Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri

Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri, Sağlık Bakanlığı tarafından 20 ilde açılacak. Bu birimler, yabancı turistlere sağlık hizmeti verecek.



Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri nedir?


Sağlık turizmi ve turistin sağlığı potansiyelinin yüksek olduğu İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Muğla başta olmak üzere 5 ilde birlik bünyesinde sağlık turizmi ile ilgili her türlü tanıtım, koordinasyon, denetim, rehberlik ve takip işlemlerini yürüten ve hastaların tedavilerini koordine eden birimlere denilmektedir. 


Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri’nin organizasyon yapısı nasıldır?


Genel Sekreterin uygun gördüğü Başkanlarından birine bağlı olarak faaliyetlerine devam etmektedir. Bu merkezlerde 1 adet Uzman ve sağlık hizmetleri sınıfından en az 1 personel görev yapabilir. Gerekli görüldüğünde de sağlık tesislerinin tercümanlık ve rehberlik hizmetleri için bir görevli bulundurulabilir.


Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri nerelerde olacak?


Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri’nin açılması planlanan iller şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Muğla, Adana, Mersin, Kayseri, Kocaeli, Nevşehir, Van, Diyarbakır, Erzurum, Edirne, Gaziantep, Trabzon, Hatay, Samsun, Çanakkale, Şanlıurfa, Konya, Afyonkarahisar.


Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimi olmayan illerde neler yapılacak?


Uluslararası hasta birimi bulunmayan birliğe bağlı hastanelerde, uluslararası hastaların iş ve işlemleri, hastane yöneticisi tarafından görevlendirilecek bir sağlık personeli tarafından yürütülür.



Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri


Sağlık Bakanlığı Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri ile ilgili nasıl bir çalışma başlattı?


Sağlık Bakanlığı, 20 ilde Uluslararası Hasta Koordinasyon Birimleri kurmaya karar verdi. Turist yoğunluğunun fazla olduğu illerde kuracağı birimler ile yabancı hastalara hizmet vermeyi planladı. Söz konusu iller, sağlık turizmi ve turistin sağlığı bakımından yabancı hasta potansiyeli, gelişmişlik düzeyi, coğrafi konum, ulaşım imkanları, tarihi ve kültürel yapı, hastanelerin fiziki durumu, kapasitesi ve özellikli sağlık hizmetinin niteliği gibi kriterler göz önüne alınarak belirlendi.





Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura