Tebernüş Kireççi'ye SORU SOR

Yavuz Bingöl’ün emlak yatırımları

Yavuz Bingöl, Ayvalık Altınova’daki yazlığının üzerine bir de Hülya Avşar’ın Sarımsaklı’daki villasını satın alan sanatçı, daha sonra Yılmaz Erdoğan’ın Çeşme’deki villasını satın aldı. Bingöl, bu villayı da İzmir Narlıdere’de başka bir villa almak için satışa çıkardı.


Eğlencede büyük indirim! Oyunlar 1 TL! Esenyurt TİKİ Eğlence Dünyası!


Yavuz Bingöl’ün emlak yatırımları
Yavuz Bingöl



Yavuz Bingöl, ilk villasını ne zaman nereden aldı?



Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Avşar kızının yazlığını annesi Şahsenem Bacı için satın aldığı iddia edilen Yavuz Bingöl'ü Ayvalık'ın otantik yapısı ve kendine özgü mutfağının damak tadlarının sunulduğu Cunda adasında bir restoranda yemek yerken görüntüleyip, konunun iç yüzünü ünlü türkücüye soran muhabirimizin sorularını tüm samimiyeti ile yanıtlayan Yavuz Bingöl, Ayvalık'ı çok sevdiğini ifade etti.


Bingöl, "1998 yılından bu yana Ayvalık-Altınova'da bir yazlığım var. Burayı severim. Çok severim. Yarı Ayvalık'lı sayılırım yani. Hülya Avşar'ın evini satın aldığım doğrudur. Bundan böyle Sarımsaklı'daki evimde fırsat buldukça oturacağım" diye konuştu.



Yavuz Bingöl, Ayvalık’taki ikinci yazlığını kimden aldı?



Sanatçı Hülya Avşar, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı ünlü Sarımsaklı mevkisinde bulunan 450 metrekare, havuzlu yazlık evini, Haziran 2010’da türkücü Yavuz Bingöl'e sattı. Avşar'a geçen yıl kaybettiği annesi Emral Avşar'ın hastalığını hatırlattığı için Ayvalık'taki evini, 500 bin TL'ye Bingöl'e sattığı belirtildi. Altınova'da bir yazlığı daha olduğu bilinen Yavuz Bingöl'ün, Avşar kızının evini annesi Şahsenem Bacı için satın aldığı öğrenildi. 


Türk sinemasının ve sahnelerin ünlü sanatçılarından Hülya Avşar, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinin 17 kilometrelik kumsalı ve deniziyle dünyaca ünlü Sarımsaklı mevkiinde bulunan yazlık  evini , ünlü türkücü Yavuz Bingöl'e sattı.



Yavuz Bingöl, Hülya Avşar’ın villasını kaça aldı?



Hülya Avşar'a yakın çevrelerin ifadelerine göre, ünlü sanatçı geçen yıl kaybettiği annesi Emral Avşar'ın hastalığını hatırlattığı için başlangıçta 750 bin TL bedel biçtiği Ayvalık'taki evini 500 bin TL'ye Yavuz Bingöl'e sattığını savunurken, öte yandan ilçede çıkan dedikodular Avşar kızının TMSF'ye olan borçları nedeniyle çok sevdiği evinin satış kararı aldığı yönünde olması ise sanatçının hayranlarını üzdüğü gözlendi.


Hülya Avşar'ın 10 yıldır her yaz kızı Zehra ve ailesiyle tatil yaptığı Ayvalık Sarımsaklı'daki yazlığını geçtiğimiz Mart ayında satın aldığını Ayvalık'ın Cunda adasında yemek yerken görüntülenip, görüşleri alınan ünlü türkücü Yavuz Bingöl de teyit etti. Avşar kızının bir  süre  önce ünlü türkücü Yavuz Bingöl'ün yeni albümüne ait klipinde ücretsiz rol alması ise, ev için yapılan pazarlığın dâhilinde olduğu iddia edildi.


Ayvalık'a bağlı Küçükköy beldesinin Sarımsaklı mevkiinde Kahramanlar Mahallesi İnci Sitesi, İnci Sokak'ta bulunan 450 metrekare, havuzlu, Yunanistan'ın Midilli adasını gören ve önünde `altın kum'  olarak  nitelenen upuzun Sarımsaklı kumsalı ve masmavi deniz kıyısındaki evin yazlık değil adeta malikâne olarak nitelendirildiği kaydedildi.



Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan ve Belçim Bilgin Erdoğan’ın yazlığını ne zaman satın aldı? 



Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan’ın 2006 yılında Belçim Bilgin’le evlendiği yazlığını 2010 yılında satın aldı. Ilıca mevkiinde bulunan ev, üç katlı ve bir havuzu bulunuyor. Bingöl, yaklaşık 1 milyon TL ödediği evi tadilata sokacak.



Yavuz Bingöl, Ilıca’daki villasını ne zaman satışa çıkardı?



Yavuz Bingöl İzmir Ilıca'daki villasını Eylül 2012’de 850 bin liradan satışa çıkardı.  Dört oda, bir salondan oluşan villayı 2 yıl önce Yılmaz Erdoğan'dan alan Yavuz Bingöl 850 bin TL istiyor. Sabah Gazetesi’nin haberine göre; Yavuz Bingöl bu villayı Narlıdere Sahilevleri'nden aldığı başka bir villa nedeniyle satıyor. Yatırımlarını gayrimenkule yapan Yavuz Bingöl 3 yıl önce de Hülya Avşar'ın Ayvalık'taki yazlığını almıştı.



Yavuz Bingöl kimdir?



Yavuz Bingöl (d. 7 Ekim 1964, İstanbul), Türk müzisyen, türkücü, sinema ve dizi oyuncusu. Karslı Edebiyat öğretmeni olan Yılmaz Bingöl ve Yine Kars'lı Şahsenem Bacı olarak bilinen müzisyen bir annenin çocuğu olan Yavuz Bingöl, 1968'de Konya Karapınar Kayalı İlkokulu'nda devam eden sanatçı, arkasından İstanbul Halkalı'da aynı sınıfın ikinci dönemini okudu. 1974 yılında Ankara Malazgirt İlkokulu'na geçti. 


1975'te burayı bitirerek, Mehmet Akif Ortaokulu'nda eğitimine devam etti. Yavuz Bingöl'ün öğretmen çocuğu olması ilkokulu beş ayrı okulda okumasına neden oldu. Çocukluk yıllarında dedesinin Kurtuluş Savaşı'ndaki, babasının harp okulundaki anılarından etkilenerek çocukluğunda hep asker olmak istemesine rağmen, annesinin etkisiyle müziğe kayan ilgisi, onu ortaokulu ikinci sınıfta bırakarak Ankara Devlet Konservatuarı Korno-Piyano bölümüne iyi bir dereceyle girmesini sağladı.



Müzik yaşamı


1979 yılı sonunda konservatuardan ayrılan Bingöl, 1980-83 yılları arasında kimi ailevi-özel sebeplerden dolayı müziğe ara verdi. 1983'de İzmir'de yaşadığı dönemlerde müzik öğretmeni İsmail Ünlü ve annesi ozan Şahsenem Bacı'nın büyük desteğiyle tekrar müziğe döndü. 1984'te askere gitti. 1986'da askerden döndü ve o yıl evlendi. Bu evliliğinden Türkü Sinem adında bir kızı oldu. Yavuz Bingöl, İzmirli müzisyen arkadaşı Nihat Aydın ile birlikte Grup Umuda Ezgi'yi kurarak yedi yıl protest müzik yaptı. Bu süreçte 15'e yakın besteye imza atan Bingöl, 1995 yılında Grup Umuda Ezgi'den ayrılarak kendi müziğini yaratmak üzere çalışmaya başladı ve Sen Türkülerini Söyle adlı ilk albümünü hazırladı. Poptan ve Arabesk müzikten dolayı gittikçe yozlaşan ve kirlenen müzik ortamına Anadolu kültürüyle yoğrulmuş türküleriyle çıkan ve kullandığı enstrümanlarla türkülere kentli bir sound katan Yavuz Bingöl, halktan büyük sevgi ve ilgi gördü. En son çıkardığı Üşüdüm Biraz albümü ile yine beklenen başarıyı yakaladı. 1970'li yıllarda annesi halk ozanı Şahsenem Bacı'nın popüler olduğu dönemlerde annesiyle birlikte başlayan müzik yaşamı İzmir Narlıdere Belediyesi'nde bir sokağa adının verilmesi ve 2000 yılının sonunda Almanya'da gerçekleşen bir konser için UNESCO tarafından barış elçisi olarak seçilmesi gibi önemli adımlarla yürüyüşüne devam ediyor.



Albümleri


Sen Türkülerini Söyle (1995-Ada Müzik)

Baharım Sensin (1997-Ada Müzik)

Gülen Az (1998-Prestij Müzik)

Sitemdir (1999-Prestij Müzik)

Üşüdüm Biraz (2000-Sony Müzik)

Umuda Ezgi'ler (2000-Ada Müzik) (Nihat Aydın ile birlikte)

Belki Yine Gelirsin (2002-Sony Columbia Müzik)

Unutulur Her Şey (2004-Seyhan Müzik)

Biz (2005-Seyhan Müzik)

Çekerim Turnam Sineye (2006-Seyhan Müzik)

Yare (2007-Seyhan Müzik)

Kül (2010-Seyhan Müzik)

Ateş (2012-Seyhan Müzik)

Baharım Sensin



Sinema yaşamı


Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın Üç Maymun adlı filminde başrol oynayan Yavuz Bingöl, 61. Cannes Film Festivali'nde en iyi erkek oyuncu ödülü (prix d'interprétation masculine) için yarıştı



Filmografi


Karagül (2013) - Fırat Mercan

Çanakkale Çocukları (2012)

Bulutların Ötesi (2012) - Bekir Aksu

Mevsim Çiçek Açtı (2012) -

İstanbul (2011) - Halil

Yangın Var (2011) - Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı

72. Koğuş (2011) - Kaptan

Kurtuluş Son Durak (2011) - Hüseyin

Ateşe Yürümek (2010) - Fikret

Gecenin Kanatları (2009) - Ali Rıza

Üç Maymun (2008) - Eyüp

Eşref Saati (2007/ 2008) - Kara Eşref

Beyaz Melek (2007) - Hıdır

Eşref Saati (2007) - Kara Eşref

Eve Dönüş (2006)

O Şimdi Mahkum (2005) - Karlıdağ

Yanık Koza (2005) - Galip Çelebi

Ah Be İstanbul (2004) - Metin

Zerda (2002) - Şahin Eroğlu

Bayanlar Baylar (2002) - Ozan

O Şimdi Asker (2002) - Karlıdağ

Salkım Hanımın Taneleri (1999) - Asker

Cumhuriyet (1998) - Yahya Hayati Bey



Tiyatro


72. Koğuş (2009) - Sadri Alışık Tiyatrosu, Yönetmen: Kemal Başar


Kaynak: Vikipedi


Önerilen Bağlantılar : Anneler günü konut kampanyaları