İstanbul'un ilçesi Bahçelievler'in Kocasinan Merkez, Bahçelievler, Cumhuriyet ve Fevzi Çakmak mahalleleriyle birlikte 5 mahallesinden biridir. Çobançeşme Köprüsü, Nish İstanbul Evleri, Star TV, TGRT TV binaları bu mahallededir.
Çobançeşme Mahallesi nerededir?
İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçesi Bahçelievler’in mahallesidir. Doğusunda Zafer Mahallesi, batısında Mahmutbey Atatürk Havaalanı Bağlantısı (Mahmutbey çıkışı), güneyinde Fevziçakmak Mahallesi, kuzeyinde Yeni Bosna Merkez Mahallesi bulunur.
Çobançeşme Mahallesi’nde 46 adet sanayi tesisi, 3000 iş yeri 8000 konut yeralmaktadır. Mahallenin nüfusu 35 bindir.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin planladığı 33 tünelden biri Bahçelievler-Çobançeşme tünelidir.
Çobançeşme Mahallesi’nin posta kodu kaçtır?
Bahçelievler Çobançeşme Mahallesi posta kodu şöyledir: 34196
Çobançeşme’deki tarihi yapılar hangileri?
Çobançeşme Köprüsü: Londra Asfaltı’nın Atatürk Hava Limanı Kavşağında yer alır Altı kemerli 38 metre uzunluğunda yontma taşlardan yapılmıştır. Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait bu köprü, suyu bol Ayamama Deresi üzerine kurulmuş iken şimdi suları çekilmiş kuru bir dere yatağı üzerinde durmaktadır.
Çobançeşme Mahallesi’nde bulunan okul, cami ve sağlık kuruluşları hangileridir?
Okullar: Ata İlk Okulu, Ata Orta Okulu, Kudret Saraçoğlu İlk Okulu, Kudret Saraçoğlu Orta Okulu, Dr.Behiye Nevhiz Işıl İlk Okulu, Dr.Behiye Nevhiz Işıl Orta Okulu, Çobançeşme Lisesi, Çobançeşme İmam Hatip Lisesi, Çobançeşme Anadolu İmam Hatip Lisesi, İHKİB (Meslek Lisesi), İhlas Koleji, Bilim Koleji.
Camiler: Akşemsettin Camii, Aksa Camii, Molla Gürani Camii, Çobançeşme Camii, Mezarlık, Nur Mescidi
Parklar: Şehit Güven Kösen Parkı, Çobançeşme Spor Parkı, Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İzzet Begoviç Parkı
Sağlık Kuruluşları: Çobançeşme Sınırlı Sokak Hekim Sinan Aile Sağlık Merkezi (ASM), Fevzi Çakmak ASM, Dr.Sadık Ahmet Sokak ÇOBANÇEŞME ASM, Özel Nisa Hastanesi.
Çobançeşme Mahallesi’ndeki medya kuruluşları hangileri?
Cihan Haber Ajansı, Moral Fm., Nesil Yayıncılık, Yeniçağ Gazetesi, Zaman Gazetesi, TGRT TV, 24 TV, Star TV ve Ekin TV binaları Çobançeşme Mahallesi’nde bulunmaktadır.
Çobançeşme’de hayata geçirilen markalı konut projesi hangisi?
Nish İstanbul: 2008 yılında yapımına başlanan Nish İstanbul projesinde yaşam 2010 yılında başladı. Özyazıcı İnşaat ve Torunlar GYO imzası taşıyan projede satılık 5 adet daire yer alıyor. Fiyatlar ise Ocak 2012 itibariyle 303 bin lira ile 472 bin lira aralığında...
Yenibosna Çobançeşme'de yükselen Nish İstanbul projesinde satılmamış 5 adet daire bulunuyor. Bu dairelerin en düşük fiyatı 303 bin lira, en yüksek fiyatı ise 472 bin lira olarak belirlendi. 2010 yılından bu yana oturumun olduğu projeden ev sahibi olmak isteyenler peşin ödeme yapıyorlar.
Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat tarafından yapılan Nish İstanbul projesinde 3 oda 1 salon dairelerin satışı tamamlandı. Dairelerin alanları 67 ile 186 metrekare arasında farklılık gösteriyor. 4 blok halinde yükselen Nish İstanbul'da bloklardan birinde 270 metrekare büyüklüğünde 63 ofis yer alıyor. 585 konutun dışında 63 ofis, 52 mağazanın da yer aldığı Nish İstanbul'un sosyal alanlarında tenis kortundan fitness merkezine, yüzme havuzundan voleybol sahasına kadar bir çok özellik bir arada bulunuyor. Projede 4 blok 17 katlı olarak yapıldı.
Nish İstanbul, 150 milyon dolar yatırım maliyetiyle hayat buldu.
Telefon: 0212 444 44 70
Web Adresi: www.nishistanbul.com
Çobançeşme Mahallesi hangi haberlere konu oldu?
Maliye arsayı geri istedi İSO, ‘imar’a dikkat çekti (A.A., Temmuz 2011)
İstanbul Bahçelievler’de, Atatürk Havalimanı’na yakın Çobançeşme’de Maliye Hazinesi adına kayıtlı olan ve 1997’de İstanbul Sanayi Odası’na (İSO) 49 yıllığına tahsis edilen 60 bin metrekarelik arsanın, 36 ay içinde inşaat ruhsatı alınarak inşaata başlanması ve 48 ay içinde bitirilmesi gerekirken herhangi bir bina yapılmadığı gerekçesiyle irtifak hakkı iptal edilerek tahliyesi istendi.
