9 Eylül Üniversitesi, İzmir’de dört ayrı kampus alanında eğitim vermektedir. 9 Eylül Üniversitesi kampüsleri; Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü, Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü, Tınaztepe Kampüsü ve Balçova Kampüsü’dür.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kaç kampüsü var?
9 Eylül Üniversitesi’nin Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü, Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü, Tınaztepe Kampüsü ve Balçova Kampüsü olmak üzere 4 kampüsü bulunmaktadır.
Dokuz Eylül Üniversitesi’nin kaç yerleşim birimi var?
Dokuz Eylül Üniversitesi bugün Alsancak, Balçova, Buca, Karabağlar, Narlıdere, Torbalı, İnciraltı, Urla, Seferihisar, Foça, Bergama olmak üzere 11 değişik yerleşim biriminde 13 Fakülte, 4 Yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 10 Enstitü ve 49 Uygulama ve Uygulama Merkezi; 3.129 akademik personeli (30.06.2013 itibariyle) ile 54.812 öğrenciye (11.07.2013 itibariyle) eğitim hizmeti vermektedir.
9 Eylül Üniversitesi kampüslerinde hangi eğitim kurumları var?
Dokuz Eylül Üniversiteleri Yerleşkeleri ve Yerleşim Noktaları:
1- Alsancak: Rektörlük
2- Buca Eğitim Kampüsü: Buca Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, İzmir Meslek Yüksekokulu, Buca Kız Öğrenci Yurdu.
3- Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü: İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Adalet Meslek Yüksekokulu, Yabancı Diller Yüksekokulu.
4- Tınaztepe Kampüsü : Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü, İşletme Fakültesi, Denizcilik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Fakültesi.
5- İlahiyat Fakültesi
6- Deniz Bilimleri ve Teknolojisi
7- İnciraltı Sağlık ve Sanat (Balçova Kampüsü): Devlet Konservatuvarı, Onkoloji Enstitüsü, Fizik Tedavi Rehabilitasyon Yüksekokulu, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Güzel Sanatlar Fakültesi, Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Hemodiyaliz-Transplantasyon Ensitüsü, Tıp Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu.
8- Karşıyaka Polikliniği
9- Sabancı Kültür Sarayı
10- Deniz Eğitim Merkezi
11- Eğitim Merkezleri
12 Torbalı Meslek Yüksekokulu
13- Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu
14- Öğrenci Eğitim ve Dinlenme Tesisleri
15- Reha Midilli Foça Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu
16- Bergama Meslek Yüksekokulu
Dokuz Eylül Üniversitesi Kampüsleri ve akademik birimleri adres ve iletişim bilgileri neler?
Dokuz Eylül Üniversitesi ve kampüslerinin tarihçesi nedir?
Dokuz Eylül Üniversitesi 20 Temmuz 1982`de "Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmündeki Kararname" ile kurulmuştur.
Kuruluşunda, Ege Üniversitesi`nden Güzel Sanatlar Fakültesi, Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü, Adalet Yüksekokulu, Aydın Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu; Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı`ndan Buca Eğitim Fakültesi, Denizli Mühendislik Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu, Denizli Eğitim Yüksekokulu, İzmir Meslek Yüksekokulu; Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan, İzmir Devlet Konservatuvarı; Ankara İktisadi ve Ticari Bilimler Akademisi`nden, Muğla İşletmecilik Yüksekokulu Dokuz Eylül Üniversitesi`ne geçti.
Yeni kurulan Fen Edebiyat Fakültesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu, Eğitim Yüksekokulu, Sanat Eğitimi Yüksekokulu olmak üzere üniversite toplam 24 birimle eğitim-öğretim çalışmalarına başlamıştır.
1983 yılında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü kurularak faliyete geçerken Sanat Eğitimi Yüksekokulu kaldırılmıştır.
