Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Şirinyer - Buca - İzmir

Şirinyer’de satılık ev fiyatları 2013 yılı itibari ile 80 bin TL-350 bin TL arasında değişmektedir. Bölgedeki kiralık daireler ise 450 TL ile 1.500 TL arasında kiralanmaktadır.



Şirinyer-Buca-İzmir


Şirinyer nerede?


Şirinyer; İzmir’in Buca ilçesinde bulunan bir semttir. Geçmişte eski Rum Köyü’dür. İlk bilinen adı Paradiso’dur. Şirinyer sınırları içinde Kızılçullu adında bir köy enstitüsü yapıldı. 


Bölgenin yerlileri arasında Girit ve Selanik kökenli Balkan göçmenleri bulundu. Fiziki sınırları Yağhanelerin bittiği Antik Yunan su kemerlerinden ve diğer yandan Gürçeşme yokuşunun bitme noktasından başladı ve Buca Cezaevi’nin olduğu noktada bitti. 



Şirinyer-Buca-İzmir


Şirinyer Hipodromu’nun özellikleri nedir?


Menderes Havaalanı'na 15 kilometre mesafededir. batısında İzmir-Aydın Demiryoluyla sınırdır. Hipodrom arazisi 323.674 metrekare alana sahiptir. 155.440 metrekarelik bir alan içerisinde 1281 ahır ile at hastanesi, 100 araçlık otoparkı, gezinti padoklarının bulunduğu arazi ile toplam 479.114 metrekaredir.


Hipodrom içerisinde; 1756 metre kum pist, 1572 metre çim pist, 1345 metrelik antrenman kum pist, 2 adet tribün binası, Yarış öncesi kan alma binası, 2 adet panoramik restoran, 2 adet bahçe restoran, 1 adet kır kahvesi, bir adet VIP restoran, eyerleme mahalli, 1 adet ot yem deposu, 4 adet gezinti padoku, jokey odası, doping kontrol binası, müdürlük binası, garaj ve atölyeler ile 1000 araçlık otoparkı, çocuk oyun bahçesi ve 3 adet toplam 1100 tonluk sulama havuzları bulunmaktadır. 


Şirinyer’e nasıl gidilir?


Şirinyer’e giden otobüs hatları şöyle: 670 Narlıdere hattı, 104 Buca hattı, 270 Buca hattı, 514 Bostanlı İskele hattı, 275 Evka 4 hattı.


Otobüs dışında İzmir Banliyösü de Şirinyer durağından geçmekte olup, semt içerisinde birçok noktadan da dolmuşlar gitmektedir.


Şirinyer Vergi Dairesi nerede?


Şirinyer Vergi Dairesi ulaşım ve iletişim bilgileri şöyle:

Adres: Menderes Mahallesi 302 S. No:1 Buca - İzmir

Telefon: 0 232 487 27 25


Şirinyer’de bulunan ev fiyatları ne durumda?


İzmir’in Buca ilçesine bağlı semt olan Şirinyer’de satılık ev fiyatları 2013 yılı itibari ile 80 bin TL-350 bin TL arasında değişmektedir. Bölgedeki kiralık daireler ise 450 TL ile 1.500 TL arasında kiralanmaktadır.


Şirinyer-Buca-İzmir


Şelale Evlerinin özellikleri arasında neler yer alıyor?


Buca Şirinyer’de hayata geçirilen Şelale Evleri projesinin özellikleri şöyle:


Radye temel ve mantolama sistemi yapıldı. C 30 beton ve nervürlü demir kullanıldı. Her binada yangın su deposuna ve yangın söndürme sistemlerine yer verildi. Merpenler mermerden yapıldı. Merkezi sistemin bulunduğu projede, ankastre mutfak takımı ile teslim edildi. Banyolar asma tavan şeklinde tasarlandı. Site içinde yüzme havuzu, şifreli apartman girişleri, çocuk oyun alanları hayata geçirildi. 


Şelale Evleri iletişim bilgileri nedir?


Adres: 51/1 Sokak NO:1/A İzmir

TEL-FAX: 0 232 252 63 52


Şirinyer’de bulunan tarihi yapılar hangileridir?


1.Amerikan Koleji: 1912'de Amerikalılar tarafından yaptırıldı. Amerikan Erkek Lisesi olarak kullanıldı. Cumhuriyetin ilanından sonra bu okul Köy Enstitüsü olarak hizmet verdi. 1953 yılı sonlarında da Nato'ya devredildi. 


Bu yapının giriş kapısı dört katlı dikdörtgen kule şeklinde olup, dışarıya doğru taşırıldı. Kulenin katları arasında enine silmeler yapıldı. Yuvarlak kemerli giriş kapısının üzerindeki iki katta ince uzun dikdörtgen pencereler tasarlandı. Üzeri balkonla sonuçlanan dördüncü katın üzerine yuvarlak kadranlı bir saat yerleştirildi.


2.Rees Köşkü: Şirinyer’de yaşayan Rees Ailesi köşküdür. Köşk bahçesinin kuzeyindeki haralar günümüze kadar gelmektedir. Rees Ailesi bu köşkü daha sonra kiliseye hibe etmiştir.  1961 yılında Buca Protestan Kilisesinin Buca Belediyesine devri sırasında bu vitraylar Alsancak'taki St. John Evangelist Kilisesine nakil ve monte edilmiştir.  

1930'lu yılların sonunda Rees'lerin İzmir'den ayrılmaları üzerine istimlak edilerek tekrar eğitim amacına yönelik kullanıma açılmıştır. şu anda Buca Eğitim Fakültesi olarak hizmet vermektedir. 


3.Su Kemerleri: Şimdiki Nato binasının olduğu yerdedir.  İzmir'den ilk girildiğinde Melez Çayı üzerinde yer alır. 

Geçmişte; Romalılar tarafından inşa edilen ve eski çağ tarihçilerinin "Akvadük Kemerleri" olarak adlandırdığı bu kemerler, M.Ö 133 ile M.S 395 yıllarını kapsayan Romalılar döneminde İzmir'e gelen suyun akışını düzenler. İki sıra halinde Romalılar tarafından inşa edilen bu su kemerlerinin yapımında tonlarca yumurta akı kullanılır.