Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Serter Karataban kimdir?

Kendi firması olan Team Fores'ta mimari çalışmalarına devam eden Mimar Serter Karataban kimdir?


Serter Karataban, 1975 yılında Muğla'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesinin ardından, Yeditepe Üniversitesinde, projelerinde ve hayatında çok etkili olan felsefe eğitimi aldı. 


1997 yılında kurduğu Fores Mimarlık bünyesinde mimari ve içmimari çalışmalarının yanı sıra, 2011 yılında İngiltere'de Best Practice seçilen 17-24 yaş arası üniversite öğrencilerinin yeme-içme alışkanlıklarının yeniden yorumlandığı Foodbreak projesi sonrasında, projelerinde kullanılan tüm ürün ve mobilyalar, sadece profesyonel bir ekiple birlikte hayata geçirdiği kendi tasarımlarıdır.


TeamFores

Serter Karataban tarafından kurulan mimarlık ofisi. 


Fores Mimarlık, 1997 yılında İstanbul'da nitelikli mimarlık hizmetleri vermek üzere Serter Karataban tarafından kuruldu. Kurulduğu günden bu yana 1.500.000 m²'nin üzerinde proje ve uygulama gerçekleştirdi. 2002 yılında yaptığı Kuyubaşı Fidanlığı'na ait showroom binası, Arkitera Mimarlık Merkezi otoriteleri tarafından 2002-2007 yılları arasında özel sektörde yapılan en iyi 15 binadan biri seçilmiş ve 2007 yılında İşveren Ödülü'ne aday gösterilmiştir. Aynı yapı, 2008 yılında Türkiye'nin tüm mimarlarının ilk yapılarını kapsayan 'Mimarın İlk Yapısı Yarışması'nda ShortList'e kalmış ve ilk üç projeden biri seçilmiştir. 2004 yılında davetli mimar olarak Belçika'nın Gent şehrinde SMS2 Timing şirketine ofis projesi yapmış ve uygulamasını denetlemiştir. 2007 yılında yapımı tamamlanan, eski bir Rum evinin yenilenerek butik otele dönüştürülmesi projesinde İ'zaz Otel, kullanıcı oylarıyla İstanbul'daki en iyi B&B otel seçilmiştir. Fores Mimarlık ayrıca 2007 yılında Dubai'de girdiği yarışmada 2. olmuş, Katar'da ise 2008 yılında Katar Bilim ve Teknoloji Parkı Ziyaretçi Merkezi Uluslararası Mimari Proje Yarışması'nda 1. olmuştur. 2011 yılında iç ve dış mekan yenileme ve onarım çalışmaları Fores Mimarlık tarafından yapılan Yamazaki Mazak binası, ARKİV tarafından belirlenen "Türkiye'nin En İyi Binaları" listesindeki 39 yapı arasına adını yazdırmıştır.