildi.


Nuri Bulut, yalıtım yönetmeliği ile ilgili neler söyledi?


İzocam Genel Müdürü Nuri Bulut, yalıtım yönetmeliği ile ilgili olarak, “Mesleki belgesi olmayanların inşaatlarda çalışmasına yasak geliyor. Yönetmeliğe göre açılacak olan kurslarda ustalar yetiştirilmesi ve kursu başarı ile bitiren ustalara sertifika verilmesi planlanıyor. Alanında uzman kişiler ile çalışmanın öneminin bilincinde olan bir firma olarak bu yeni yönetmeliğe destekliyoruz." dedi.


Nuri Bulut, İzocam hakkında neler söyledi?


Dilovası, Eskişehir, Tarsus ve Ümraniye tesislerinde üretimlerimiz devam ediyor. Ümraniye Tekiz Tesisi'nin üretim kapasitesi 2 milyon metrekare poliüretan ve mineral yün dolgulu sandviç panel, 3 milyon metrekare Trapez Sac'dır. Tarsus'ta, yıllık 55 bin ton kapasite ile camyünü üretimi yaparken, Gebze tesislerimiz ise yıllık 50 bin ton kapasite ile ürettiği Taşyünü, 201 l'de hizmete açüan Gebkim Tesisleri dahil yılda 720 bin metreküp kapasite ile ürettiği ekstrüde polistiren (Foamboard), yüda 5 bin ton kapasite ile ürettiği ekspande polistiren (İzopor), Eskişehir tesislerimiz yılda 1900 ton kapasite üe ürettiği elastomerik kauçuk (Armaflex) ve yüda 1000 ton kapasite ile ürettiği polietüen (Peflex) yalıtım ürünleriyle ısı, ses ve su yalıtımı ile yangın güvenliğinde sürdürülebilir çözümler sunuyor.


Nuri Bulut, yalıtım sektörü ile ilgili olarak neler söyledi?


Nuri Bulu, “Türkiye’de yaklaşık 7 milyon metreküplük bir yalıtım pazarı var. Bunun 30-40 milyon metreküplere gelmesi gerekir. Türkiye’nin Avrupa seviyesine gelebilmesi için bu rakamın en az 6 misline çıkması lazım. Türkiye’de kişi başına yalıtım malzemesi tüketimi 0.1 metreküp. Avrupa’da bu rakam 0.6 metreküp, ABD’de ise bir metreküp. Türkiye’nin bu anlamda daha alacağı çok yol var. Isı yalıtımı yapılmadığı için 7.5 milyon TL’lik enerji kayıp oluyor.” dedi.


İzocam hangi konut projelerinde kullanıldı?


1.İstanbul Sapphire, 

2.Özyeğin Üniversitesi, 

3.Ağaoğlu Towerland İstanbul, 

4.Etiler Le Meridien Otel, 

5.Ormanada, 

6.Piri Reis Üniversitesi, 

7.Siemens Gebze Tesisleri, 

8.Solarkent, Tekfen Bomonti Apartmanları, 

9.Tekfen Levent Ofis, 

10.Torium AVM, 

11.Varyap Meridian.


İzocam ürünleri hangileridir?


Yalıtım malzemeleri: Camyünü, Taşyünü, Ekstrüde Polistren (XPS), Ekspande Polistren (EPS), Kauçuk Köpük, Polietilen Köpük.


Yalıtım uygulamaları

Çatı yalıtımı: Çatı Şiltesi, Rulopan, Mertek Arası Şiltesi, Foamboard 1500 D, Foamboard 2000D-2500D, Teras Çatı Levhası, Endüstriyel Yapı Levhası, İzoplan PVC Çatı, İzoplan TPO Çatı.


Duvar yalıtımı: Dış Cephe Levhası, Manto Taşyünü, Manto İzopor Plus, Manto İzopor, Manto Foamboard, Yalı Camyünü, Yalı Taşyünü, Endüstriyel Yapı Levhası, Duvar Levhası, İzopor Levha, Camyünü Kalibel, Taşyünü Kalibel, Foamboard, Optimum Duvar, Dupan, Camyünü Ara Bölme Levhası, Optimum Ara Bölme.


Döşeme yalıtımı: Foamboard 3000 D – 3500 D, İzoplan PVC Temel, Yüzer Döşeme Levhası, Optimum Tavan, Asma Tavan, Taşyünü Klima Levhası.


Tesisat yalıtımı: Klima Levhası, Klima Şiltesi, Prefabrik Klima Kanalı, İzocam Flex Levha, Armaflex NH, Armaflex HT, Peflex Levha, Camyünü Prefabrik Boru, İzocamflex Boru, İzocamflex S, İzocamflex Split, PEflex Boru, Vana Ceketi.


Sanayi yalıtımı: Sanayi Levhası, Sanayi Şiltesi, Taşyünü Prefabrik Boru, Dökme Taşyünü, Vana Ceketi.


Sistemler: Mineral Yün Yalıtımlı Çatı Paneli, Mineral Yün Yalıtımlı Cephe Paneli, Poliüretan Yalıtımlı Çatı Paneli, Poliüretan Yalıtımlı Cephe Paneli, Kombi Panel, Membranlı Fibro Panel, Soğuk Depo Paneli, Çatı Trapezi, Cephe Trapezi, Dalgalı Trapez, Kaset Sistem Profili, Metal Kiremit, Aksesuarlar, İzocam Manto Dış Cephe Yalıtım Sistemi, İzocam Asma Tavan Sistemleri, Roofmix Bütünleşik Çatı Sistemleri, InWall Bölme Duvar Sistemleri.


Multi konfor binaların özellikleri nedir?


Pasif ev kavramından türemiştir ve biyoiklimsel tasarımı hedefler. Sürdürülebilirdir. Ekolojik, ekonomik ve sosyal etmenleri göz önünde bulundurur. Yüksek enerji tasarrufuyla birlikte maksimum ısıl konfor sunar. Kusursuz akustik ve görsel konfor, kaliteli iç ortam havası, yangın korunumu ve güvenliği sağlar. Hem iç mekanlarda hem de dış mekanlarda son derece esnek tasarım çözümlerine olanak sağlar. 


Multi Konfor Bina’nın avantajları nelerdir?


-En önemli avantajı kullanıcılara konfor sağlamasıdır. Binanın tüm yüzeyindeki sıcaklıklar birbirine yakındır, dolayısıyla ısısal farklılıktan dolayı hava akımı olmaz. Mekanik havalandırma sistemiyle bina -içerisinde iyi hava kalitesi elde edilir.

-Enerji kullanım ihtiyacı 15kWh/m2 ile sınırlandırıldığından %90’a varan tasarruf sağlar.

-Enerji kullanımının azaldığı oranda CO2 salımları da azalır.


Nuri Bulut’un iletişim bilgileri nedir?


Adres: Dilovası Organize Sanayi Bölgesi 1.Kısım Dicle Caddesi No:8 Dilovası - Kocaeli

Tel: (+90 262) 754 63 90 / 6 Hat Faks: (+90 262) 754 81 65 / 6 Hat