1987 yılında Manisa Maliye Muhasebe Yüksekokulunun İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesine dönüştürülmesi ile birlikte; Yeni kurulan Denizli Meslek Yüksekokulu,Bölgesel Kalkınma ve İşletme Bilimleri Arastırma ve Uygulama Merkezi (BİMER), Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi (EBAMER),
1988`de Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu,1989`da Muğla Meslek Yüksekokulu, Avrupa Topluluğu Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATMER),
1990’da Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile İlahiyat Meslek Yüksekokulu,
1991’de Fen Edebiyat Fakültesi ile Çevre Araştırma ve Uygulama Merkezi (ÇEVMER) faaliyete geçmiştir.
Ege Bölgesinin 5 büyük iline (İzmir,Manisa,Aydın,Denizli,Muğla) yayılan Dokuz Eylül Üniversitesi, kuruluşunun 10. yılında 13 fakülte, 5 enstitü, 13 yüksekokul, 6 merkez ve 4 bölüm olmak üzere toplam 41 birime ulaştı.
1992 yılında Ege Bölgesindeki 4 yeni üniversitenin kurulmasına destek veren üniversiteden, Aydın`daki Veteriner ve Ziraat Fakülteleri ile Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Adnan Menderes Üniversitesine, Muğla`daki İşletmecilik ve Meslek Yüksekokulları Muğla Üniversitesi`ne, Manisa`daki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Demirci Eğitim Yüksekokulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Celal Bayar Üniversitesi`ne, Denizli`deki Tıp , Mühendislik Fakülteleri ile Eğitim ve Meslek Yüksekokulları Pamukkale Üniversitesi’ne bağlandı.
1992'de Torbalı Meslek Yüksekokulu, İşletme Fakültesi, Hemşirelik Yüksekokulu, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Onkoloji;Hemodiyaliz-Transplantasyon, Güzel Sanatlar Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Din Bilimleri Araştırma Enstitüsü, Mühendislik-Mimarlık Fakültesinden ayrılan Mimarlık Fakültesi,
1995'de Tekstil, Hazır Giyim ve Boya Araştırma Uygulama Merkezi (TEKBOYAM),
1997'de Yabancı Diller Yüksekokulu, 1998 de Kafkasya-Orta Asya Akeoloji Araştırma Merkezi (KOMER), Jeotermal Enerji Araştırma ve Uygulama Merkezi (JENARUM), Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM),
2001'de Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM), İstatistik ve Risk Analizleri Araştırma ve Uygulama Merkezi(İRAMER), Su Kaynakları Yönetimi ve Su Kaynaklı Doğal Afetlerin Kontrolü Araştırma ve Uygulama Merkezi (SUMER),
2002’de Beyin Dinamiği Multi-disipliner Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2004’de Hukuk Araştırmaları Merkezi, Tekne Üretim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sığ Jeofizik ve Arkeolojik Prospeksiyon Araştırma ve Uygulama Merkezi, Fauna ve Flora Araştırma ve Uygulama Merkezi, Anlaşmazlık Çözümü Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2005`de Yüzey Teknolojileri ve Hasar Analizi Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir İli Stratejik Planlama, Yönetişim Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2006’da Dil Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi, Akademik Acil Tıp ve Afet Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bilişim Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Kalite Mükemmellik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aile Araştırmaları ve Uygulama Merkezi, Güç Elektroniği ve İşaret İşleme Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi, Köy Enstitüleri ve İsmail Hakkı Tonguç Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2007’de Üniversite Sanayi Uygulama ve Araştırma Merkezi,
2008’de İş Sağlığı Araştırma ve Uygulama Merkezi,
2009’da Batı Anadolu Seramiği Araştırma ve Uygulama Merkezi, Ses Kayıt Stüdyosu, Akustik ve Bilişsel Müzikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Senfonik Müzik Uygulama ve Araştırma Merkezi, Elektronik Malzemeler Üretimi ve Uygulama Merkezi , Kadın Hakları ve Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksekokulu, Foça Reha Midilli Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Seferihisar Fevziye Hepkon Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu kurulmuş ve Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Denizcilik Fakültesi'ne dönüştürülmüştür.