İSO Odası Kompleksi, Sanayi Eğitim Merkezi ve Teknoloji Enstitüsü yapılması amacıyla Bahçelievler İlçesi Yenibosna Köyaltı (Çobançeşme) mevkiinde mülkiyeti Hazine’ye ait 114 bin 963 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 60 bin metrekarelik kısmını Aralık 1997’den başlamak üzere 49 yıl süreyle kiraladı. Yapılan senette İSO’nun 36 ay içinde ruhsat alarak inşaata başlaması ve inşaatın 48 ay içinde bitirilmesi koşulu yer aldı.
‘İade edin’ tebligatı
İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’ndan İSO’ya 14 Haziran 2011’de gönderilen tebligatta, taşınmazın odaya tesliminden itibaren 36 ay içinde inşaat ruhsatı alınarak inşaata başlanması ve inşaatın 48 ay içinde bitirilmesi gerekirken, bugüne kadar boş bırakılarak resmi senedin 4. ve 6. maddelerinin ihlal edilmesinden dolayı, mülkiyeti Hazine’ye ait 60 bin metrekarelik taşınmazın irtifak hakkının iptaline karar verildiği belirtildi. Tebligatta, İSO’nun bu taşınmazdan kendi rızasıyla tahliyesi sağlanamazsa yasal yollara başvurulacağı uyarısı da yer aldı.
Küçük: İmarı çıkmadı
İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, öncelikle imar planını çıkarmak için uğraştıklarını belirterek, şunları söyledi: “Bu arsanın 2007’ye kadar imarı yoktu. İmarı olmayan arsaya inşaat yapamazdık. TOBB ile de ortak ne yapabileceğimiz konusunda görüşmeler devam ederken sel felaketi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş ile konuyu görüştüm, ‘Yapma’ dedi. Bizi yönlendirmesi doğru oldu. Orada tam bir kargaşa var. İmar planı olsa dahi üstündeki yapıların yıkılması söz konusu... İBB selden sonra bölgenin imar planlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin çalışma başlattı. Yeni imar planı henüz askıya çıkarılmamıştır. Gerekli her türlü girişimde bulunacağız.”
İSO 60 dönümlük arsayı Maliye’ye iade etti (Hürriyet Gazetesi, Şubat 2012)
İstanbul Sanayi Odası (İSO), Sanayi Odası Kompleksi, Sanayi Eğitim Merkezi ve Teknoloji Enstitüsü yapılması amacıyla Maliye tarafından tahsis edilen 60 bin metrekarelik arsayı, imar sorunları nedeniyle verilen süreler içinde inşaat yapamadığı için iade etti.
İSO Başkanı Tanıl Küçük, Bahçelievler Yenibosna’da Maliye tarafından kendilerine tahsis edilen arsanın terkin işlemlerini yaptıklarını açıkladı. Bunun için Oda Meclisinden yetki aldıklarını ifade eden Küçük, “Maliye ile görüşmemizde mutabakat sağlamıştık. Biz arsayı aldığımızda imarı yoktu. Daha sonra imarı çıktı. Son sel felaketiyle imarı yine kapandı ve tartışmaya açık durum oldu. Biz de her ay bir bedel ödüyorduk. Arzumuz Bakanlığa iade etmekti. Yönetim Kurulu’nda da böyle karar alındı. Arsanın iadesi için Meclisten de yetki almamız gerekiyordu. Yetkiyi aldık ve tapuda terkini yaptık” dedi.
Başka arsa talebi yok
Küçük, bu arsanın yerine başka bir arsa talepleri olup olmadığı konusunda da şunları anlattı: “Başka bir yer söz konusu değil. Geçmiş yönetimin yeni bir bina yapma düşüncesi vardı. O dönemde İSO’da 300’e yakın çalışanımız bulunuyordu. Bugün 103 çalışanımız var. Başta kalabalık kadrodan kaynaklanan bir ihtiyaçtan dolayı yola çıkıldı. Bugün için böyle bir ihtiyaç da söz konusu değil. İki binamız var. Ama yarın şartlar değişir, yönetimler farklı düşünür, ihtiyaç oluşur. Ama bugün için böyle bir ihtiyaç söz konusu değil.”
Süreç nasıl işledi
İstanbul Bahçelievler’de, Maliye Hazinesi adına kayıtlı ve İSO’ya Aralık 1997’den başlamak üzere 49 yıl süreyle tahsis edilen 60 bin metrekarelik arsanın, 36 ay içinde inşaat ruhsatı alınarak inşaata başlanması ve 48 ay içinde bitirilmesi gerekirken bir bina yapılmadığı gerekçesiyle İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı’ndan İSO Başkanlığına 14 Haziran 2011 tarihinde gönderilen tebligatta, arsanın irtifak hakkı iptal edilerek tahliyesi istenmişti. İSO Yönetimi, hukukun gereği olarak imar planı bulunmayan bir arsada inşaat yapamayacağını, bu durumun Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü bildirerek, gerekli girişimlerin yapılacağını açıklamıştı.
Çobançeşme Mahalle Muhtarlığı iletişim bilgileri neler?
Çobançeşme Mahallesi Muhtarı
Telefon : 0212 653 72 64
Adres: Çobançeşme Mahalle Muhtarlığı Ahmet Haşim Sok. No:61 Bahçelievler - İstanbul
Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı