Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Sultanbeyli’de tapu sevinci!

Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli’de yaşanan tapu sorunu hakkında , “Rabbime hamdolsun ilçemizin önündeki en büyük engel olan mülkiyet sorununu çözdük." dedi..


Sultanbeyli tarihi bir sürece daha şahitlik ediyor. Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin 2009'da göreve gelir gelmez, ilçenin en önemli sorunlarına eğilerek bu konular üzerinde yoğunlaştı. Yol haritasını belirleyen Başkan Hüseyin Keskin, mülkiyet sorununu öncelikli olarak masaya yatırdı. Bu kapsamda ilk olarak ise Sultanbeyli’nin imar planları çıkartıldı.



Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, imar planlarından sonra Başkan Keskin mülkiyet sorununun çözümü için Ankara’da temaslara başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde konuyu kendisine aktaran Başkan Keskin’in çabaları da sonuç verdi. Sultanbeyli’yi yakından ilgilendiren Bakanlar Kurulu’nun 2011/2266 sayılı kararı çıktı. O karar doğrultusunda da ‘’İstanbul ili, Sultanbeyli İlçesi’nde bulunan bazı alanlarda yürütülecek iyileştirme, yenileme ve dönüşüm uygulamaları kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkilendirildi”. Bu karar Sultanbeyli ilçesinin önünü açan ilk çalışma oldu.


2011 yılında çıkan kararı bu sefer takas ve trampaya izin veren çalışmalar izledi. Sultanbeyli tekrar Bakanlar Kurulu’nda gündeme geldi ve bu sefer takas ve trampaya yönelik çalışmalar başlatıldı. Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in talimatları doğrultusunda takas ve trampaya konu arsa ve araziler için çalışmalar yapıldı. 1 milyon 274 bin metrekare hisseli tapunun Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce döneminde takası ve trampası da gerçekleşti.


ÖZEL KANUN MADDESİ


6639 sayılı kanunun 14.maddesi ile 3065 sayılı kanuna ek geçici 35.madde olarak Sultanbeyli’ye özel kanun maddesi çıkarıldı. Takas trampa yöntemi ile Maliye Bakanlığı uhdesine geçen 1 milyon 274 bin metrekare tapu hissesinin belediyeye devri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle gerçekleşti. Sultanbeyli Belediyesi’ne devredilen tapuların hak sahiplerine satışı mevcut kanunlarla çözülemediğinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla kanun tasarısı hazırlandı ve TBMM’ye sunuldu. Kanun teklifi 7143 sayılı kanuna eklenerek 11.05.2018 tarihinde TBMM’den de geçti. Böylece tüm tapular Sultanbeyli Belediyesi’ne devredildi. Bu devir işleminden sonra belediye gerekli çalışmaları yaparak kadastro ölçümlerine başladı. İlçe genelinde çalışmalar devam ederken 1331 ve 1337 parsellerde ölçümler tamamlanarak tebligat aşamasına gelindi.


TEBLİGATLAR VERİLMEYE BAŞLANDI


Konuyla ilgili bazı açıklamalar yapan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, “Rabbime hamdolsun ilçemizin önündeki en büyük engel olan mülkiyet sorununu çözdük. İlk tebligatları hak sahiplerine ulaştırmaya başladık. Hemşerilerimizi gözeten bir ödeme planı ortaya koyduk. 2B’de olan tüm imkânları uyguladık. Peşin ödemelerde indirim ve taksit imkânı sunduk. Tebligatlarını alan hemşehrilerimizin bir yıl içinde belediyemize başvuru yapması gerekiyor. 100 Yılı aşan Hisseli Parsellerimizin çözümünde verdiği büyük destek için Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Meclis Başkanımız Sayın Binali Yıldırım'a, Bakanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ederiz. Tüm mahallelerimizde kadastro çalışmaları devam ediyor. Kadastro ve askı süreçleri biten bazı parsellerimizde tapu tebligatlarımızı göndermeye başladık” diye konuştu.


Gelişimiyle Dikkat Çekiyor


Sultanbeyli son dönemde aldığı yatırımlarla da hızla gelişmeye devam ediyor.TEM Bağlantı yollarının hizmete girmesinin ardından birçok yatırıma kavuşan ilçe, 400 yataklı devlet hastanesinin de hizmete girmesiyle beraber sağlık alanında da devrim yaşadı. Diğer taraftan tarihi miras Aydos Kalesi'nde de çalışmalar sürüyor. Aydos Kalesi’ndeki çalışmalar bittiğinde kültür mirasına büyük bir katkı olarak turizme açılacak.