2010’da Fen-Edebiyat Fakültesinin adının Fen Fakültesi olarak değiştirilmiş ve Edebiyat Fakültesi ile Kalp Damar Hastalıkları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuştur.
2011’de Kemik Kıkırdak Doku Biyoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, Evde Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi, Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, İleri Biyomedikal Ar-Ge Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş, Güç Elektroniği ve İşaret İşleme Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi kapatılmış, Hemşirelik Yüksekokulu Hemşirelik Fakültesine dönüştürülmüştür.
2012’de Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Sağlık Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Palyatif Bakım Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uyku ve Bilinç Durumları Teknolojisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Biyomedikal Metroloji ve Kalibrasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ulusal Klinik Altyapı Ağı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Ulaştırma Emniyeti ve Kaza İnceleme Uygulama ve Araştırma Merkezi, Bergama Meslek Yüksekokulu kurulmuştur.
2013’de Girişimcilik, İşletme ve Ekonomi Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulmuş, İlahiyat Fakültesi''''ne bağlı olarak kurulan İlahiyat Meslek Yüksekokulu kapatılmıştır.
Dokuz Eylül Üniversitesi öğrenci yurtları nerededir?
Buca Kız Yurdu: Üniversitede öğrenim gören kız öğrencilere Buca Eğitim Fakültesi Yerleşkesi içinde Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Kız Öğrenci yurdu hizmet vermektedir. 496 yatak kapasitesi, iki ve dört kişilik odaları, her katta mutfak ve çalışma alanlarından oluşan yurt sadece kız öğrencilere hizmet vermektedir. Ayrıca giriş çıkışlar akıllı kart sistemi ve 24 saat kamera kontrolü ile güvenlik sağlanmaktadır.
DEÜ Öğrenci Yurdu: Üniversitenin, Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’na bağlı bulunan DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ YURDU (KIZ-ERKEK) 2007-2008 öğretim yılında hizmete girmiştir. Yurt, Buca ilçesinde Tınaztepe, Dokuzçeşmeler ve Buca Eğitim Fakültesi kampuslarına kolay ulaşım mesafesinde yer almaktadır. Öğrencilere saat başı servis olanağı sağlanmıştır. Kız ve erkek öğrencilere hizmet vermektedir. Yurtta toplam 261 oda olup, toplam kapasite 535 kişidir.
Konukevi: Dokuz Eylül Öğrenci Yurdu içerisinde konuşlanmış durumda 18 oda ve 36 yatak kapasitelidir. Odalar içerisinde tuvalet, banyo, mini tv., mini buzdolabı, tek kişilik bazalı çift yatak bulunmaktadır. İhtiyaç halinde yatak kapasitesi her oda için 4’e çıkabilmektedir. Kahvaltı dahil günlük iki kişilik odada tek kişi 40 TL, iki kişi 55 TL’ye kalabilmektedir. Konukevi bünyesinde 1 adet 50 kişilik toplantı salonu, 1 adet 40 kişilik restoran bulunmaktadır.
Buca Dokuzçeşmeler Kampüsü’ne ulaşım nasıl sağlanır?
Üniversitenin Buca İlçesi sınırları içerisindeki üç kampüsünden ikincisi olan "Dokuzçeşmeler Kampüsü"nde yer almaktadır.
OTOBÜS İLE : İzmir’in Bornova, Bostanlı, Karşıyaka, Narlıdere, Gaziemir, Konak ve Otogar gibi merkezlerinden Buca’ya İzmir Büyükşehir Belediyesinin düzenli otobüs seferleri ile aktarmasız olarak ulaşmak mümkündür. Yolculuk süresi trafik durumuna bağlı olarak değişmekle birlikte -uzun hatlar hariç- 35 dakikayı aşmamaktadır.
Dokuzçeşmeler Kampüsü Hukuk Fakültesi önündeki otobüs durağından geçen belediye otobüsleri ve hat numaraları şöyledir;
Otobüs seferleri karşılıklıdır. Geniş bilgi için www.eshot.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Önemli ! (*) işaretli otobüsler İzmir’den Buca’ya gelirken fakültenin önünden geçmez, bu otobüslere binerseniz
Buca-Üçkuyular (Hasanağa Bahçesi) durağında inmeyi unutmayınız!
DOLMUŞ İLE : Fakülte, Buca-Üçkuyular’da Hasanağa Bahçesi karşısında bulunan dolmuş duraklarına 5 dk. yürüyüş mesafesindedir. Dolmuş hat bilgileri aşağıdadır:
BUCA–BORNOVA BUCA–GAZİEMİR BUCA–YEŞİLYURT BUCA–KEMER BUCA-YENİGARAJ
OTOMOBİL İLE : İzmir dışından geliyorsanız: İzmir Çevre Yolunda "Aydın" istikametine doğru devam ediniz. "Havalimanı-Çeşme" yönünü gösteren bağlantı yoluna girdikten sonra kısa bir süre sonra göreceğiniz "Buca" çıkışından çıkarak aşağıya düz devam ediniz (Üniversiteye ait Tınaztepe Kampüsünün sağ tarafınızda kaldığını göreceksiniz). “Buca Eski Mezarlığı”nı geçtikten hemen sonra fakültemizin de içinde yer aldığı Dokuzçeşmeler Kampüsü’nü fark edeceksiniz.
İzmir içinden geliyorsanız: İzmir’i Buca’ya bağlayan ana cadde olan Menderes Caddesi boyunca hiçbir yere sapmadan otobüs güzergahını takip ederek Buca Üçkuyular Meydanına kadar geliniz. Buca-Üçkuyular Meydanından Dokuzçeşmeler Kampüsü yürüyerek 5 dk. mesafededir.
Tınaztepe kampüsüne ulaşım nasıl sağlanır?
Hafta içleri 5 adet Yerleşke ve 2 adet 412 numaralı araçlar, 16 personelin gün içerisinde vardiyalı çalışmaları ile hizmet vermektedir. Sabah 7.00’den başlayarak 6’şar dakika arayla 20.00’ye kadar kampüs içi dolaşıma başlayan araçlar, 20.00’den 22.30’a kadar15dakika arayla dolaşıma devam ederek 22.30’da mesailerini tamamlamaktadırlar. Hafta sonları ise 7.00’den 20.00’ye kadar 30 dakika arayla dolaşıma başlayarak hizmetlerini sürdürmektedirler.
Kampüs içerisinde yapılan mevcut durum analizlerinde, Yerleşke Araç Duraklarının sayı ve konumlandırmalar bakımından yeterlilik gösterdiği saptanmıştır.
Buca Eğitim Fakültesi Kampüsü nerededir?
9 Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi; Buca ilçesindeUğur Mumcu Caddesi üzerindedir. Adresi şöyledir;
Adres: Uğur Mumcu Cad. 135. Sk. No:5 35150 Buca-İZMİR
Telefon – Santral: +90 232 420 48 82 (83-84-85-86-87 ; 6 hat )
+90 232 440 08 08
+90 232 440 96 09 (10-11-12-13-14-15 ;7 hat pbx)
E-Mail: egitim@deu.edu.tr
Web: bef.deu.edu.tr
Balçova Kampüsü nerededir?
Kampüs, İzmir Balçova’da Mithat Paşa Caddesi üzerindedir, adresi şöyledir;
Dokuz Eylül Üniversitesi Balçova Kampüsü
Adres Mithat Paşa Cad. No:1606
Telefon +90 232 259 59 59
Web: www.deu.edu.tr
Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı