Çok gayrimenkulü, dükkanı, evi, arsası olanların yardımına ihitiyaç duydukları hizmetin adıdır.
Mülk yönetimi nedir?
Bir gayrimenkulün, emlak müdürü tarafından mülk sahibinden ücret karşılığı devrealınarak mülk sahibi yerine yönetilmesine mülk yönetimi denilir. Mülkün günlük yönetim işlerinden sorumlu olan emlak müdürü, mülk sahibi ile kiracılar arasında irtibat yetkilisi görevi görür.
Mülk yönetimi ticari ve konut yönetimi olarak ikiye ayrılır. Ticari mülk yönetimi endüstriyel, ofis binaları, perakende alanı gibi ticari mülklerin yönetimini kapsarken, konut yönetimi ise apartman binaları ya da müstakil evlerin yönetimini kapsar.
Mülk yönetimi hizmetlerinin içine ne girer?
-Bütçe oluşturma
-Raporlama
-Pazarlama
-Kiralama
-Vergi hizmetleri
-Kiracı memnuniyet çalışmaları
-Stratejik planlama
-Teknik işletme
-Pazar araştırması
Mülk sahipleri nelere dikkat etmelidir?
Mülk yönetimi hizmeti almayı düşünen mülk sahipleri, çalışacakları firmanın referanslarını dikkate almalıdırlar. Fiyatlar konusunda anlaşma sağlanmalı ve buna göre sözleşme hazırlanmalıdır.
Neden mülk yönetimine ihtiyaç duyulur?
Mülk yönetimine geçmek isteyen hak sahibinin belli başlı sebepleri vardır. Bunlar arasında mülküne uzak bir yerde yaşıyor olması, birden fazla mülke sahip olması, işlerinin yoğunluğu gibi sebepler yer alır.
Mülk yöneticisinin görevleri nelerdir?
-İdari görevler
-Mülkün bakım ve onarım işleri
-Mülk için yapılan harcamalar
-Pazarlama, kiralama hizmetleri
-Satış sözleşmesi hazırlamak
-Kiracı tahliyeleri
Kuzeybatı Gayrimenkul
Tanınmış mülk yönetimi firmaları hangileridir?
Kuzeybatı Gayrimenkul: Kuzeybatı Mülk Yönetimi 1994’te kuruldu. Merkezi İstanbul‘dadır. Kendi çalışanları veya iş ortakları aracılığıyla Türkiye’nin tüm önemli şehirlerinde hizmet sunma kapasitesine sahip. Türkiye’deki en en kalabalık ekibe sahip gayrimenkul servis sağlayıcı şirketlerinden birisi. Firmanın mülk yönetimi hizmetleri; değer yönetimi, mülk yönetimi ve bina yönetimini de (tesis yönetimi) kapsamaktadır.
Kuzeybatı Gayrimenkul Şubat 2012'den itibaren uluslararası gayrimenkul danışmanı BNP Paribas Real Estate'nin Türkiye'deki tek yetkili iş ortağıdır.
Kuzeybatı dört ana departmana sahiptir: Aracılık, Yatırım, Danışmanlık ve Mülk Yönetimi. Şirket, Türkiye’de müşterilerine arsa seçiminden ortaya çıkan mülkün yönetimini kadar proje geliştirme sürecinin tüm aşamalarında hizmet sunmayı başarabilen ve konuttan ofise, alışveriş merkezlerinden lojistiğe geniş bir yelpazeyi kapsayan az sayıdaki gayrimenkul servis şirketlerinden birisidir.
Bilgi sistemlerine yapılan yatırım Kuzeybatı’yı rakiplerinden ayıran en önemli özelliklerindendir. Kuzeybatı’nın veri tabanı 270.000’den fazla kişi veya şirket ile 96.500’den fazla mülkü görüntüleme kapasitesine sahiptir. SQL tabanlı bu özel veritabanı aracılık, yatırım, danışmanlık ve mülk yönetimi konularında müşterilere en doğru ve verimli hizmeti vermek açısından büyük öneme sahiptir.
Kuzeybatı 2012 itibarıyla 25 profesyonel çalışandan oluşmaktadır. Bu rakam Türkiye’deki benzer şirketler arasında en kalabalık ekiplerden birisi olarak göze çarpmaktadır.
