Antalya’nın yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği ilçenin belediyesidir. Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek’tir. Belediye, kentsel dönüşüm ve sosyal hizmetler projeleriyle bilinmektedir.
Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek
Konyaaltı Belediye Başkanı kimdir?
Muhittin Böcek, 1962 yılında Konyaaltı, Uncalı mahallesinde doğdu. İlköğrenimini Uncalı İlköğretim Okulu'nda, lise öğrenimini Antalya Endüstri Meslek Lisesi'nde, yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nde tamamlamıştır.
İş yaşamında, zirai üretim ve yan ticari kolları ile turizm amaçlı ulaşım sektöründe faaliyetlerde bulundu. 1994 – 1999 yılları arasında Anavatan Partisi Merkez İlçe Başkanlığı yaptı.
18 Nisan 1999’da Anavatan Partisi Konyaaltı Belediye Başkan adayı olarak girdiği seçimden zaferle çıkarak, Konyaaltı Belediye Başkanı oldu. Başarılı bir dönemin ardından 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde bu kez CHP’den giren ve çalışmalarıyla halkın takdirini kazanan Böcek, %50’nin üzerinde oy alarak 2. dönem Belediye Başkanı seçildi. 10 yıllık başarılı çalışmalarının ardından değişen, gelişen, büyüyen Konyaaltı 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Böcek’i, 3. dönem Belediye Başkanı olarak %66 oy oranıyla seçti.
Evli ve bir çocuk babası olan Muhittin Böcek, doğduğundan bu yana Konyaaltı’nda oturuyor ve Konyaaltı’nı çok iyi tanıyor.
Muhittin Böcek hangi sosyal görevleri üstlendi?
Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanlığı
KONTAB (Konyaaltı Turizm Altyapı Birliği Başkanlığı)
KONTEV (Konyaaltı Turizm Eğitim Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı)
Konyaaltı Kent Konseyi Başkanlığı
Konyaaltı Belediyesi’nin kentsel projeleri nelerdir?
Atık Yönetimi Projesi: Ambalaj atıklarının, bitkisel atık yağların, atık pillerin ve atık elektrikli ve elektronik eşyaların ayrı ayrı biriktirilebileceği, özellikle siteler gibi yüksek nüfus yoğunluğuna sahip yerlerde oldukça verimli bir şekilde kullanılabilecek bir sistem olan entegre atık konteyneri sayesinde bu atıkların kaynağında diğer atıklardan ayrı olarak toplanması mümkün olabilmektedir.
Gecekondu Önleme ve Kentsel Dönüşüm: Gecekondu konusu, belediyenin çalışma programına aldığı, ilk konulardan birisi olmuştur.
Siteler Mahalesi içerisinde hazine arazisi üzerinde yapılmış bulunan gecekonduların sahipleri bir kooperatif çatısı altında buluşturulmuş, Maliye Bakanlığı’ndan belediye tarafından satın alınan bu araziler, düşük ücretlerle 244 adet hak sahibine tapulandırılmıştır.
Her gecekondu sahibi bir ev sahibi olabilecek şekilde kooperatif ile müteahhit firma arasında 2006 yılında anlaşma sağlanmış, bu çalışma hızla hayata geçirilmiştir.
2008 yılının sonunda hak sahipleri sosyal donatı alanlarına sahip, modern, çağdaş, sağlıklı, konutlarında yaşama imkanı bulmuşlardır.
Muhtarlık Binaları: Belediyece uygun görülen parklara, kullanım şekliyle kaliteli, modern, sağlıklı, aynı zamanda vatandaşların insani boyutta hizmet alabileceği muhtar evleri, Sarısu, Aydınlık, Kuşkavağı, Öğretmenevleri, Pınarbaşı, Uncalı, Uluç ve Mollayusuf mahallelerimizde hizmete sunuldu.
KOSHİM Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi: Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi'ninde içinde bulunduğu alan ada ölçeğinde bütüncül bir yaklaşım ile tasarlanmış olup; koşu alanı, emek pazarı, camiisi, sergi alanı ve oturma alanlarıyla Konyaaltı'nın sosyal yaşam adası haline getirilmiştir.
Gürsu Mahallesi'nde bulunan 886 metrekarelik parsel üzerinde inşaatı tamamlanmak üzere olan Konyaaltı Sosyal Hizmet Binasında Kadın danışma, engelli danışma, gençlik danışma ve çocuk gelişim için ofisler bulunacaktır. Sosyolog, psikolog, avukat, sosyal hizmetler uzmanının da hizmet vereceği merkezde, toplantı salonları, sesli kütüphane ve ofisler yer alacaktır.
Konyaaltı Belediyesi iletişim ve ulaşım bilgileri nelerdir?
Konyaaltı Belediyesi
Adres : Kuşkavağı Mahallesi Belediye Caddesi No:77 Konyaaltı / ANTALYA P.K. 170
Santral : 0 (242) 245 55 00
E-Mail : info@konyaalti.bel.tr
Web: www.konyaalti.bel.tr