Metro, metrobüs ve İETT otobüsleriyle ulaşım sayesinde İstanbul’un merkezi lokasyonu haline gelen mahalledir. Şişli İlçesi sınırlarındadır. Quasar, Torun Center, Trump Towers, Astoria gibi sembol yapıları vardır.
Mecidiyeköy Mahallesi haritası...
Mecidiyeköy Mahallesi nerede?
İstanbul’un Avrupa yakasındaki Şişli İlçesi’ne bağlı Mecidiyeköy Mahallesi’nin kuzeyinde Gültepe ve Ortabayır Mahalleleri, dogusunda Zincirlikuyu Mahallesi, güneyinde İstanbul Çevre Yolu ve Fulya Mahallesi, batısında Merkez ve Çağlayan Mahalleleri bulunur. Mecidiyeköy’de bin 114 bina, 7 bin 535 konut, 4 bin 285 işyeri ve 166 arsa yer almaktadır.
Mecidiyeköy Mahallesi’nin yıllara göre nüfusu nedir?
2011 Yılı Nüfusu: 20278
2008 Yılı Nüfusu: 20331
2000 Yılı Nüfusu: 16616
1997 Yılı Nüfusu: 16143
1990 Yılı Nüfus: 16509
Mecidiyeköy Mahallesi nerede başlar, nerede biter?
Mecidiyeköy Mahallesi sınırı, Şehit Ahmet Sokak ile Mecidiyeköy Yolu Caddesinin kesim noktasında başlar. Buradan kuzey yönünde Şehit Ahmet Sokak takip edilir. Şehit Ahmet Sokak ile Kısmet Sokak ile kestiği noktaya ulaşılır. Buradan Kuzey yönünde Kısmet Sokağı takiben Kısmet Sokak ile Dereboyu Caddesinin kestiği noktaya atılan hat ile buradan Kuzeybatı yönünde Dereboyu Caddesi takip edilerek, Dereboyu Caddesi, Yeşilce Sokak, Galata Deresi Caddesinin kesim noktasına ulaşılır. Buradan Güneydoğu istikametinde Galata Deresi Caddesi takip edilerek Galata Deresi Caddesinin Gülbahar Caddesini kestiği noktaya ulaşılır. Buradan güneydoğu istikametinde Gülbahar Caddesini takiben Gülbahar Caddesinin Ertuğrul Kabataş Caddesini kestiği noktaya atılan hat ve buradan da Güneydoğu yönünde Ertuğrul Kabataş Caddesi takip edilip, Ertuğrul Kabataş Caddesinin Selahattin Pınar Caddesi ve Cemal Sahir Sokağını kestiği noktaya ulaşılır. Buradan Güney yönünde Cemal Sahir Sokak istikametinde gidilerek Cemal Sahir Sokağın Büyükdere Caddesini kestiği noktaya ulaşılır ve Batı yönünde Büyükdere Caddesi takip edilip, Büyükdere Caddesinin Mecidiyeköy Yolu Caddesinin ile Şehit Ahmet Sokağı kestiği noktada son bulur. (Kaynak: Şişli Belediyesi)
Mecidiyeköy’ün genel özellikleri nelerdir?
Mecidiyeköy, İstanbul ilinin Şişli ilçesinde yer alan bir semttir. Şişli'nin en büyük semtidir. Levent ve Maslak ile birlikte Kağıthane-Şişli-Beşiktaş üçgenindeki en büyük merkezdir. Mecidiyeköy de Maslak ve Levent gibi bir iş ve finans merkezidir. Mecidiyeköy, bu semtlere, meşhur "Viyadük" üyle ve de meşhur "Büyükdere Caddesi" ile bağlanır.
Mecidiyeköy, Levent ve Maslak'a göre daha yoğun bir nüfusa sahiptir ve Kağıthane'nin güneyi ile birleşik durumda gibidir. Güney Şişli (Şişli Merkez) bölgesinin en yoğun nüfuslu yeridir, Osmanbey, Nişantaşı vb. semtlerle birlikte Manhattan'dan daha büyük bir metropoldür. Metrobüs Mecidiyeköy'ün meşhur "Viyadük" ünden geçer, meşhur "Büyükdere Caddesi" nden geçmez.
Mecidiyeköy Mahallesi, güneyde Büyükdere Caddesi ve Fulya Mahallesi, batıda Kuştepe Mahallesi, kuzeyde dar bir boyunla Gültepe, doğuda Esentepe ve onun batısında bulunan Gülbahar Mahallesi ile sınırlıdır.
Mecidiyeköy’ün tarihçesi nedir?
