Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Oğuz Yalım kimdir?

1996 yılında Ece Yalım ile kurdukları Artful İç Mimarlık'ta çalışmalarına devam eden Oğuz Yalım kimdir?


Oğuz Yalım 1993 yılında Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü'nden mezun oldu. 


1993 - 1995 yıllarında Argeta Ltd. Şti' nde iç mimar olarak çalıştı. 1996 yılında Ece Yalım ile kurdukları Artful İç Mimarlık ve Tasarım Ltd. Şti.' de iç mimar ve ürün tasarımcısı olarak çalışmalarına devam etmektedir. 


Aynı zamanda 2006 yılından beri, markalara kurumsal kimlik gelişimi ve tasarım yönetimi konularında danışmanlık hizmetleri de vermektedir.


Oğuz Yalım projeleri..


Arkadaş Kitabevi

"Arkadaş Kitabevi, yayın dünyasına 1980 yılında kitap dağıtımı ile girmiş; Kızılay' da mis gibi kitap kokan mağazası ile bu şehirde yetişmiş pek çoğumuzun anılarına yer etmiş bir isimdir. Kitapçılıkta mağaza kültürünü kalıcı olarak gören müşterimize, sunduğumuz projede hedefimiz; büyük metrajlar önerebilen AVM kültürünün avantajını kullanabilen, bu sayede müşterisine çeşit zenginliği ve konfor sunabilen, hızlı değişen günümüz mağazacılığına tezat, senelerdir oradaymışcasına duracak, o eski tadı yakalatabilecek bir mekan önermek oldu. Müşterilerin bir buluşma noktası olarak görecekleri, hızlı alışverişten ziyade 'vaktin durduğu bir mekan' yaratmaya çalıştık. Tüm sirkülasyon şeması, malzeme ve renklerin seçimi işte bu birlikteliği vurgular nitelikte yapıldı."


Pimeks Group

"1992 senesinde faaliyetlerine başlayan, zaman içerisinde sektörün önde gelen cephe firmalarından birisi haline gelen Pimeks Group, faaliyet gösterdiği tüm ürünlerle ilgili, projelendirmeden ithalata, imalattan montaja kadar hizmet vermektedir.  Ankara  Esenboğa' da bulunan Fabrikası, İdari ve Technology Center Binası, yurt içi ve yurt dışı irtibat ofisleri ile hizmetlerine devam etmektedir. İncek' te bulunan yeni ofis binasında da firmanın bu aktif, dinamik ve ileri görüşlü, sınır tanımaz duruşunu iç mekan tasarımımızda kullandığımız paslanmaz çelik, metal, cam, epoksi ve ahşap malzeme ile harmanlayarak, iç mekan tasarımına da aktarmayı hedefledik. Genel anlamda düz ve yalın çizgiler kullandık, bazı kısmi bölgelerde ise çarpıcı ve agresif renkler ile renk kombinasyonumuzu oluşturduk. Bina içerisinde de birçok farklı tanımlı mekan olması bizim bu yaklaşımımızı güçlendirdi... Ürünlerin sergilendiği Showroom katı, firmanın 'geniş ürün yelpazesi' yaklaşımını vurgular nitelikte tasarlandı. Büyük ve küçük ebatlı ürünler bir kombinasyon içerisinde mekanın bir parçasıymış gibi sergilendiler."





Işıl Seren KESKİN/Emlakansiklopedisi.com