Kuzeybatı’nın müşterileri çoğunlukla Kuzeybatı’nın onlar için yarattığı katma değerin farkında olan Fiat, Pepsi, CGI, Union Investment, Multi Investment, St. Martins gibi uluslararası firmalar ile Türkiye’ de ilk 500’de bulunan yüksek vasıflı şirketlerdir.
Kuzeybatı Geayrimenkul’ün hizmet alanları şöyle;
Arsa – Arazi
Konut Projeleri
Alışveriş Merkezi & Perakende
Ofis & İş Merkezleri & Ofis Parkları
Sanayi & Lojistik Tesisleri
Turizm ve Konaklama Tesisleri
Karma Kullanımlı Yatırımlar
Eğitim Tesisleri & Teknoparklar
Sağlık Tesisleri
Marinalar
Golf Sahaları
Diğer gayrimenkuller
Kuzeybatı Gayrimenkul’ün iletişim bilgileri neler?
Merkez Ofis
Telefon: 0212 325 2800
Faks: 0212 268 0261
E-Posta: info@kuzeybati.com.tr
Adres: Büyükdere Caddesi Harman Sokak Duran İş Merkezi No:4 Kat:1
Levent 34394 İSTANBUL / TÜRKİYE
Ankara Temsilciliği
Telefon: 0312 284 9328 - 0312 285 1096
Gsm: 0543 956 7800
Faks: 0312 285 5096
E-Posta: ankara@kuzeybati.com.tr
Adres: Kızılırmak Mah. Ufuk Üniversitesi Cad. Farilya İş Merkezi No:8 Çukurambar ANKARA / TÜRKİYE
Jones Lang Lasalle Türkiye ne zaman kuruldu?
Jones Lang LaSalle gayrimenkul hizmetlerinde ve yatırım yönetiminde uzmanlaşmış danışmanlık ve profesyonel hizmetler sunan global bir firmadır. 60 ülkede 750 şehirde 30 binden fazla çalışanı, müşterilerin yerel, bölgesel ve küresel gayrimenkul ihtiyaçlarına hizmet eder.
Ocak 2007 tarihinden itibaren Türkiye’de hizmet sunmaya başlayan Jones Lang LaSalle, Ağustos 2008 tarihinde Avi Alkaş tarafından 1997 yılında kurulan, Alışveriş merkezlerine ve perakendecilere, planlama ve yatırım aşamasından yönetim ve operasyon aşamasına kadar hizmet veren, toplam 1.890.000 m² alanda 44 alışveriş merkezine danışmanlık yapan Alkaş ile stratejik bir ortaklığa imza atarak, Türkiye’de pazarında faaliyetlerine devam etmektedir.
Ekibi ile Avi Alkaş’ın Ülke Başkanlığında, alışveriş merkezlerinin yanı sıra, ofis ve lojistik gibi diğer ticari gayrimenkuller üzerinde hizmet verirken, sermaye piyasaları, araştırma departmanları ile de gayrimenkul hizmetlerini desteklemektedir.
Jones Lang LaSalle ulusal ve uluslararası yatırımcılar, proje geliştiriciler, marka sahipleri ile yakın çalışmaktadır. Ticari Gayrimenkul Piyasalarına hizmet eden Ofis ve Lojistik Departmanı, 40’ı aşkın ofis projesi üzerinde çalışmaktadır.
Jones Lang LaSalle’nin Pan European ekibi ile uyum içerisinde bir ekip çalışması sergileyen Sermaye Piyasaları ve Araştırma Departmanı ise ulusal ve uluslararası yatırımcılarla sağladığı kuvvetli ilişkileri ile sektöre katkı sağlarken, hazırlamakta olduğu araştırma raporlarını her yıl belli zamanlarda sektörle paylaşmaktadır.
Jones Lang LaSalle Alışveriş Merkezi Konsept Geliştirme ve Kiralama Departmanı ile gayrimenkullerin perakende sektörüne 15 kişilik profesyonel kadrosu hizmet vermektedir. Bölümde yaklaşık 37 projeye sunulan ana hizmetler konsept geliştirme, mağaza karması danışmanlığı, mağaza kiralamadır.