Bölgede ilk iskan hareketi Osmanlı padişahı Abdülmecit'in döneminde (1839-1861) muhacirlere bugünkü Mecidiyeköy'de toprak verilmesiyle ve buraya iskan edilmeleriyle başladı. Mecidiyeköy'ün adı da Abdülmecid'den gelmektedir. 1950'lere kadar çevresi dut bahçeleri ile dolu olan Mecidiyeköy, 1950'lerden sonra hızla iskana açılarak İstanbul'un en yoğun konut, iş ve trafik merkezlerinden bir haline geldi. 1970'lerden itibaren daha hızlı bir biçimde yapılaşarak bir yandan Şişli öte yandan Levent ile kesintisiz ve yoğun biçimde birleşti. Yapılaşma süreci içerisinde kırsal yapı hızla yok olurken, onun yerini Büyükdere Caddesi'nin iki yanından başlayarak, işyerleri, banka ve şirket merkezleri aldı. 1970'lerin başlarında Boğaziçi Köprüsü'nün ve çevre yolunun Mecidiyeköy bölgesinden geçmesiyle, özellikle çevreyolu ve ona paralel uzanan Büyükdere Caddesi ve çevresi tümüyle bir iş merkezine dönüştü.
İdari olarak küçük bir alan kaplamasına karşın, genellikle halk arasında Esentepe, Gayrettepe, Ortaklar Caddesi, Fulya, Gülbahar ve Şişli Merkez mahallelerinin de içinde olduğu bir alan olarak bilinir. Mecidiyeköy İstanbul Avrupa yakasında en çok Bilgisayar Şirketinin olduğu semtlerden birisidir. Bilişim Sektörünün en eski bilgisayar şirketleri bu semtte kurulmuş ve birçoğu halen bu semttedir.
Mecidiyeköy’e ulaşım nasıl sağlanır?
Metro ve metrobüs haricinde İETT ile ulaşım şu hatlarla sağlanıyor;
25G Sarıyer - Hacıosman - Mecidiyeköy - Taksim
30A Beşiktaş - Mecidiyeköy
30M Beşiktaş - Mecidiyeköy
32M Cevatpaşa - Mecidiyeköy
33ÇM Bağcılar Dev.Hastanesi - Çinçindere Caddesi - Mecidiyeköy
33M Giyimkent - T.Reis - Mecidiyeköy
33TM Turgut Reis - Mecidiyeköy
36M Cebeci Mahallesi - Mecidiyeköy
36EM Cebeci Mahallesi - Mecidiyeköy
37M Yıldıztabya - Mecidiyeköy
41M Ayazağa Köyü - Mecidiyeköy
48 Göktürk - Mecidiyeköy
54HT Hasköy - Taksim - Mecidiyeköy
55M Eyüp Üçşehitler - Mecidiyeköy
59C Arnavutköy - Mecidiyeköy
69A Mecidiyeköy - Yenikapı
75M Aksaray - Mecidiyeköy
75O Otogar - Mecidiyeköy
76M Avcılar - Metrobüs - Mecidiyeköy
77MT Mecidiyeköy - Edirnekapı - Taksim
78M Başakşehir 4. Etap - Mecidiyeköy
78BE Başakşehir 4. Etap - Mecidiyeköy
79M Kayaşehir - Mecidiyeköy
92Ş Ateştuğla - Mecidiyeköy
93M Zeytinburnu - Mecidiyeköy
97İM İştoç - Mecidiyeköy
97M Güneşli - Mecidiyeköy
120 Kadıköy - Mecidiyeköy
120M Kadıköy - Mecidiyeköy
121A Beykoz - Mecidiyeköy
121B Kavacık - Mecidiyeköy
121BS Sultaniye - Soğuksu Mahallesi - Mecidiyeköy
122B Yenidoğan - Mecidiyeköy
122C Ümraniye - Mecidiyeköy
122D Cumhuriyet Mahallesi - Mecidiyeköy
122M Ş. Şahinbey - Mecidiyeköy
141M Kss Eğt.Ve Arş. Hastanesi - Mecidiyeköy
145M Beylikdüzü - Mecidiyeköy
146M Başakşehir 4. Etap - Mecidiyeköy
146E Başakşehir 4. Etap - Mecidiyeköy
253 Batı Ataşehir - Mecidiyeköy - Taksim
336M Arnavutköy - Mecidiyeköy
522ST Sultanbeyli - Mecidiyeköy
E-55 İ. Marmara Evleri - Mecidiyeköy
E-58 Esenkent - Mecidiyeköy
E-59 Atakent - Mecidiyeköy
E-60 Mimar Sinan – Mecidiyeköy
Mecidiyeköy Mahallesi Muhtarlığı iletişim bilgileri nelerdir?
Adres: Mecidiyeköy Mah.Dereboyu Caddesi No:16/1 ŞİŞLİ
Telefon: (212) 211 60 99
Mecidiyeköy’de hayata geçirilen markalı projeler hangileri?
