Taksim’de gerçekleşen kentsel dönüşüm projesi kapsamında 2007 yılında çalışmalarına başlanan projedir. Teslimlerin 2017 yılında gerçekleşmesi planlanan Tarlabaşı 360 projesinde metrekare birim fiyatları 7 bin 500 TL’den başlangıç gösterdi.
Proje künyesi
Lokasyon: Tarlabaşı
Toplam arsa: 30.000 metrekare
İnşaata başlama tarihi: 2007
İnşaatı bitirme tarihi: 2017
Ünite sayısı: 54 adet ofis, konutlar ve otel
Mimarı: SKM Projescts
Fiyat ve ödeme
Metrekare fiyatları: 2013 Mart ayı itibari ile 7 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
Ödeme koşulları: Bir kısmı peşin geri kalan bakiye banka kredisi.
Proje konumu
Çevre yollara uzaklığı: Taksim Meydanına 2 dk., Mecidiyeköy’e 5 dk., Beşiktaş’a 10 dk.
İletişim Bilgileri
Adres: Tarlabaşı Bulvarı | No.59 Beyoğlu – İSTANBUL
İstanbul Sakızağacı Taksi Durağı yanı
Telefon: 0 212 293 38 93
Tarlabaşı 360, Avrupa'dan hangi ödülü aldı?
Tarlabaşı 360, Avrupa’nın “En İyi Kentsel Yenileme” projesi seçildi. Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen Tarlabaşı 360 projesi “18. Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nde, Avrupa’nın 6 önemli projesi arasından en iyi “Kentsel Yenileme” projesi seçildi. Londra’da yapılan ödül törenine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin katıldılar. Demircan ödülü, Lordlar Kamarası üyesi Lord Bates’in elinden aldı. Avrupa’nın en iyisi apoletini kazanan projenin lansmanı ise Kasım ayında gerçekleştirilecek.
Beyoğlu Belediyesi ve Çalık Gayrimenkul işbirliğinde gerçekleştirilen Tarlabaşı 360 projesi, Avrupa’nın gayrimenkul alanındaki en prestijli ödüllerinden biri olan “International Property Awards - Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri”nde Avrupa’nın 6 önemli projesi arasından “Kentsel Yenileme” kategorisinde birincilik ödülü kazandı. 24 Eylül 2013 gecesi Londra’da Grosvenor House Hotel’de düzenlenen ödül töreninde, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ödülü, Lordlar Kamarası üyesi Lord Bates’in elinden aldı.
Tarlabaşı 360 projesinin özellikleri nedir?
Tarlabaşı 360 projesi GAP İnşaat tarafından 30 bin metrekarelik alan üzerine konumlandırıldı. 7 katlı ofis bloğu olarak tasarlanan proje, kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edildi. 2007 yılında çalışmalarına başlanan projenin 2017 yılında teslim edilmesi planlandı. Tarlabaşı 360’da yer alan ofisler 78 metrekare ile 630 metrekare arasında tasarlandı. Projenin 6.ve7. katında dubleks ofislerin yer alacağı bildirilirken, proje Tarlabaşı’nda yer alan tarihi bir yapının restore edilerek inşa edilmesi sonucunda meydana geldi.
Beyoğlu’nda ilk LEED Sertifikaya aday gösterilen projenin mimari tasarımını ise SKM Projescts tarafından yapıldı. Tarlabaşı 360’da 54 adet ofis yapıldı. 9 ada üzerinde inşa edilen projenin 5 adası rezidans, 4 adası ise turizm-otel-ofis bölümlerine ayrıldı. Projenin alt katına ise mağazaların yapılacağı açıklandı.
Tarlabaşı 360 projesinin satış ofisi ise Tarlabaşı Bulvarı’nda konumlandırıldı. Sakızağacı Taksi Durağı’nın yanında bulunan satış ofisine 0 212 293 38 93 numaralı telefondan ulaşmak mümkün. Projenin basın lansmanı ise 2013 yılı Nisan veya Mayıs ayında düzenleneceği açıklandı.
761,000 TL’ye kamulaştırılan alan üzerine inşa edilen Tarlabaşı 360 projesinde satışların 3’te 2’sinin satışları tamamlandı. Projenin broşüründe proje şu şekilde tanımlandı:
‘‘Dünya mutfağının en seçkin örneklerini sunan restoran ve kafeleriyle hem keyifli hem de lezzetli bir iş yaşamını arzulayan profesyonelleri mutlu ediyor. Alt katları seçkin mağaza, restoran ve kafe, üst katları ise İstanbul ’un en güzel çalışma ortamını sağlayacak ofis alanları, 24 saat hizmet veren resepsiyonu, toplantı odaları, klimatik havalandırma sistemi, kablolu televizyon ve fiber optik internetbağlantısı... Ofisinize ait yemyeşil kat bahçeleriyle, işinize kısa bir ara vermek istediğinizde kahvenizi yudumlayıp Beyoğlu ve İstanbul’un hayat enerjisini hissedeceksiniz...’’
Ofislerin fiyat durumu nedir?
Projede yer alan ofisler 2013 Mart ayı itibari ile metrekaresi 7bin 500 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.
Tarlabaşı 360 projesinin yapım amacı nedir?
- Eski yapıların yenilenerek, bölgenin turizm ve ekonomi açısından gelişimini sağlamak,
- Tarlabaşı’nda daha güvenli, sağlıklı yapılaşmaya gitmek,
- Çevresel ve tarihi yapıların dokularını koruyarak, çağdaş yaşam alanları hazırlamak,
- Altyapı ve ulaşımı geliştirmek,
- Kent içi yaşam kalitesini artırmak.
Projenin hedefleri nedir?
Projenin mimarisi neye göre yapıldı?
Projenin tasarımı neye göre gerçekleşti?
Tarihi ve çağdaş yaşamı ayırabilecek şekilde tasarlanan proje, tarihi dokularda 21.yy’ın teknolojisini yansıtmayı hedefledi. Tasarımların buna göre gerçekleştiği Tarlabaşı 360 projesinde, daha önce yaşanan birtakım sorunlar (avlu ve binaların bitişikliği) ortadan kaldırıldı. Böylelikle yaşam alanlarında sağlık ön planda tutuldu.
Tarlabaşı bölgesinde yaşanan park sorunu ve yeşil alan problemleri ortadan kaldırılabilecek şekilde tasarlanan projede, her konutun altına otopark ve yeşil alan için yerler ayrıldı. Özel güvenlik önlemlerinin alınacağı projede son sistem inşaat teknolojisi kullanıldı.
Tarlabaşı 360 projesinin iletişim bilgileri:
Tarlabaşı Bulvarı | No.59 Beyoğlu - İstanbul
Sakızağacı Taksi Durağı yanı
T: 0 212 293 38 93
Projeye toplu taşıma araçları ile ulaşım nasıl sağlanır?
İETT hatları;
89 C - 89 T - 71 T - 71 AT – 96 T – 92 T – 42 T – 76 D – 97 T – E 2 – 145 T – 112 – 36 T – 32 T – 54 Ç – 87 – 76 E – 85 T – 55 ET – 73 F – 55 T – 48 N – 48 T – 54 HŞ – 54 HT – 76 T – 40 T – 110 – 54 KT – 79 T – 35 C – 40 – 54 K – 46 KT – 77 MT – DT2 – DT1 – 83 O – 54 ÖR – 559 C – 25 T – 25 G – 61 B – 43 – SG2 – 54 T – 83 – 129 T – 202 – 256 – 256 – 80 T – 73 – YT1 – 72 T – 72 YT – 37 T – 93 T.
Dolmuş hatları;
1. Bakırköy-Yeşilköy Surdışı Grubu
2. Anadolu Yakası Üsküdar-Beykoz Grubu
3. Anadolu Yakası Kadıköy-Kartal Grubu
4. Eminönü- Fatih Suriçi Grubu
5. Beşiktaş-Beyoğlu Grubu,
Metro hattı;
İstanbul’un her yerinden Metro ile Taksim’e aktarmalı bir şekilde kısa bir süre içinde ulaşmak mümkün. Bağcılar-Kabataş Tramvay hattını kullanarak, fünükülerden Taksim’e geçebilir, Mecidiyeköy’e gelen Metro hattından aktarma yapabilirsiniz.
Projeye ulaşım için;
Tarlabaşı 360 projesi'nin ödülü için ne dediler?
“En İyi Kentsel Yenileme” ödülü ilgili olarak konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesinin başarısından büyük memnuniyet duyduklarını belirterek şunları söyledi. “Bu proje Türkiye’nin ve İstanbul’un ilk kentsel yenileme projesidir. Bu proje aynı zamanda bölgenin demografik ve etnik yapısı dikkate alındığında tarafların ortak bir payda da buluştuğu büyük bir uzlaşma projesidir. Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi bu yönüyle tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Tarlabaşı halkının talepleri üzerine başlattığımız bu projenin bugün İngiltere’ye kadar gelmesi ve burada Avrupa’nın en iyi kentsel yenileme projesi ödülünü alması büyük bir başarı ve bizler için bir gurur kaynağıdır. Tarlabaşı Kentsel Yenileme projesi ile tarih korunarak mimari açıdan tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi yeni cazibe alanları oluşturulmuştur. Bu sayede burada mülkü olan Tarlabaşılıların evleri kat be kat değer kazanmış, İstanbul’un göbeğinde yepyeni bir turistik destinasyon oluşturulmuştur. Sosyolojik açıdan bakıldığında da Tarlabaşı, İstanbul’un bir çöküntü alanı olarak değil, modern bir yaşamın egemen olduğu gelecekle barışık bir bölge haline gelecektir. Hedefimiz Tarlabaşı’nda geçmişte yaşanan o kültürel zenginliği, kardeşliği ve modern anlayışı yeniden hakim kılmaktır. Tarlabaşı, İstanbul’un zehirlenmiş prensesiydi, biz bu proje ile prensesi yeniden uyandırarak İstanbullularla tanıştırıyoruz.”
“Ekonomik ve kültürel değerler canlanacak”
Tarlabaşı 360 projesinin Avrupa’nın en iyi kentsel yenileme projesi ödülünü kazanmasını değerlendiren Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin ise, Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi ile Tarlabaşı'nda İstanbul'a yakışır, daha yaşanabilir, daha güvenli bir yaşam merkezi oluşturulmayı amaçladıklarını belirterek, '“Çalık Gayrimenkul olarak gerçekleştireceğimiz her projenin, bölgeye ve şehre değer katması çok büyük önem taşıyor.
Birinci derece deprem bölgesinde yer alan İstanbul'da kentsel yenileme görsel bir dönüşümün de ötesinde hayati bir öneme sahip. Proje ile İstanbul'un en önemli değerlerinden biri olan Tarlabaşı canlanıyor ve proje sayesinde büyük bir ekonomik değerin yanı sıra, gizli kalmış kültürel bir değer de İstanbullularla buluşuyor. Çok önem verdiğimiz Tarlabaşı 360 projesinin Avrupa’nın en prestijli ödüllerinden biri olan “En İyi Kentsel Yenileme Ödülü”yle tescillenmiş olmasından büyük bir mutluluk ve gurur duyuyoruz“ dedi.
Proje genel lansmanı Kasım’da
Gayrimenkul alanında Avrupanın en prestijli gayrimenkul yarışması olarak görülen ve Google ile Bloomberg Televizyon kanalının işbirliği ile 1995 yılından bu yana gerçekleşen “International Property Awards” ödülleri, uluslararası alanda en yüksek mükemmeliyet standardı olarak kabul ediliyor. Bu yıl Avrupadan 6 farklı projenin seçilerek yarıştığı “Kentsel Yenileme” kategorisinde birincilik ödülü alan Tarlabaşı 360 projesi kapsamında tarihi binalar restore ediliyor, diğer yapılar ise aslına uygun olarak çağdaş bir mimari yorumla yenileniyor.
Ön talebe uluslararası fonların ilgisi büyük
Proje çerçevesinde, 9 ada arasındaki sokak ve caddeler, sanat galerileri, şık mağazalar ve yemek mekanlarıyla Tarlabaşı'nda nostaljik bir atmosfer oluşturulurken, açık hava ressamları ve müzisyenler, yaşanan sokak kavramını hayata geçirecekler. Şehrin merkezindeki konumu ile İstanbul’un en ayrıcalıklı gayrimenkul projelerinden biri olan Tarlabaşı 360, dünya çapındaki büyük fonlardan şimdiden yoğun talep görüyor. Proje içinde yer alan Fıçıcı Abdi Caddesi ise İstanbul’un yeni İstiklal Caddesi olmaya aday bir cadde olarak ön plana çıkıyor.