Jones Lang Lasalle Mülk Yönetimi Departmanı alışveriş merkezi, ofis ve diğer ticari mülkleri kapsayan yenilikçi ve güçlü mülk yönetimi stratejileri ile mülk sahiplerinin operasyon maliyetlerini azaltmalarına ve yatırımlarının değerlerini arttırmalarına yardımcı olurken, kiracılar için de daha iyi bir çalışma ortamının sağlanmasına olanak tanımaktadır. Departman 14 projenin yönetimini ve yönetim danışmanlığını yürütmektedir.
Jones Lang LaSalle perakende sektörüne sadece alışveriş merkezleri ile değil, aynı zamanda 6 ulusal ve uluslararası marka zincirine de perakende danışmanlığı ve mağaza kiralama hizmeti sunarak faaliyetlerini sürdürmektedir.
Jones Lang LaSalle
Yeşim Sk. No:2
34335 Akatlar Levent
Istanbul / Türkiye
Posta Kodu: 34335
Tel: +90 212 350 0800
Faks: +90 212 350 0805 / 06
HSG zander firmasının mülk yönetimi danışmanlığı hizmetleri neler?
Son 30 yıl içerisinde, HSG Zander Almanya’nın öncü FM (Hizmet Yönetim) şirketi olarak gelişmiştir ve Avrupa’da kendi alanının lider şirketlerinden birisi haline gelmiştir. HSG ve hizmet sağlayıcı birimi Zander, Almanya’da profesyonel anlamda FM sektörünün kurulması ve geliştirilmesine katkıda bulunuyor.
HSG Zander Mülk Yönetimi Danışmanlığı nedir?
Mülk yönetimi alanındaki tecrübesi ile sistem sağlayıcı firma, müşterilerine, tesislerinin en üst düzeyde yönetimini sağlamak üzere, ayrıntılı ve yoğun bir danışmanlık hizmeti sunmaktadır. İşletme maliyetlerinin optimizasyonu, azami işletme güvenliği ve mümkün olan azami esneklik…
HSG Zander’in iletişim bilgileri neler?
HSG Zander Facility Services Turkey
Büyükdere Cad. No:100
Maya Akar Center B Block K:15
34394 Şişli - İstanbul - TURKEY
Telephone: +90 (0) 212 / 273 00 75
Telefax: +90 (0) 212 / 273 00 76
E-Mail: infohsgzander.comtr
Özengroup mülk yönetimini nasıl gerçekleştiriyor?
Özengroup’un hizmet alanları şunlar;
a.Toplu yaşam alanlarının tüm mekanik ve elektrik tesisatları ile bahçe bakımı, servis hizmetlerinin yapılması,
b.Residance, plaza, konut, alış veriş merkezi, iş merkezi, tesis, site ve apartmanlara profesyonel yönetim, denetim ve bakım hizmetlerinin verilmesi
.
Profesyonel Yönetim Hizmetlerini Özengroup'a devretmek için neler yapılır?
a. Genel kurul kararı alınır.
b. Özengroup ile sözleşme yapılır.
c. Apartmandan (Binadan) bir denetici seçilir.
d. Bina adına bir yönetim hesabı açılarak banka hesap kontrolü sağlamak için yetki verilir.
e. İşletme projesi henüz yapılmadıysa, geçmiş sene mali verilerine dayalı proje yapılır.
f. Gerekirse olağan üstü genel kurul toplantısı yaparak Özengroup profesyonel yönetim sistemi işleyişi hakkında bilgi vererek yönetmeye başlanır.
Özengroup mülk yönetimi esasları neler?
Kiracı Karması
Kiralama Yönetimi
Mal Sahibi - Kiracı İlişkileri
Aidat Tahakkuku
Kira ve Aidat Tahsilatı
Pazarlama Stratejisi ve Planlaması
Özengroup iletişim bilgileri neler?