Quasar Mecidiyeköy: İstanbul'un Avrupa yakasında Mecidiyeköy'de hayata geçirildi. Viatrans ve Meydanbey ortak çalışması imzası taşıyan Quasar Mecidiyeköy satış ofisi bilgileri haberimizin devamında yer alıyor. 23 bin 700 metrekare arsa alanına yayılan Quasar Mecidiyeköy projesi 2 kule olarak tasarlandı.
Quasar Mecidiyeköy
Toplam 257 rezidans dairenin yer aldığı Quasar Mecidiyeköy projesinde ayrıca 58 adet ofis birimi de yer alıyor. Quasar Mecidiyeköy projesinde bulunan dairelerin alanları 116 metrekare ile 518 metrekare arasında değişim gösteriyor.
189 bin 620 metrekarelik inşaat alanına yayılan Quasar Mecidiyeköy projesindeki daireler Haziran 2013 itibariyle metrekare birim bazlı olarak 6 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. Quasar Mecidiyeköy teslim tarihi 2015 yılı olarak hedefleniyor. Quasar Mecidiyeköy satış ofisi bilgileri şöyle: Quasar Mecidiyeköy satış ofisi adres: Büyükdere Cad. No: 76 Eski Likör Fabrikası Mecidiyeköy 34393 Şişli, İstanbul
Telefon: 0212 275 63 00
Web adresi: www.viatrans.com.tr
Torun Tower: Torunlar GYO girişimi ile inşa edilen Torun Tower projesi konum olarak Mecidiyeköy'ün Esentepe bölgesinde yer alıyor. Tek kule olarak tasarlanan Torun Tower projesi 400 milyon liralık yatırım bedeline sahip.
İnşaat alanı 15 bin metrekareye ulaşan Mecidiyeköy Torun Tower projesi ticari konsepte sahip olacak şekilde A sınıfı ofis projesi olarak hayata geçirildi.
Torun Tower
Mecidiyeköy Torun Tower 'da yer alan ofislerin alanları 350 metrekare ile 1.000 metrekare arasında değişiyor. Mecidiyeköy Torun Tower fiyat bilgisi ve Mecidiyeköy Torun Tower ödeme bilgisi projenin satış ofisinden öğrenilebiliyor.
Torun Tower Esentepe fiyat bilgisi için 0216 425 78 21 numaralı telefondan projenin satış ofisine ulaşabilirsiniz.
2014 yılının ikinci çeyreğinde tamamlanacak olan Mecidiyeköy Torun Tower 2015 yılında teslim edilecek.
Telefon: 0216 425 78 21
Web Adresi: www.torunlargyo.com.tr
Trump Towers: Metro bağlantısı, isim ve logo değişikliğle ziyaretçi sayısını artıran Trump Towers, projedeki ofis ve razidansların yüzde 12'sini yabancılara sattı.
Dünya Gazetesi’nin haberine göre; İstanbul Mecidiyeköy'de kapılarını açan, içinde rezidans, ofis alanları olan 400 milyon dolarlık Trump Towers, 'cool' görüntüsünden uzaklaşarak halka indi. Proje İngilizce olan Trump Towers Mall ismini şubat ayı içinde Trump Alışveriş Merkezi olarak değiştirirken, logosunu ise renklendirdi. Metrobüs ve otobüs bağlantısının çok etkili olduğunu anlatan Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, bu bağlantının açılmasıyla AVM'ye gelen ziyaretçi sayısının 2 ay içinde yüzde 10 oranında arttığını, tam olarak bilinirliğinin artmasıyla gelen ziyaretçi sayısında artışın yüzde 20'ye çıkmasını beklediklerini söyledi.
Trump Towers
Trump Towers Mall olan isimlerini bu yıl içinde değiştirerek Trump Alışveriş Merkezi adına çevirdiklerini kaydeden Kural, "Eskiden insanlar burayı iki tane kule olarak biliyordu ve bilenlere ise dışarıdan çok cool görünüyordu ve insanlar girmeye çekiniyordu. Bilinirliği artırmak için bu değişikliği gerçekleştirdik. Şu anda 500 bin kişilik aylık giriş sayımız var. Hedefimiz 9 ayın sonunda bütün kiralamaların bitmesi ve bu sayıyı 700-750 bin bandına oturtmak" dedi. Kural, AVM'de doluluk oranlarının yüzde 87'ye çıktığını, şu anda yüzde 13'lük bir kiralama alanları kaldığını aktardı. Kural, bu alanda da projenin eksik olan tamamlayıcı markalarını ilave edeceklerini anlattı. Londra, Paris, New York, Kopenhag ve Tokyo gibi dünyanın birçok kentinde farklı konseptlerde 30'un üzerinde restoran işletmeleri bulunan D&D London Group ile Sele İstanbul Restaurant Group ve MAY ortak girişimiyle 900 metrekarelik terasa sahip Duke İstanbul'un hayata geçtiğini aktaran Kural, "Bunun ardından çocuklar için KidzMondo ve İnci ayakbı mağazası açılacak. Hedefimiz de iki bayan markası iki ayakkabı markası ve spor markası gibi tamamlayıcı markalar eyül ayına kadar katılacak" dedi. Kural, Trump'ın ön tarafından yer alan ve şu anda 3 bin 500 üyesi olan Jatomi Fitness'ın da talep nedeniyle alanına 1000 metrekarelik bir ilave daha yapacağını, ona bağlı olarak içerde spor markalarını kuvvetlendireceklerini açıkladı.
