40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul açıldı. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında düzenlenen “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlayacak..
Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında düzenlenen “İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri sektöre yeni iş ve işbirliği fırsatları sağlarken, mimarlık, gayrimenkul, yeni ürün, yapı ürünlerinin geleceği, sürdürülebilirlik, iş güvenliği, tasarım, pazarlama başlıklarında düzenlenecek etkinliklerle ise sektör profesyonellerine bilgi akışı sağlayacak.
“İş Geliştirme Platformu” etkinlikleri kapsamında, “Konuk Bölge Projesi”nde, bu yıl, hızlanan bir ekonomik büyümeye sahip olan Kuzey Afrika Bölgesi ülkeleri ağırlanıyor. “Kuzey Afrika - Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri” ile Türk inşaat sektörünün yurtdışındaki önemli pazarlarından biri olan Kuzey Afrika’da, büyüyen kamu yatırımları başta olmak üzere tüm yapı işlerinde Türk müteahhitlerinin ve malzeme üreticilerinin daha etkin olmalarına katkıda bulunmak, bu çerçevede yeni iş fırsatlarının ve yatırımcıya teşvik yaratacak platformların yaratılması amaçlanıyor.
YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen, dünyanın beş büyük yapı fuarından biri olan ve Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika'yı kapsayan bölgenin en büyük yapı malzemeleri fuarı, Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul bu yıl, 100.000 m2 kapalı ve açık alanda, 1.250 katılımcı firmanın sergilediği 18.640 ürünü, 105 ülkeden 111.000 yerli, yabancı ziyaretçi ile buluşturuyor.
23 - 27 Mayıs 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul süresince düzenlenecek etkinliklerde, 40. yılına özel mimarlık, gayrimenkul, yeni ürün, yeni iş fırsatları, yapı ürünlerinin geleceği, sürdürülebilirlik, iş güvenliği, tasarım, pazarlama ve kariyer başlıklarında dünyaca ünlü pek çok önemli isim konuşmacı olarak yer alıyor.
İşte fuarın dikkat çeken etkinlikleri:
Dünyaca ünlü, Hintli ödüllü mimar Anupama Kundoo El Yapımı Mimarlık konferansıyla Yapı Fuarı’nda!
Moderasyonunu gazeteci Ahu Özyurt’un yaptığı panelde, değerli ekonomist Mahfi Eğilmez ile sektörün lider isimleri yapı Sektörünün ekonomisini ve iş fırsatlarını, değerlendiriyor...
Konuk Bölge Projesi’nde Kuzey Afrika ağırlanıyor...
StoneCycling’in kurucu ortaklarından Ward Massa, Atık; “Geleceğin En Heyecan Verici Yeni Yapı Malzemesi” konferansı için fuarda olacak!
Eğitim yapılarıyla adından sıkça söz ettiren PAB Mimarlık; Alfabe’nin Malzemesi başlıklı konferansta çalışmalarını paylaşıyor.
Yapı sektörünün önemli çarkı GAYRİMENKUL; Kimin İçin?
ŞANALARC Murat Şanal Endüstriyel İnovasyon, Malzeme ve Mimarlık odağında Yapı Fuarı’nda konuşacak!
Bu etkinliklerin yanı sıra fuar süresince, katılımcı firmalar ve sektöre yön veren STK’lar tarafından, düzenlenecek 40 farklı etkinlikle sektöre bilgi akışı sağlanacak.
“40. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul’da bu yıl “Konuk Bölge Projesi”nde ağırlanacak Kuzey Afrika ülkelerinin ekonomik açıdan hızla toparlanan, istikrarlı bir büyüme sergilediğini vurgulayan ve bölgenin alt yapı, ulaştırma, lojistik, sağlık, turizm gibi alanlarda artan yatırımlarının önümüzdeki dönemde de artarak devam edeceğinin altını çizen ITE Turkey ve YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer şöyle konuştu; “Kuzey Afrika’da yer alan Cezayir ve Fas, Türkiye’nin en çok inşaat malzemesi ihracatı gerçekleştirdiği ilk 20 pazar arasında yer alıyor. Cezayir yine Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında üstlendikleri projelerde ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Fas 10 yıl içinde 100 milyar dolar tutarında alt yapı projesi hayata geçirecek bir program açıkladı. Program kapsamında konut stokunun iyileştirilmesi turizm konaklama kapasitesinin artırılması, enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve bölgesel bir ulaştırma hub’ı olmayı sağlayacak ulaştırma yatırımları gerçekleştirilecektir. Yine bölgede yer alan Tunus’ta ise ulaştırma, lojistik, eğitim ve sağlık alanında kamu yatırımları artmaktadır. Kamu ayrıca 2016 – 2020 için 50 bin adet sosyal konut projesi hayata geçirmiştir. Bölgenin yatırım projeleri ve inşaat sektörü harcamaları dikkate alındığında Türk inşaat malzemesi üreticileri ve müteahhitlik firmaları için sıcak bir pazar olduğunu gözlemliyoruz.”
Yurtdışı Alım Heyetleri İkili İş Görüşmeleri 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor
Fuarın İş Geliştirme Platformu etkinliklerinden biri olan ve T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) ile birlikte organize edilen “Yurtdışı Alım Heyetleri İkili Görüşmeleri” ise bu yıl 16 ülkenin katılımıyla gerçekleştiriliyor ve firma yetkilileri Türk yapı sektörü malzeme üreticileriyle karşılıklı iş görüşmelerinde bir araya geliyor. Bu organizasyonda gelecek ülkeler: Bulgaristan, Etiyopya, Gürcistan, Fransa, Kamerun, Rusya, Tacikistan, Karadağ, Kırgızistan, Lübnan, Moldova, Romanya, Tunus, Umman, Yunanistan.
YEM Fuarcılık organizasyonu ile ise; Fas, Tunus, Cezayir, Kosova, Tataristan, Afganistan, Mısır’dan heyetler ağırlanacak.
Fuarda gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alan "Yurtiçi Alım Heyetleri Ziyaret Programı"yla ülke çapında sektörün tüm paydaşlarının birbiri ile etkin bir biçimde iletişime geçebilmesi, sektördeki tüm yeniliklerden haberdar olup takip edebilmesi, bu alandaki ticari faaliyetlerin artırılması amaçlanıyor.