MERKEZ AVRUPA YAKASI
Adres: Hüsrev Gerede Cad. Rüştü Paşa Sk. No:3/A Pk:34365 Teşvikiye/İstanbul/Türkiye
Telefon: 0 212 227 82 22 Pbx 0 212 227 77 26
Fax: 0 212 227 82 52
7/24 Gsm : 0 532 761 62 62
E-Posta: yonetim@ozengroup.com.tr
ANADOLU YAKASI
Adres: Moda Cad.Ferit Tek Sk. No:19/6 Pk: 34710 Kadıköy/İstanbul/Türkiye
Telefon: 0 216 449 66 62 Pbx
Fax: 0 216 338 23 84
Devre Mülk sözleşme örneği:
DEVRE MÜLK SATIŞ SÖZLEŞMESİ
Bir tarafta …………………………….. A.Ş ile, diğer tarafta ………………………..arasında aşağıdaki koşullarla bir “Devre Mülk Satış Sözleşmesi” yapılmıştır.
İş bu sözleşmede, satıcı taraf “şirket” olarak, devre mülk sahibi “alıcı” olarak anılacaktır.
MADDE 1- Şirket tarafından (…………………………………….) adresinde yapılacak (………….) Tatil Köyünde alıcıya devre mülk hakkı tanınacaktır. Mülk sahibinin yaz aylarında ……, bahar aylarında …… ve kış aylarında …… günlük devre mülk hakkı olacaktır.
MADDE 2- Şirket, (………………………………….)’ da yapılacak ………blok, ……. numaralı evin …….. dönemini, alıcıya …………TL.’sı karşılığında satmayı ve satış bedelini sabit tutmayı ve inşaat bitiminde 634 sayılı Kat Mülkiyeti Yasası ile bu yasaya ek 3227 sayılı Devre Mülke ilişkin Kanun hükümleri uyarınca alıcıya tapu vermeyi kabul ve taahhüt eder. Ancak, oturma izni harcı, kat mülkiyetine çevirme ve devre mülk hakkı kurma işlemleri için gerekli harç ve masraflar, tapu işlemlerinin gerektirdiği harç ve masraflar ile tüm vergiler alıcıya aittir. Tapu tarihinde satış işlemi KDV kapsamına alındığı taktirde doğacak Katma Değer Vergisi alıcıya ait olacaktır.
MADDE 3- Sözleşme konusu devre mülk bedelinin …………TL.’sı alıcı tarafından peşinen, geri kalanı da ekli plana göre aylık taksitler halinde ödenir. Alıcı bu plan doğrultusunda üstlendiği borcu düzenli olarak yerine getirir ve vadesi geçirilen taksitleri ayda % ….. fazlasıyla ödemeyi kabul eder.
MADDE 4- Alıcı, bu amaçla …………. senet vermiş olup en az …… gün önce senetlerin kullanıldığı kendisine bildirilmedikçe, vadesi gelen her taksiti şirket merkezine veya şirketin (……………) no.lu banka hesabına yatırmayı taahhüt eder. Taksit şirket merkezine yatırılırsa, senet hemen teslim edilir. Banka hesabına yatırılan taksitlerle ilgili senetler şirket merkezinde saklanıp istendiğinde alıcıya verilir veya bütün borç bitince posta ile gönderilir.
MADDE 5- Üst üste iki taksiti vadesinde ödemeyen devre mülk sahibine, şirket tarafından bir mektup gönderilerek muaccel borcu kapatması bildirilir. Bu mektubun tebliğinden sonra, …… gün içinde borç ödenmezse sözleşme şirket tarafından fesh edilir ve feshe kadar yapılan ödemelerden o güne kadar ödenmesi gereken miktarın % ….. hizmet karşılığı kesilerek, geri kalanı fesihten …… gün sonra gelen aybaşında, alıcıya verilir.
MADDE 6- Şirket tarafından, her odaya telefon, air condition, radyo, TV, uydu anten ve merkezi ısıtma sistemi kurulur veya her birine su ısıtma aygıtı konulursa, alıcı bu kalemle ilgili harcamaların mülk sahiplerine yansıtılmasını aynen kabul ve bedelini taahhüt eder.
MADDE 7- Alıcı, bu sözleşmeyi dilediği zaman feshedebilir. Fesih listesinin şirkete ulaştığı tarihten …… gün sonraki aybaşında, o güne kadar ödenmesi gereken miktarın % …… hizmet karşılığı kesilerek, geri kalanı alıcıya verilir.