Trump'ın ofis ve rezidansları yurtdışında satılacak
Trump markasının Amerika'dan sonra ilk defa yurtdışında Türkiye'de geldiğini söyleyen aktaran Trump Towers İstanbul Genel Müdürü Bülent Kural, "Bu projede sembol bir isim olan Trump'ın kendilerini farklılaştıran bir unsur oldu. Bu da bizim sorumluluğumuzu artırdı. Trump'ın o heybetini, A Plus özelliklerini de buraya yansıtmak zorundaydık" dedi.
A Plus özelliklere sahip projede rezidansların metrekare fiyatlarının 7 bin 500 dolar ile 9 bin dolar arasında olduğunu vurgulayan Kural, projedeki fiyatların uygun olduğunu söyleyerek, "Şu anda çevredeki A plus projeleri ya inşaat ya da proje halinde. Bizim projemiz ise hali hazırda bitmiş bir proje" dedi. Aralarında Türk Cumhuriyetleri, İngilizler, Ortadoğu ülkelere rezidans satışı yaptıklarını söyleyen Kural, "Projenin yüzde 10-12'sini yabancılara sattık. Markanın bilinirliği yabancılara ofis kiralama konusunda da yardımcı oldu. Ofislerdeki 60 firmanın 12-13 tanesi yabancı firma. Danimarka Konsolosluğu'nun ofise taşındı" dedi. Şu anda ofislerde kiralama fiyatının 32 dolar olduğunu açıklayan Kural, Ağustos-Eylül dönemlerinde Katar, Kuveyt ve Dubai'de yapılacak fuarlara katılarak rezidans ve ofisleri burada tanıtacaklarını söyledi.
Rezidansların yüzde 70'i satıldı
Ofis bloğu, AVM ve rezidans bloğunun yer aldığı projede AVM'nin açılışının 1.yılını doldurmak üzere olduğunu aktaran Kural, "37 katlı ofis bloğunda yer alan 36 bin metrekarelik kiralanabilir alanda büyüklükleri 161 metrekare ile 632 metrekarelik 82 ofis ve 12 adet balkonlu ofis bulunuyor. Yüzde 80'i kiralanmış olan ofislerde hali hazırda 3 bin 500 kişi çalışırken, yüzde 100 kiralama bittiğinde ise 4 bin 200'e yakın bir çalışan olacak. Böylece AVM, ofis ve rezidanslar birbirini beslemiş olacak" yorumunu yaptı. Projede ki rezidans dairelerin büyüklüklerinin ise 94 metrekare ile 686 metrekare arasında olduğunu kaydeden Kural şu bilgiyi verdi: "204 rezidans dairesi bulunan Trump Towers'ın yüzde 70'i satıldı. Son satışlardan sonra projede büyüklükleri 126 ile 225 metrekarelik dairelerimiz kaldı. Spa'sı, mahzeni, spor salonu ve alışveriş merkeziyle projede 7 yıldızlı otel konforu sunuyoruz ." Kural, şu anda projede en küçük dairenin 670 bin dolara satıldığını anlattı.
Ofis yatırımın geri dönüşü 7 yıla indi
İstanbul'da ofislerin giderek daha önemli bir hale geldiğini vurgulayan Kural şu değerlendirmede bulundu: "2001 krizinde giden yabancı firmalar tekrar geliyor. Dolayısıyla ofisin geri dönüşü daha da hızlandı. 10 yıl önce bir alışveriş merkezinin yatırımının geri dönüşü 5 yıl iken şu anda 15 yıl üstü olmaya başlarken, rezidans ise 10 yılda dönüş sağlarken, ofis ise 7 yılda dönüş imkanı sunuyor. Bu nedenle geri dönüş hızında rezidans ve AVM'nin önüne geçti. Bu nedenle AVM, rezidans ve ofisin olduğu çoklu projelerin sayısı artacak" diye konuştu.
Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura