Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren paneller üreten şirket. Denizli’de 2005 yılından beri faaliyet gösteren Pamsolar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan’dır.
Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan
Pamsolar firmasının tarihçesi nedir?
Sektöre sekiz yıl önce Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Temiz Enerji Evi'nde yaptıkları çalışma ile girdiklerini belirten Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, güneş enerjisinden, elektrik üretilerek kullanılmasının milli bir kalkınma hamlesi olarak görülmesi ve bu konuda herkesin gayret göstermesi gerektiğini söylüyor. Yeni Asır Gazetesi’nin haberine göre; Kaplan, "Denizli'de ürün çeşitliliği oluşturmak amacı ile sektör içerisinde yer alan firmalardan Erikoğlu Grubu, Acıpayam Ayaz köyündeki 'Güneş Tarlası'nı Haziran ayı içinde faaliyete geçirdi. Firma olarak biz de kuruluşumuzdan bugüne bine yakın aile için kurduğumuz panellerle, özellikle kırsal kesimde elektrik olmayan bölgeleri güneşten elektrik üreterek, elektrik enerjisi ile tanıştırdık" diyor.
Pamsolar neler üretiyor?
Şirket, Fotoelektrik Güneş Enejisi Sistemleri konusunda sistem tasarımı, hesaplaması, kurulum ve servis hizmetlerini yürütmektedir. Kendi izleyici tasarımları ile Türkiye'de ilk olma özelliğini göstererek ülke ekonomisine destek vermekte, dışa bağımlılığı azaltmaktadır.
Pamsolar ürünleri neler?
Güneş panelleri, şarj üniteleri, DC / AC İnvertörler, akü – batarya – pil, LED aydınlatma ürünleri, DC buzdolapları ve aksesuarlar.
Pamsolar, hangi haberlere konu oldu?
Her bir çatı elektrik üreten santral olmalı! (Yeni Asır, 21 Ekim 2013)
Denizli'de güneşten elektrik üreten sistemi, elektriğin bulunmadığı bölgelere kurarak, kırsal kesimdeki üreticileri elektrikle tanıştıran Pamsolar Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaplan, her çatının güneşten elektrik üreten bir santral haline dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.
Hesap ortada
Evlerin çatısına kurulacak sistemle güneşten elektrik üretilerek, evin tüm enerji ihtiyaçlarının ücretsiz karşılanabileceği gibi gelir de elde edilebileceğine dikkat çeken Kaplan, " Normal bir eve gelen ortalama 100 liralık elektrik faturasını, elde edeceğimiz enerji tutarına eklersek, aylık güneşten elde edeceğimiz gelir 600 lira olacaktır" dedi.
Pamsolar, güneş enerjisi konusunda merak edilen soruları nasıl cevaplıyor?
Şirketin internet sitesindeki ‘Merak Ettikleriniz’ bölümündeki sorular ve cevapları şöyle;
Güneş enerjisi deyince aklıma su ısıtma geliyor. Sıcak sudan elektrik üretimi nasıl oluyor?
Güneş enerjisi sistemleri temelde iki ana kola ayrılır. Birincisi Termal Güneş Enerjisi, ikincisi de Fotoelektrik Güneş Enerjisi. Evlerimizin çatılarında sıcak su temini için kullanılan kollektörlerden elektrik üretimi yapılmamaktadır. Bunun yerine fotovoltaik paneller ile güneş ışığından doğrudan doğruya elektrik üretilmektedir.
Fotoelektrik güneş enerji sistemini sadece gündüz mü kullanabiliriz?
Fotoelektrik güneş enerji sisteminde enerjiyi depolayan sistem elemanı olarak aküler bulunmaktadır. Şebeke bağımsız sistemlerde temel elemanlardan biri olan kullanılan akülerde depolanan enerji sayesinde 24 saat enerjiniz olmaktadır. Akülerinizdeki enerji miktarınca 24 saat içinde herhangi bir anda elektrik kullanabilirsiniz.
Kışın kapalı havalarda enerjisiz kalırmıyım?
Kışın kapalı havalarda da enerji kullanmaya devam edebilmeniz için, fotoelektrik güneş enerji sistemini kurdurduğunuz şirkete, sistemi satın almadan önce belirtmelisiniz. Sistem kurucunuz otonomi süresini ayarlamak için akü ve panel sayısını hesaplarken kapalı havalara ve yaz kış kullanıma göre hesaplayacaktır. Kapalı havalarda sıkıntı çekmemeniz için akü ilavesi yapılmalıdır.
Otonomi ne demek?
Otonomi fotoelektrik güneş enerjisi sistemlerinde, enerji üretim ve kullanım periyodunu belirtmek için kullanılan teknik bir ifadedir. Örnek olarak bir günlük otonomili olarak kullanılan sistem için, yükler(tv,lamva vs.) için gündüz güneşli durum süresince üretilecek olan enerji aynı gün üretilip tüketilecek ve ertesi gününe enerji kalmayacaktır. İki günlük otonomili sistem için ise ertesi günü hava kapalı olsa bile yedek akülerinizde enerji stoğunuz olduğu için elektrik kullanabileceksiniz.
Fotoelektrik güneş enerjisi sistemi nerelerde kullanılır?
Fotoelektrik güneş enerjisi sistemi elektrik şebekesinin olmadığı yerlerde gereken tüm enerjiyi karşılamak için kullanılabilir. sadece kullanmak istediğiniz yerde aktif güneşlenme olmalıdır. Mesela ormanlık alanlarda sürekli gölge olduğundan dolayı kullanılamaz. sürekli gölge olan dağ eteklerinde kullanılamaz. Şehir merkezlerinde yedek enerji deposu olarak kullanılmaktadır.
Pamsolar iletişim bilgileri nelerdir?
Telefon: +90 258 264 64 60
Web: www.pamsolar.com.tr