MADDE 8- Şirket, deprem, yangın, su baskını gibi benzer doğal afetler ve ülke yahut dünya çapında beklenmedik mücbir sebepler dışında, devre mülkü ../../200.. tarihinde teslim etmeyi kabul ve bir aksama olursa, devre mülk sahibine yaz dönemi için …… günlük ve en az iki kişilik benzer koşullarla konaklama olanağı sağlayacağını taahhüt eder.
MADDE 9- Şirket, satılıp tapusu verilecek evi, seçilen dönem içinde temizleyip hazırlamayı ve sözleşme ekindeki eşyaları sürekli bulundurmayı kabul eder. Alıcı da, borçlarını yerine getirmeyi, taksitleri geciktirirse 4. Madde doğrultusunda yapılacak uygulamayı, eve ve eşyalara zarar verirse bunları gidermeyi, kendisine ait eve dönem başı gelecekse, en erken saat 17.00′de gelip dönem biterken en geç 12.00′de teslim etmeyi, evi başkasına kiraya verir veya kullandırırsa doğacak zararları üstlenmeyi kabul eder. Devre mülk sahibi evlerde inşaat, onarım ek tesis ve tadilat yapamaz.
MADDE 10- Alıcı, evlerin ve ortak tesislerin bakımı, onarımı yıpranan eşyaların değiştirilmesi, yenilenmesi, su, elektrik, bahçe düzenlemesi ve çevre temizliği, yüzme havuzlarının spor alanlarının güzelleştirilmesi, güvenlik hizmetleri ve benzeri genel giderlerin karşılanabilmesi için, her yıl şirketçe belirlenecek katılma payını, yine şirketçe belirlenecek zamanda ödemeyi ve …… ayı aşacak gecikmeler için aylık % ….. faiz üstlenmeyi kabul eder. Katılma payını ödemeyenler bu maddede sıralanan servis hizmetlerinden yararlanamaz ve haklarında yasal yollara başvurulur.
MADDE 11- Alıcı, 3227 sayılı Kanunla eklenen Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 61. Maddesi uyarınca hazırlanacak “Devre Mülk Sözleşmesi”ni benimseyip imzalamayı kabul ve taahhüt eder. Tapu işlemlerinden önce yapılacak satışlarda, o tarihi kadar ödenmesi gereken miktarın % …….. şirkete hizmet karşılığı olarak ödemek gerekir. Alıcı, şirkete bilgi vermek kaydıyla, kendisine ait dönemi kiraya verebileceği gibi, başkasına kullandırabilir.
MADDE 12- Devre mülk hakkı, miras yolu ile intikal eder. Alıcı tapu işlemleri tamamlanmadan ölecek olursa, varislerin …… ay içinde şirkete başvurarak sözleşmenin devamını sağlayacak işlemleri yapmaları gerekir. Ölümden sonra …… ay geçirilirse, şirketin tapu verme yükümü biter ve ölüm tarihine kadar ödenmesi gereken miktarın % ….. hizmet karşılığı kesilerek, geri kalan veraset ilamı doğrultusunda mirasçılara verilir.
MADDE 13- Alıcının bu sözleşmeye yazdığı adres, geçerli tebligat adresidir. Adres değişikliklerinin 30 gün içinde şirkete bildirilmesi gerekir. Devre Mülk Sözleşmesinde ve Yönetim Planında çözümü gösterilmeyen hususlarda 634 sayılı Kanunla Türk Medeni Kanunu ve Borçlar Kanunu hükümleri uygulanır.
Uyuşmazlık doğduğunda Taraflar ……………… Mahkemeleriyle İcra Dairelerinin yetkisini kabul ederler.
İş bu sözleşme, ödeme planı, eşya listesi ve dönem çizelgesiyle birlikte, ../../200.. tarihinde ……………..’ da iki nüsha olarak imzalanmış ve taraflar arasında birer nüsha teati edilmiştir.
ALICI SATICI
EK :
EŞYA LİSTESİ
TÜRÜ SAYISI
……………………………… ……..
……………………………… ………
……………………………… ………
Benzer Konular: