Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Yağlı radyatör

Kalorifer peteği görünümlü ancak içinde ısıtılmış su yerine elektrikle ısıtılmış yağ bulunan seyyar, tekerlekli petektir. İçinde yer alan ve ısıyı aktaran radyatör içinde yağlar vardır. Havayı kurutmaması ve ısıyı eşit yayması ile tercih sebebidir.


Yağlı radyatör


Yağlı radyatör nedir?


Elektrikli radyatördür. Bir elektrikli ısıtma elemanının daha sonra çevreleyen hava ile değiştirilir radyant yüzeyine, ısı aktaran radyatör içinde yağ ısıtır. Tekerleklidir. İçinde kalın yağ ve bu yağı ısıtmak için kullanılan rezidans vardır.

Elektrikli ısıtma aracı olan yağlı radyatör, elektrik ısıtıcılar arasında en sağlıklısı olarak bilinir. Havayı kurutmadığı ve direkt olarak ısı vermediği için birçok yerde tavsiye edilir. Kullanıldığı mekanda eşit ısı dağılımı yapar. Elektrik tüketimi ise diğer elektrik ısıtıcılarına oranla daha azdır.


Yağlı radyatör


Yağlı radyatör neden tercih edilir?


Yağlı radyatörler, konveksiyon yolu ile uzun süreli ısı üretmenin en etkili ve en verimli yoludur. 


Yağlı radyatör nasıl çalışır? 


Ünitenin içerisindeki yağ, elektrik ile ısıtılır ve bu şekilde sıcaklığı artarak odaya ısı yayar. Özel tasarımı ve ısıl atalet özelliği (ısıtmaya devam etme yeteneği), kapatıldıktan sonra da ısının eşit ve usul bir şekilde tüm odaya yayılmasına olanak tanıyarak, sıcaklığın gece boyunca bile sabit kalmasını sağlar.


Yağlı radyatör üreten firmalar hangileridir?


1.Beko

2.Demir Döküm

3.Arçelik

4.Kumtel

5.Delonghi

6.Fakir

7.Raks

8.Rowenta

9.Altus

10.Zass


Yağlı radyatör fiyatları ne kadardır?


Markasına, büyüklüğüne ve özelliklerine göre fiyat değişiklik göstermekte olup, 2013 yılı itibari ile ortalama fiyatlar 160 TL’den başlamaktadır.


Yağlı Radyatörlerin ne tür özellikleri vardır?


Yağlı radyatörlerin, modellerine, markalarına göre özellikleri değişmekte olup. Bu özellikleri bazı başlıklar altında toplamak mümkündür. Bunlar: Yakıt Cinsi, Fan Isıtıcı, Dilim Sayısı, Işıklı İkaz Lambası, Termostat, Zamanlayıcı, Homojen Isı Dağılımı Sağlayan Fan, Kablo Saklama, Devrilme Emniyeti, Sıcaklık Seviyesi Sayısı, Aşırı sıcaklığa Karşı Güvenlik, Şebeke Gerilim (V/Hz), Isıtma Gücü (w), Panel Genişliği (mm), Yükseklik (cm), Genişlik (cm), Derinlik (cm), Ağırlık (kg).